حدود ۴۰ روز پیش در نخستین روز مارس ۲۰۱۸ (اواسط اسفند) دونالد ترامپ و امانوئل ماکرون روسای جمهور آمریکا و فرانسه در تماسی تلفنی توافق کردند که به دولت قانونی سوریه برای آنچه عدم استفاده از سلاح شیمیایی خواندند در جریان پیشروی هایش در غوطه شرقی فشار بیاورند.
این اقدام ترامپ و ماکرون در واقع مقدمه چینی برای کلید زدن یک سناریو خطرناک بود؛ سناریویی که سکانس نخستش شنبه شب (۱۸ فروردین) با مزدوری تروریستهای جیشالاسلام (وابسته به سعودی) و کلاه سفیدها (وابسته به آمریکا) به نمایش درآمد.
دوما ؛ هدف حمله شیمیایی تروریستهای وابسته به سعودی
شنبه شب منابع سوی گزارش دادند که منطقه دوما در غوطه شرقی، مورد حمله شیمیایی قرار گرفته است. حملهای که منجر به کشته شدن حدود ۱۰۰ شهروند سوری از جمله زنان و کودکان شد.
با انتشار اخباری مبنی بر وقوع حمله شیمیایی در شهر دوما که آخرین پایگاه تروریستهای جیشالاسلام در غوطه شرقی محسوب میشود، اختاپوس رسانهای غربی و سعودی شروع به پمپاژ دروغ دست داشتن ارتش سوریه در این حمله شیمیایی کرد. امری که با توجه به موفقیتهای این ارتش در بازپس گیری حدود ۹۰ درصد نقاط اشغال شده غوطه شرقی از تروریستها به هیچ وجه با عقل منطبق نیست.
اتهام زنی آمریکاییها
علیایحال، آمریکاییها در همان نخستین ساعات آغازین روز یکشنبه (۱۹ فروردین) بلافاصله با فرصت طلبی اعلام کردند که دولت سوریه را مسئول حمله شیمیایی به شهر دوما میدانند. وزارت خارجه آمریکا حتی روسیه را هم تهدید کرد که مسکو بواسطه حمایتش از بشار اسد مسئول هدف قرارداده شدن سوریها توسط سلاحهای شیمیایی است.
هشدار وزارت دفاع روسیه مبنی بر استفاده تروریستها از گاز کلر
فرار به جلو واتهامزنی واشنگتن به دولت سوریه و روسیه در شرایطی بود که روز جمعه (۱۷ فروردین) وزارت دفاع روسیه طی بیانیهای هشدار داده بود که ۲ گروه تروریستی «جبهه النصره» شاخه القاعده در سوریه و گروهک موسوم به «ارتش آزاد سوریه» برای حمله شیمیایی با گاز کلر در شهر دوما واقع درغوطه شرقی دمشق در حال تجهیز و تدارک هستند.
کشف کارگاه ساخت تسلیحات شیمیایی گروهک وابسته به سعودی در یک کیلومتری دوما
همچنین حدود یکماه پیش در اواخر اسفندماه، ارتش سوریه در مسیر آزادسازی غوطه شرقی، در یک کیلومتری شهر دوما، در حومه شهرک «الشفونیه»، یک کارگاه ساخت مواد و سلاح شیمیایی را کشف کرد. کارگاهی سه طبقه که توسط ترویستهای گروهک جیشالاسلام وابسته به رژیم سعودی در میان مزارع ساخته شده بود تا قابل شناسایی نباشد. در این کارگاه مواد اولیه سمی و شیمیایی برای جاسازی در موشکها و گلولهها ساخته میشد تا با چراغ سبز آمریکا بر سر سوریهای ساکن دوما فرود آید. آمریکاییها پیشتر نیز از این حربه برای مشروع جلوه دادن تجاوز به سوریه استفاده کرده بودند.
بیانیه روسها
بر همین اساس، وزارت خارجه روسیه روز یکشنبه (۱۹ فروردین) با صدور بیانیهای ضمن رد اتهامات وارد شده از جانب آمریکا علیه دمشق در خصوص حمله شیمیایی اخیر در دوما اعلام کرد که ادعاها درباره نقش نیروهای دولتی سوریه در حملات شیمیایی دوما به منظور توجیه اقدامات نظامی کشورهای خارجی در سوریه مطرح شده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین تصریح شده بود که مداخله نظامی در سوریه با بهانههای ساختگی و در مکانهایی که نیروهای روسیه مستقرهستند پیامدهای بسیار جدی به دنبال خواهد داشت.
افزایش احتمال حمله موشکی آمریکا به سوریه؟!
