سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نکاتی که در مصرف باقلا باید رعایت کنیم

باقلا محصولی پرخاصیت که خوردن آن به همه توصیه نمی شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محصول باقلا  در فصل بهار رویش می یابد این محصول پرخاصیت در عین حال که مفید است برای برخی از افراد مضر  بوده و  مصرف آن توصیه نمی شود.

گلپایگانی هموتولوژیست کودکان گفت : فاویسم یک نوع بیماری کم خونی ارثی است که به دنبال مصرف باقلی و بعضی از انواع دیگر مواد غذایی مثل نخود فرنگی و برخی از داروها ایجاد می شود.

در باقلی ماده ای به نام گلوگز شش فسفات وجود دارد به همین خاطر افرادی که فاقد انزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم می شوند

بیگلری مدیر گروه حوزه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گفت: این بیماری به دلیل اینکه روی کروموزم ایکس قرار دارد ، در پسر بچه ها بیشتر است.

وی  سن شیوع این بیماری را بین حدود ده سال عنوان کرد و افزود: ما مواردی هم داشته ایم در زیر ده سال هم بیشتر می بینیم.

در فاویسم بیماران هیچ علامتی ندارند فقط با خوردن باقلی و یا برخی از داروها از علایم حاد اول مشاهده می شود.

نچواک متخصص تغذیه و رزیم درمانی گفت : اگر فردی بعد از خوردن باقلا و یا استنشاق بوی باقلا در اولین لحظه دجار تهوع، استفراغ و تغییر رنگ ادار مشاهده شد بلافاصله به پزشک مراجعه کند.

اما در عین رعایت این موارد نباید از فواید این خوراکی هم غافل شد.

خاوری طب سنتی و گیاه درمانی گفت: باقلا سرشار از پروتیئن ویتامین دی و کلسیم و برای بیماریهای مثل رماتیسم و نقرص خوب است.

 

انتهای پیام/پ

مضرات و فواید باقلا

برچسب ها: باقلا ، سرپل ذهاب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.