وی گفت: به دلیل شرایط مناسب آب و خاک و جوی گلاب نهاوند یکی از مرغوب ترین نوع گلاب ها می باشد که به صورت فصلی هر هکتار در روز برای ۴نفرایجاد اشتغال می کند.
باقری افزود: در حال حاضر نزدیک به ۵ واحد گلابگیری سنتی در شهرستان نهاوند و بخصوص روستاها فعال هستند که سال گذشته ۳۰هزار لیتر گلاب به روش سنتی در نهاوند تولید شد.
وی اظهار داشت: موارد مصرف گل محمدی برای گلاب گیری واسانس خوراکی ،عطر ، ادکلن ،دارویی ،دم نوش و موارد دیگری می باشد.
باقری گفت: سیاستهای جهاد کشاورزی افزایش سطح زیرکشت گیاهان دارویی و کم آب بر و پرسود با هدف دستیابی به بازارهای خارجی است ولی متاسفانه شرکتی برا فرآوری این محصولات وجود ندارد و به صورت خام به فروش میرسد.
مدیر جهادکشاورزی نهاوند بیان کرد: هرساله از ابتدای خرداد ماه عملیات چیدن گل محمدی آغاز میشود و از هر هکتار دو تاسه تن گل سرخ محمدی برداشت می شود.
وی افزود: باغداران نهاوندی پس از برداشت گل محمدی برای تهیه گلاب به کارگاههای گلاب گیری ارسال می کنند و از هر کیلوگرم گل مقدار دو لیترگلاب ناب تهیه و از هر شش هزار کیلوگرم گل یک لیتر عطر گل محمدی بدست میآید.
وی اظهار داشت: به طور متوسط در هر هکتار زمین زراعی مرغوب ۲۵۰۰درختچه گل محمدی کشت می شود همچنین پیشبینی می شود ۵کیلوگرم عصاره خالص گلاب تولید شود.
انتهای پیام/