سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با هدف حذف دلار از مبادلات تجاری از طریق پیمان دوجانبه پولی

نخستین سوآپ ارزی ایران ـ ترکیه اجرایی شد

نخستین اعتبار اسنادی (LC) با استفاده از قرارداد پیمان پولی / سوآپ ارزی ریال ایران و لیر ترکیه در روز جاری برای تأمین مالی تجارت از کشور ترکیه گشایش یافت.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک با هدف تسهیل مبادلات بازرگانی با کشورهای همسایه، هدایت عملیات ارزی اشخاص حقیقی و حقوقی به نظام بانکی، به کارگیری ابزارهای پرداخت بین المللی و نیز کاهش ریسک عملیات ارزی طی سال های اخیر، انعقاد پیمان های پولی/ سوآپ ارزی با کشورهای طرف عمده تجاری را در دستور کار خود قرار داده و به طور مستمر این مهم را پیگیری کرده است.

بر این اساس و باتوجه به امضای قرارداد سوآپ ارزی «ریال ایران» و «لیر ترکیه» بین بانک های مرکزی ایران و ترکیه و ترتیبات اجرایی ابلاغی، بانک ملی ایران اولین اعتبار اسنادی (LC) را در روز 27 فروردین 1397 برای تأمین مالی تجارت با کشور ترکیه گشایش کرد.

خاطرنشان می شود، در این مدل اجرایی، نیازی به ارز ثالث مانند دلار آمریکا و یورو برای تسویه مبادلات ارزی وجود ندارد، ضمن اینکه با به کارگیری این روش، خرید، نقل و انتقالات و تبادلات مالی به دلیل هدایت عملیات ارزی به نظام بانکی منتقل شده و ریسک عملیات تجار دو کشور به حداقل خواهد رسید. همچنین به موجب ترتیبات اجرایی این مدل، اعتبارات برای تجار ایرانی به لیر ترکیه بوده و از منابع ناشی از قرارداد سوآپ ارزی تأمین خواهد شد.

گفتنی است باتوجه به حجم بالای تجارت با کشور ترکیه در حدود شش میلیارد دلار، استفاده از ارزهای ملی تحت ترتیبات اجرایی سواپ ارزی کمک قابل توجهی به تسهیل امور بانکی و تجاری بین دو کشور می کند.

در پایان لازم به ذکر است سال گذشته و به دنبال سفر رئیس جمهور ترکیه به ایران و با هدف ایجاد زمینه های لازم برای گسترش روابط تجاری و اقتصادی دو کشور و متعاقباً در سفر رییس کل بانک مرکزی کشورمان به ترکیه، پیش نویس تفاهم سوآپ دوجانبه ریال ایران- لیر ترکیه به توافق و تایید روسای کل بانک های مرکزی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۳۷ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
عوارض خروج باید مورد تجدید نظر قرار گیرد
سمیع
۰۳:۳۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
دلار امریکای بلور ترک خورده ماند که عاقبت خواد ریخت هر صعودی را نزولی هست با شیب خیلی فراتر از صعود نامشروع
رضا
۰۱:۰۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
سلام
حالا با این کار ارزش ریال نسبت به لیر به چه نوعی خواهد بود ایا از روی دلار محاسبه میشود؟
seddigh
۰۰:۳۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۷
به نظرم کار خوبیه بهتره که کشور های متحد مثل ایران ترکیه و روسیه و چینبر ای در امان ماندن از خطرات تحریم ها اینکارو انجام بدن.ولی الان دیگه پول مجازی هست و داره جایگزین پول واقعی میشه که خطراتی داره یکی از اون خطرات اینه که اگه داخل کشور عده ای جاسوس موساد یا هر کشور دیگه ای باشن در ازای خیانت میتونن پول مجازی که به راحتی قابل استفادس دریافت کنن علاوه بر اینکه ما باید به ارز و پپل ملی توجه کنیم باید به پول مجازی هم توجه بشه تا جلوی نفوذ دشمن به کشور رو بگیریم. بهتره این سیستم رو که داره تازه وارده کشور ما میشه ریشه کن کنیم
علی گرایلی
۲۲:۵۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
هر وقت تونستن بجای سواپ کلمه ی فارسیشو استفاده کنن اونوقت دلار سقوط میکنه
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
مرگ بر امریکا
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
لطف کنین آقای سردبیر محترم درمورد عوارض خروج از کشور گزارشی از مسئولین تهیه کنین که واقعا سرسام آور شده 220هزارتومان
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
ترکیه را نمی شناسم .
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۷
این طرح به نفع کشوری است که صادرات بیشتری دارد