به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، شهروندان تهرانی معمولا پس از پایان تعطیلات عید نوروز منتظر گرانی قیمت کرایههای تاکسی، مترو و اتوبوس هستند. افزایش قیمتی که ارتباطی با افزایش قیمت سوخت ندارد و حتی اگر سوخت ارزان هم شود، معمولا شاهد افزایش کرایهها هستیم.
امسال بر اساس پیشنهاد کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران قرار است نرخ حمل و نقل عمومی بین 10 تا 15 درصد افزایش یابد.
به صراحت می توان گفت افزایش 10 تا 15 درصدی نرخ کرایههای تاکسی و بی آر تی تهران غیر کارشناسی و خارج از هدف گذاریهای اسناد بالادستی است.
بر اساس ضوابط و برنامه ششم توسعه مقرر شده است تا استفاده از وسایل نقلیه عمومی به حداکثر و استفاده از وسایل شخصی در همه شهرها به حداقل برسد. البته قانونگذار برای رسیدن به این منظور ایجاد زمینههای لازم از جمله توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و کاهش هزینه سفرهای درون شهری با استفاده از وسایل نقلیه عمومی را نیز در دستور کار مجریان قرار داده است.
این در حالیست که با تصویب این پیشنهاد نرخ تاکسیها در کوتاهترین مسیرها حداقل به بیش از 20 هزار ریال و نرخ بی آرتی از 5 هزار ریال حداقل به 5 هزار و 500 ریال و از 8 هزار ریال به 8 هزار و 800 ریال تا 9 هزار و 200 ریال خواهد رسید.
در همین حال با توجه به اینکه قرار نیست این افزایش قیمت به افزایش کیفیت خدمت رسانی منجر شود و صفهای طویل ایستگاههای بی آر تی در ساعات پیک تردد و تراکم آزار دهنده داخل اتوبوسهای شهری همچنان به قوت خود باقی است. این شرایط به گونهای است که نه تنها شهروندان را به استفاده از وسایل نقیله عمومی ترغیب نمیکند، بلکه اکثر آنان را به استفاده از وسایل شخصی سوق خواهد داد.
زهرا نژادبهرام عضو شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه لایحه افزایش نرخ بلیت اتوبوس و تاکسی همین امروز(چهارشنبه) به شورا فرستاده شده است، گفت: باید در این زمینه بررسیهای لازم صورت گیرد و مشخص شود چرا این مقدار افزایش نرخ پیشنهاد شده است و سپس با صنف تاکسیرانی نیز صحبت میکنیم.
به گفته وی تصمیم گیری در این زمینه منوط به شرایطی است که این افزایش نرخ دلیل منطقی داشته باشد.
با توجه به اعلام مسئولان و آمارهایی که رئیس سازمان اتوبوسرانی از تعداد اتوبوسهای فرسوده و عدم جایگزینی آنها میدهد، باید شاهد کمتر و گرانتر شدن اتوبوسها در سال 97 باشیم.
انتهای پیام/
اول سال 96 کرایه ها زیاد شد بعد کرایه خونه سر به فلک گزاشت این 10 درصد زیاد شدن کرایه و بعد 60 تا 70 درصد زیاد شدن بقیه کالاها غیر کارشناسی هست برادر من
خداییش 1 ماه بیا جای من کارکن خرج 4 نفر رو هم بده ببینم چطوری میشی