سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلخوش در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

رعایت اصول"منطق بازار" بهترین راه برای حمایت از کالای ایرانی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: توجه به اصول اقتصادی و تعیین قیمت محصولات براساس نظام عرضه و تقاضا، بهترین مسیر برای حمایت از کالای ایرانی است.

سید کاظم دلخوش در گفت‌وگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص نامگذاری سال جدید به نام سال "حمایت از کالای ایرانی" و نقش بورس در تحقق این شعار، اظهار کرد: توجه به اصول اقتصادی و تعیین قیمت محصولات براساس نظام عرضه و تقاضا، بهترین مسیر برای حمایت از تولید، کالای ایرانی است که به طور حتم شفاف‌ترین بستر موجود کشور در این زمینه به منظور برقراری منطق بازار بر معاملات، بورس کالاست.

وی ادامه داد: با توجه به سابقه شکل‌گیری بورس کالا در کشور و اثرات مثبت این بازار بر اقتصاد، از امسال باید زمینه تبدیل شدن تابلوی بورس کالا به مرجع قیمت کالا‌های ایرانی حداقل در بازار داخلی را فراهم آوریم تا شاهد ساماندهی و ایجاد شفافیت حداکثری در بازار کالای کشور باشیم؛ البته این امر در خصوص شمار زیادی از محصولات رخ می‌دهد، اما با عرضه همه جانبه کالا‌ها در بورس، این مرجعیت قیمتی به شیوه‌ای کاراتر رقم خواهد خورد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بورس کالا یک ساختار نظام‌مند است و هر فردی که معاملات خود را از طریق این بازار انجام می‌دهد، شفافیت را به جای معاملات پنهانی و غیرشفاف انتخاب کرده است. از این رو با تبدیل شدن تابلوی بورس که قیمت‌ها در آن براساس نظام اقتصاد آزاد یعنی رقابت و عرضه و تقاضا کشف می‌شود، یک قدم رو به جلو در توسعه اقتصادی کشور پیش رفته‌ایم.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: عرضه محصولات در بورس کالا برمبنای اصول اقتصادی و عرضه و تقاضا و به تبع آن، کشف عادلانه قیمت‌ها انجام می‌شود و از طرفی مسئولان نیز پس از هدایت همه جانبه معاملات کالا‌ها به بورس، می‌توانند از آمار‌های شفاف این بازار به منظور تنظیم و تعادل بازار بهره ببرند. از این رو بدون شک بورس کالا به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه در تحقق شعار سال و حمایت از تولید و کالای ایرانی نقش مهمی دارد.

دلخوش در ادامه تصریح کرد: وظیفه مهم دیگری که امسال از سوی دولت به بورس کالا سپرده شده، اجرای وسیع‌تر طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی به جای خرید تضمینی است.

وی گفت: جایگزینی طرح قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی محصولات کشاورزی که در سه سال گذشته روی دو محصول جو و ذرت و سال گذشته به صورت آزمایشی روی گندم اجرایی شد، راهکاری است برای پشتیبانی از تولیدکننده و کشاورز تا بتوان از این طریق با مشکلات ساختاری این حوزه مقابله کرد؛ همچنین قرار است امسال گندم بیشتری در بورس کالا عرضه شود که این اتفاق، آغاز مسیر اصلاحی خرید تضمینی و بهبود اوضاع کشاورزان و صرف جویی در هزینه‌های دولت است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان به مسئولان بورس کالا پیشنهاد داد تا همانند سال‌های اخیر با سرعت بالا در مسیر ایجاد بستری نظام‌مند، شفاف و هموار برای عرضه محصولات تولیدکنندگان حرکت کند و در کنار این موضوع با تقویت ابزار‌های مالی پوشش ریسک، زمینه‌های بازگشت اعتماد و رونق به اقتصاد را فراهم آورند.

گفتنی است،  سال گذشته و در نتیجه تعامل و هم اندیشی صنایع بالادستی و پایین دستی و بورس کالا، رکورد‌های جدیدی در معاملات بورس کالا همچون رقم ۱۱۷ هزار میلیارد تومانی ارزش کل بازار و دادوستد بیش از ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول در بازار فیزیکی این بورس حاصل شد. همچنین در بخش بازار مشتقه بورس کالا به عنوان یکی از ابزار‌های پوشش ریسک شناخته شده در دنیا، ارزش قرارداد‌های آتی به بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان رسید تا ظرفیت بالای این بازار برای همگان نمایان شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.