معاون اول رئیس جمهور گفت: تهران و تاشکند ظرفیتهای فراوانی برای گسترش همکاریها دارند و باید برای تامین منافع دو کشور و دو ملت از آن استفاده کنند.
وی دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس آستانه و سفر آتی روحانی به تاشکند را سرآغاز فصل جدیدی از مناسبات دو کشور ارزیابی کرد و گفت: ما در منطقهای قرار داریم که درگیر مسایل مهمی نظیر افراطی گری، جدایی طلبی و تروریسم است و باید درباره مسایل امنیتی با یکدیگر همکاری کنیم.
معاون اول رئیس جمهور از رفع موانع بانکی به عنوان یکی از پیش نیازهای توسعه مناسبات نام برد و اظهار امیدواری کرد؛ کمیسیون مشترک دو کشور علاوه بر تامین راهکارهای لازم برای رفع محدودیتهای بانکی، به منظور ارتباط بهتر تجار و بازرگانان دو کشور و نیز افزایش ظرفیت گردشگری از طریق ایجاد تسهیلات لازم گامهای موثری بردارد.
جهانگیری موقعیت استراتژیک کشورمان در ترانزیت کالا را یادآور شد و گفت: ما امکانات وسیعی در بندر چابهار ایجاد کرده ایم تا کشورهای آسیای میانه بتوانند براحتی از این مسیر کالاهای خود را از طریق اتصال به آبهای آزاد به دنیا صادر کنند.
وی توان مهندسی شرکتها و پیمانکاران ایرانی برای ارایه خدمات فنی و مهندسی به ازبکستان در زمینه نفت، گاز، برق و آب را خاطرنشان ساخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده است نیاز ازبکستان به حاملهای انرژی را بطور کامل برآورده کند.
«آچیلبای رحمت اف» معاون اول نخست وزیر ازبکستان نیز در این دیدار، با اشاره به اینکه هدفش از سفر به تهران رفع موانع پیش روی مناسبات دو کشور است، گفت: سیاست تاشکند افزایش سطح مناسبات اقتصادی با تهران تا سقف یک میلیارد دلار و مذاکره برای توسعه همکاریهای ترانزیتی، گردشگری و تجاری با جمهوری اسلامی ایران است.
وی با اشاره به ظرفیتهای فراوان برای توسعه همکاریهای فیمابین، از مذاکرات خوب خود با مقامات ایرانی در بخشهای مختلف خبر داد و گفت: ازبکستان از طریق کریدور امن و راحت ایران کالاهای خود را صادر میکند و امیدوار است با احداث خطوط ریلی دیگر از طریق چابهار نیز به آبهای آزاد متصل شود.
رحمت اف همچنین در خصوص ایجاد خطوط هوایی میان دو کشور، خرید نفت و نیز اعطای تسهیلات ویژه به تجار و گردشگران ایرانی دیدگاههای خود را بیان کرد.
انتهای پیام/