۱- کتابهای کتابخانه
عضویت در کتابخانه این امکان را میدهد تا به کتابهای بسیار زیادی که ممکن است قیمت بالایی داشته باشند دسترسی داشته باشیم. علاوه بر لکههای مواد غذایی و تارهای مویی که در داخل این کتابها پیدا میشود، چیز بسیار بدتری هم وجود دارد.
طبق پژوهش ها، ممکن است برای استرلیزه کردن کتابهای کتابخانهها از مادهی اتیل اکساید استفاده شند که گازی بی رنگ و قابل اشتعال است و بوی شیرینی دارد که عامل سرطان شناخته میشود.
شاید بهتر باشد که به جای عضویت در کتابخانه، با خرید کتابهای نو از نویسندگان آنها هم حمایت کنیم.
۲- باغچه
گاهی چیزهای ناخوشایندی در زمین وجود دارد که میتوانند به آب و خاک ما راه پیدا کنند.
دیوکسین یک مادهی شیمیایی بسیار سمی است که در باغچههای ما به راحتی یافت میشود. اگر در باغچهی خود سبزی میکارید باید بدانید که ممکن است سبزیجات به این ماده آلوده شوند، بنابراین تا جایی که ممکن است سبزیجات خود را بشویید.
۳- پیشخوانهای گرانیتی کابینتها
شکی نیست که با وجود پیشخوان گرانیتی کابینت ها، ارزش مادی خانه بالاتر به نظر میرسد، اما شاید این مسأله ارزش به خطر افتادن سلامتی تان را نداشته باشد.
رادون نوعی گاز رادیواکتیو است که از سنگها و خاک انتشار مییابد و در پیشخوانهای گرانیتی هم میتواند وجود داشته باشد. این مادهی شیمیایی خطر ابتلا به سرطان ریه را بالا میبرد.
۴- مبلهای راحتی
مبلهای راحتی امروزه در خانهی اغلب ما وجود دارند، اما اگر قصد داریم زمان زیادی را به نشستن بگذرانیم، شاید بهتر باشد از وسیلهای استفاده کنیم که به تدریج باعث مرگ ما نشود.
اغلب مبلهای راحتی را با مادهی کندساز (مادهای که فعل و انفعال شیمیایی را کند میکند) قابل اشتعالی به نام TDCIPP اسپری میکنند که سرطان زا است. این مادهی شیمیایی سمی به سادگی و با تماس و استنشاق وارد جریان خون میشود.
۵- محصولات شوینده
اغلب محصولات شوینده حاوی مواد خطرناکی مثل فرمالدهید، تریکلوسان، فتالات و سدیم هیدروکسید هستند.
در زمان استفاده از این محصولات، در معرض تنفس گازهای شیمایی آنها قرار میگیرید. بعضی افراد بوی مواد شویندهای مثل نرم کنندههای لباس را دوست دارند، اما بهتر است قبل از آنکه این مواد سلامتی تان را بهخطر بیندازند استفاده از آنها را متوقف و مواد طبیعی را جایگزین آنها کنید.
۶- ظروف نچسب
وقتی دمای سطح ظروف نچسب از ۲۳۰ درجهی سانتیگراد بگذرد، مواد شیمیایی سمیای از ظرف آزاد میشود که وارد غذا و در نتیجه خون شما میشود و خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
برای حفظ ایمنی، از ظروف چدنی برای پخت و پز استفاده کنید و آن را با آب گرم و اسفنج بشویید.
۷- پردهها
بوهای شدید به سطوحی مانند فرشها و پردهها به راحتی میچسبند و حتی ممکن است متوجه بوی آنها نشویم. گندزدایی این وسایل آنقدر که تصور میکنید ساده نیست.
اگر پردههای خانهی شما به مایع سمیای آغشته شده باشد یا در معرض دود، رنگ و حتی مقدار زیادی گرد و غبار قرار گرفته باشد، بهتر است پردهی جدیدی بخرید تا از تنفس کادمیم که مادهای سرطان زا شناخته میشود جلوگیری کنید.
۸- ظروف پلاستیکی نگهداری غذا
مادهی شیمیایی BPA که در ساخت پلاستیک سخت و شفاف استفاده میشود، در معرض حرارت میتواند وارد غذا شود و خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرد. حتی اگر ظرف پلاستیکی خود را حرات ندهید، این ظروف میتوانند با شست و شو هم اثری سمی داشته باشند. ظروف پلاستیکی خود را هر چند ماه یک بار تعویض کنید.
۹- عایقهای قدیمی
اگرچه از پنبههای نسوز در گذشته استفاده میشد، اما ممکن است در خانهای قدیمی زندگی کنید که عایق آن از پنبهی نسوز ساخته شده باشد.
با فاسد شدن عایق خانه، این مادهی سرطان زا وارد هوا میشود و به لباسها و بقیهی سطوح خانه مثل پرده ها، مبلهای راحتی و فرشها میچسبد.
۱۰- یخچال
مادهی سرطان زای PCB در وسایل قدیمی، تجهیزات نورپردازی و وسایل الکتریکی وجود دارد. انباشت این ماده در بدن، خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته تولید صنعنتی مادهی PCB متوقف شده، اما این ماده هنوز هم در محیط زیست وجود دارد. پیش از آنکه سلامتی تان به خطر افتد، وسایل قدیمی و به ویژه یخچال را تعویض کنید.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/