سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی:

جهل انسانی بزرگترین خطر برای میراث فرهنگی است/ ضرورت آشنایی کودکان با میراث فرهنگی

طالبیان گفت: امسال تلاش می کنیم روی آشنایی کودکان با میراث فرهنگی سرمایه گذاری کنیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی قزوین و در جمع خبرنگاران ضمن تشکر از مسئولان میراث فرهنگی استان قزوین گفت: امسال شعار ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی) برای روز بناهای تاریخی، «میراث برای نسل ها» است؛ البته کشورهای مختلف می توانند تفسیر خودشان را از این شعار داشته باشند. بازدید ما از قزوین نشان می دهد حضور مردم و جریانهای اجتماعی که اتفاق می افتد به انتقال پیامهایی برای تحقق شعار امسال ایکوموس می انجامد .

وی افزود: همیشه نسل ها در ارتباط با هم و انتقال آموزه هایشان مهم است و میراث فرهنگی ظرفیت خوبی برای انتقال پیام نسلی به نسل دیگر دارد. نسل ها در طول تاریخ همواره در امتداد یکدیگر گام برداشته اند؛ البته نسل مدرن به تغییر مسیر گسستی با نسل های گذشته داشتند.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: امسال تلاش می کنیم که با ظرفیت سازی چند نسل را به هم ارتباط بدهیم و روی آشنایی کودکان با میراث فرهنگی سرمایه گذاری کنیم. در ضمن بانک های اطلاعاتی را نیز تقویت خواهیم کرد.

طالبیان گفت: موضوع توجه بیشتر به پژوهش و مستندسازی را در اولویت کارمان قرار می دهیم. در سال ۹۶ حدود ۷۰۰ تفاهمنامه بین ما و نهادهایی که در کارهای مشارکتی همکاری می کنند، امضا شده است. بخشی از این پروژه ها اجرایی شدند و بخش دیگر آنها نیز در آینده اجرا می شوند. بخش های مردمی و سمن ها هم باید تقویت شوند، زیرا نقش موثری در حفاظت از میراث فرهنگی دارند.

وی ادامه داد: بحث معرفی و انتقال مناسب اطلاعات به مخاطب نیز اهمیت دارد و این امر نیازمند بهره بردی از روش های کاربردی و صحیح است. این تفسیر ما از شعار امسال ایکوموس است.

طالبیان تصریح کرد: به نظر می رسد باید تلاش بیشتری برای ارتقای ارتباط ایران فرهنگی و حوزه نوروز بکنیم. ما در سال۲۱۸،۱۳۹۶ بنای تاریخی مهم را مرمت کردیم و ۳۱ کارگاه مرمتی در بقاع متبرک بودند. بیش از ۹ میلیون نفر بازدید در نوروز از اماکن و موزه ها داشتیم؛ البته در کل سال۹۶ نزدیک به ۲۰ میلیون نفر بازدید داشتیم و حدود ۴۴ موزه مشارکتی در سال گذشته راه اندازی شدند. امید است که در سال جدید بتوانیم گام های مثبتی بیشتری برداریم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی افزود: احتمالا در سال جدید نمایشگاه های مختلفی در کشورهای دیگر داریم. ضمنا در سال جاری تلاش می شود که موزه ملی به عنوان موزه مادر به سایر موزه های کشور کمک کند که با برگزاری نمایشگاه از رخوت دربیایند. به عنوان مثال موزه بندرعباس ساختمان خوبی دارد، اما دچار رخوت شده است.

وی با اشاره به افزایش اطلاعات تاریخی و تصاویر به کتابهای درسی گفت: امسال حتما باید کارهای بیشتری درباره نحوه انتقال پیامهای مرتبط با میراث فرهنگی به دانش آموزان انجام بدهیم.

طالبیان ادامه داد: شعارهای ایکوم(شورای بین‌المللی موزه‌ها) و ایکوموس انگیزه و بهانه ای برای گام برداشتن است و ما نیز به همین بهانه کارهایی را انجام می دهیم.

وی گفت: خطرات طبیعی همواره بناهای تاریخی را تهدید می کند. جهل انسانی نیز یکی دیگر از خطراتی است که بناهای تاریخی را تهدید می کنند.توسعه های کشاورزی نیز در گذشته بناهای تاریخی را نابود می کردند، البته امروزه کشاورزی نیز وضعیت خوبی ندارد.

معاون میراث فرهنگی به تشکیل کار گروهی برای رسیدگی به وضعیت بناهای تاریخی شیراز اشاره کرد و گفت: همکاری نهادها در این خصوص جای امیدواری دارد. آیین نامه تشکیل این کار گروه دائمی است.

طالبیان خاطرنشان کرد: ما پیشنهاد دادیم که ۲ هزار بنا را از محل طرح اشتغال مرمت کنیم. اگر اعتبار مورد نیاز تامین شود کار مرمت‌ را آغاز می کنیم.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: میراث فرهنگی ، موزه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.