در واقع مولکول های DNAzyme تکه ای از پروتئین DNA هستند که با استفاده از توالی ژنتیکی، فعالیت خاصی را انجام می دهند، در این مورد توالی ژنتیکی به گونه ای صورت گرفته که مولکول تحت شرایط خاص شکافته می شود. بنابراین زمانی که باکتری در مکانی وجود داشته باشد و این مولکول با باکتری در تماس باشد، مولکول شکافته می شود. اگر تصور شود که DNAzyme مانند یک طناب است، حضور باکتری ها مانند قیچی است که طناب را در همان ناحیه پاره می کند و در همان لحظه قابلیت درخشندگی نشان می دهد که قابل تشخیص باشد. محققان معتقدند تولید انبود این محصول موجب کاهش قیمت آن می شود و در تمام مواد خوراکی قابل استفاده است.
یکی دیگر از کاربردهای این روش، بانداژ زخم است که در صورت عفونت و ورود کوچکترین میکروب می تواند هشدار دهد.
هانیه یوسفی و توحید دیدار دو محقق ارشد این پروژه هستند.
نتایج این مطالعه در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/