سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دو خبر از جشنواره جهانی فجر؛

معرفی داوران یک بخش از جشنواره جهانی فیلم فجر/ اسامی ۱۱ فیلم بخش «نمایش‌های ویژه: بهترینِ کشورها» اعلام شد

سه داور بخش فیلم‌های اول جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر؛ اسامی سه داوری که امسال برای نخستین بار جایزه بهترین فیلم اول را در سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر اهدا می کنند، اعلام شد.

داوران این بخش محمدعلی باشه آهنگر نویسنده و کارگردان از ایران، ویرا لانگروفا مدرس از جمهوری چک و بَرمک اکرم کارگردان از افغانستان هستند.

امسال از میان همه آثار جشنواره جهانی فیلم فجر که فیلم اول محسوب می‌شوند، - اعم از فیلم‌هایی که در بخش مسابقه و غیررقابتی هستند - یک جایزه فیلم اول اهدا می‌شود.

معرفی اجمالی داوران:

محمدعلی باشه آهنگر متولد ۱۳۴۱ دزفول، فارغ‌التحصیل کارگردانی سینما از دانشکده سینما تئاتر است. او فعالیت هنری‌اش را با نویسندگی، کارگردانی و بازیگری در تئاتر آغاز کرد و نخستین بار در سال ۱۳۷۷ به‌عنوان دستیار کارگردان با حمیدرضا آشتیانی‌پور در فیلم «شعله‌های خشم» همکاری کرد و سپس با نگارش فیلمنامه مشترکی با محمدرضا گوهری به نام «پرواز بر فراز بام‌ها» گامی دیگر نهاد.

او نخستین فیلم سینمایی خود را با نام «نیمه گمشده» در سال ۱۳۷۸ مقابل دوربین برد و سه سال بعد اثر بعدی خود «نبات داغ» را کارگردانی کرد، اما فیلمی که نگاه منتقدان و داوران جشنواره‌ها را بیش از قبل متوجه آهنگر کرد، «فرزند خاک» بود. این اثر سینمایی که به موضوع دفاع مقدس می‌پردازد، تصویری انسانی از دوران جنگ ایران و عراق به نمایش گذاشت. این فیلم جایزه بهترین فیلمنامه را از جشنواره فیلم فجر برای باشه آهنگر به ارمغان آورد و همچنین یکی از رکوردداران دریافت جایزه در جشن خانه سینما بود.

«بیداری رویاها» و «ملکه» دیگر آثاری بودند که نگاه متفاوت آهنگر را به نمایش می‌گذاشتند و جوایزی از جشن خانه سینما و جشنواره‌های مختلف برای سازنده اثر به همراه داشتند. «سرو زیر آب» یکی از تحسین‌شده‌ترین آثار باشه آهنگر است که در سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر حضور داشت و در رشته‌های مختلف نامزد دریافت جایزه بود و توانست سه سیمرغ بهترین طراحی صحنه، بهترین فیلمبرداری و بهترین فیلم از نگاه ملی را برای سازندگانش به همراه بیاورد.

ویرا لانگروفا منتقد، استاد دانشگاه، برنامه‌ریز، برگزارکننده و مشاور جشنواره های سینمایی است. او دانش‌آموخته رشته نظریه فیلم و تئاتر در آکادمی هنر براتیسلاوا، اسلواکی و رشته مطالعات فرهنگی در دانشگاه چارلز پراگ، جمهور چک و سردبیر چندین نشریه فیلم در اسلواکی و چک است. او همچنین برگزارکننده بخش سینمای قزاقستان زیر ذره‌بین (۱۹۹۹) و سینمای کردستان زیر ذره‌بین (۲۰۱۳) در جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری بود. او هم‌اکنون برنامه‌ریز جشنواره فیلم هنری کوشیتسه (جمهوری اسلواکی)، عضو فدراسیون بین‌المللی منتقدان فیلم، عضو هیات‌داوران جشنواره فیلم استانبول، جشنواره فیلم هنگ‌کنگ، جشنواره اسب طلایی تایوان، جشنواره داخا (بنگلادش)، جشنواره اشلینگل (کمنیتس، آلمان) است.

برمک اکرم کارگردان و مستندساز اهل کشور افغانستان سال ۱۳۴۵ در شهر کابل متولد شده است. او در حال حاضر در شهر پاریس زندگی می‌کند. این سینماگر در سال‌هایی که در زمینه فیلمسازی مشغول به کار بوده آثار زیادی ساخته است که از میان آنها می‌توان به «بچه کابل» و «وژمه، غزل نامه عشق افغانی» اشاره کرد.

«بچه کابل» که محصول سال ۲۰۰۸ است، در جشنواره‌های مختلفی شرکت داشته که ازجمله آنها می‌توان از جشنواره فیلم ونیز یاد کرد. او هم‌چنین با «وژمه، غزل‌نامه عشق افغانی» برنده جایزه بهترین فیلمنامه در بخش سینمای جهانی در جشنواره فیلم ساندنس در سال ۲۰۱۳ شد و این اثر نماینده کشور افغانستان در اسکار سال ۲۰۱۳ بود.

 

۱۱ فیلم بخش «نمایش‌های ویژه: بهترینِ کشورها» اعلام شد / یک اثر از فیلمساز ایرانی تبار

۱۱ فیلم خارجی برای نمایش در بخش «نمایش های ویژه: بهترینِ کشورها» سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر انتخاب شد که در بین آنها فیلمی از آناهید آباد فیلمساز ایرانی ارمنستانی نیز حضور دارد.

فیلم‌های «یه وا»، «معدنچی»، «ترانه گرانیت»، «جزء مخفی»، «مادر مخوف»، «رزا چومبه»، «مسیرها»، «فرزندان چنگیز»، «سنتائور»، «نامه‌ای به رییس جمهور» و «چامبرا» در بخش «نمایش‌های ویژه: بهترینِ کشورها» سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمی‌آیند.

فیلم «یه وا» به کارگردانی آناهید آباد محصول 2017 ایران و ارمنستان، فیلم «معدنچی» به کارگردانی و نویسندگی هانا اسلاک محصول 2017 کرواسی و اسلوونی، فیلم «ترانه گرانیت» به کارگردان پَت کالینز محصول 2017 ایرلند و کانادا، فیلم «جزء مخفی» به کارگردانی و نویسندگی گیورس استاورسکی محصول 2017 مقدونیه و یونان، فیلم «مادر مخوف» به کارگردانی آنا اوروشادزه محصول ۲۰۱۷ گرجستان و استونی، فیلم «رزا چومبه» به کارگردانی جاناتان رلایز محصول 2015 پرو، فیلم «مسیرها» به کارگردانی استفان کوماندارف محصول 2017 بلغارستان، مقدونیه و آلمان، «فرزندان چنگیز» به نویسندگی و کارگردانی زولبایار دوری محصول 2017 مغولستان، فیلم «سنتائور» به کارگردانی آکتان اریم کوبات محصول قرقیزستان، آلمان، فرانسه، هلند و ژاپن، فیلم «نامه‌ای به رییس جمهور» به کارگردانی رویا سادات محصول 2017 افغانستان و فیلم «چامبرا» به نویسندگی و کارگردانی جوناس کارپینیانو محصول 2017 ایتالیا، فرانسه، آلمان و آمریکا است.

شایان ذکر است؛ سی و ششمین جشنواره جهانی فیلم فجر ۱۹ تا ۲۷ آوریل ۲۰۱۸ (۳۰ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۳۹۷) به دبیری سیدرضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

یک داور ایرانی و دو داور خارجی فیلم اول جشنواره جهانی فجر را انتخاب می کنند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.