سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عجیب‌ترین کشفیات باستان شناسان از انسان‌های اولیه +تصاویر

انسان از حدود ۲۰۰ هزار سال پیش بر روی این کره خاکی که ۴.۵ میلیارد ساله است، زندگی اش را شروع کرده و به همین علت، میراث زیادی از خود بر جا گذاشته است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس کشفیات باستان شناسان می توان فهمید که تمدن های گذشته از دانش بسیاری برخوردار بوده اند و پس از کشف قدیمی ترین اشیا دوران کهن شاید راهی برای درک زندگی و شناسایی ریشه بشریت پیدا کرد. انسان از حدود ۲۰۰ هزار سال پیش بر روی این کره خاکی که ۴.۵ میلیارد ساله است، زندگی اش را شروع کرده و به همین علت، میراث زیادی از خود بر جا گذاشته، که سبب کند و کاوهای بیشماری در سراسر دنیا شده است.

در این مطلب به چند مورد از قدیمی‌ترین اشیای روی زمین اشاره می‌کنیم که پنجره جدیدی از تاریخ را به روی ما می گشاید.

 

اولین پروتز جهان

تاریخچه استفاده از اندام مصنوعی به سه هزار سال پیش باز می گردد. در آن زمان در صورت نقض عضو از اندام حیوانات و یا چوب و چرم استفاده می شد. در مصر باستان یک پروتز متعلق به زنی که احتمالا بین سال‌های 710 تا 950 قبل از میلاد زندگی می‌کرده است، کشف شد. این پروتز یک شست پای مصنوعی است که در کنار مومیایی دفن شده بود. البته ناگفته نماند چشم مصنوعی شهر سوخته هم در این گروه قرار می گیرد، این چشم از مخلوط قیر طبیعی با نوعی چربی جانوری ساخته شده است و قدمت آن به حدود 2800 سال و 4800 سال پیش از میلاد می‌رسد.

کهن ترین جواهر دنیا

باستان شناسان روس در غاری در منطقه ی سیبری دستبندی را کشف کردند که متعلق به مردمان تمدن دنیسووا است. این دستبند حدود ۷۰ هزار سال قدمت دارد و از ماده ی کلریت ساخته شده که رنگ سبز استثنایی ای دارد. بر روی این جواهر سوراخ هایی ایجاد شده و این سوال را به وجود می آورد که تمدن 100 هزار سال پیش چطور مجهز به تکنولوژی حفر سوراخ بوده است؟ چرا که همچین تکنولوژی ای دست کم تا اواخر دوران نوسنگی وجود نداشته است.

 

اولین عینک آفتابی

این عینک آفتابی باستانی  شباهت کمی به عینک های آفتابی مدرن امروزی دارد ولی برای همین هدف ساخته شده است. طراحی آن به گونه ای است که سوراخ‌های کوچکی بر روی صفحه ای برای دید دارد و از چشم‌ها دربرابر نور شدید آفتاب حفاظت می‌کند. این نوع عینک ها در مناطق سردسیر و نواحی شمالی کانادا مخصوصا در روزهای برفی که نور خورشید درخشش بیشتری دارد، مورد استفاده قرار می گرفته است. بعد ها در چین از کوارتز دودی برای در امان ماندن از نور مستقیم خورشید استفاده کردند.

اولین آدامس دنیا

در سال ۱۹۹۳ یک دانشجوی بریتانیایی یک تکه شیره ی پوست درخت غان را در یک سایت باستان شناسی در غرب فنلاند پیدا کرد که ۵۰۰۰ سال قدمت داشت و متعلق به دوران نوسنگی بود. مردم آن زمان از این شیره به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده برای درمان عفونت‌های لثه و همچنین به عنوان چسب برای تعمیر ظرف‌هایشان استفاده می‌کردند.

کهن ترین سرود

کهن ترین آثار موسیقی  لوح هایی گلی به خط میخی در زبان هوری هستند که در شهر باستانی اوگاریت در سوریه امروزی کشف شدند. بر روی این لوح ها دستور العمل هایی است تا نوازندگان بدانند چطور باید این موسیقی را بنوازند.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
شهر سوخته ایران همین خیلی از این اولین ها را دارد مثل عمل چشم مصنوعی و ...
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
خیلی جالب بود