اما علیرغم وجود شواهد فراوان مبنی بر نقش تروریستهای گروهک جیشالاسلام وابسته به رژیم سعودی در حمله شیمیایی به دوما و موضع قاطع مسکو در رد اتهامات علیه دمشق و هرگونه ماجراجویی نیروهای غربی؛ از آمریکا خبر میرسد که ظاهرا مقدمات تجاوز به سوریه تعبیه شده است. نیویورکتایمز دیروز گزارش داد احتمال حمله موشکی آمریکا به سوریه افزایش یافته است. همزمان ترامپ نیز در توئیترش ضمن توهین به رئیس جمهور قانونی سوریه، با زبان تهدید علیه سوریه، روسیه و ایران سخن گفت و البته اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا را هم نواخت که در قبال سوریه و استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور با دولت اسد مماشات کرده بود.
ماجرای آگوست ۲۰۱۳
اشاره ترامپ، اتفاقات آگوست ۲۰۱۳ (مرداد و شهریور سال ۹۲) بود که در جریان آن، گزارشهایی ناظر بر وقوع فاجعه شیمیایی در حومه دمشق و قتل صدها نفر مخابره شد. پس از آن در آمریکا از سوی رسانهها و محافل صهیونیستی و نومحافظهکاران جنگطلب غوغا به پا شد که آمریکا باید به سوریه حمله کند؛ اتفاقی که البته به وقوع نپیوست چرا که اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا حمله به سوریه را منوط به تصمیم کنگره کرده بود؛ کنگرهای که نهایتا رای به عدم حمله نظامی به سوریه داد. البته در جریان آن ماجرا، پس از چندی فاش شد که سعودیها با پرداخت رشوههای کلان قصد داشتند آرای آن دسته از نمایندگان کنگره که مخالف حمله نظامی به سوریه بودند را بخرند.
جلسه شورای امنیت ملی آمریکا با حضور بولتون
شبکه آی ۲۴ رژیم صهیونیستی نیز روز گذشته (یکشنبه ۱۹ فروردین) گزارش داد که پنتاگون گزینههای حمله احتمالی به سوریه و فهرست اهداف بالقوه را در جریان جلسه شورای امنیت ملی آمریکا به ترامپ ارائه میکند. جلسهای که ظاهرا به وقت غرب آسیا شب گذشته در آمریکا احتمالا با حضور «جان بولتون» مشاور جدید امنیت ملی ترامپ برگزار شده است.
حمله ناکام به فرودگاه نظامی «تیفور» سوریه
اگر چه از خروجی جلسه مزبور هنوز خبری به رسانهها درز نکرده است، اما بامداد امروز دوشنبه ۲۰ فروردین رسانههای دولتی سوریه گزارش دادند که فرودگاه نظامی «تیفور» در استان حمص هدف حمله موشکی قرار گرفته است و سامانه دفاع موشکی سوریه دستکم ۸ فروند موشک را رهگیری و منهدم کرده است.
اگر چه در نخستین دقایق مخابره خبر فوق، برخی رسانهها از عبور این موشکها از حریم هوایی لبنان و احتمال شلیک آنها از کشتیهای آمریکایی در مدیترانه خبر دادند، اما پنتاگون با انتشار بیانیهای انجام این حمله هوایی را تکذیب و اعلام کرده که وضعیت را کاملا تحت نظارت دارد.
حمله سال گذشته آمریکا به فرودگاه الشعیرات استان خمص
در فروردین سال گذشته نیز ترامپ در واکنش به آنچه حمله شیمیایی ارتش سوریه به «خان شیخون» در استان ادلب سوریه مینامید، دستور حمله موشکی به پایگاه هوایی الشعیرات در استان حمص سوریه را داد؛ که در جریان آن حمله، ارتش آمریکا با ۵۹ موشک کروز از ناوهای مدیترانهایاش، فرودگاه شعیرات را هدف قرار داد.
البته چند روز بعد از این حمله، با انتشار فیلمهای مستند از فرودگاه شعیرات مشخص شد که تمامی زیرساختهای این فرودگاه، اعم از برج مراقبت و باند فرودگاه کاملا سالم هستند و برخلاف ادعای منابع غربی، پایگاه هوایی مزبور ویران نشده بلکه تنها به آن خسارات جزئی وارد شده است.
آمریکا عامل اصلی انتقال گازهای شیمیایی به سوریه
شایان ذکر است، آمریکا عامل اصلی انتقال گازهای شیمیایی به سوریهاست؛ چندی پیش «سیمورهرش» روزنامه نگار معروف آمریکایی با ارائه اسنادی از انتقال گازهای شیمیایی سارین از لیبی به سوریه در سال ۲۰۱۱ با دستور مستقیم «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه وقت آمریکا از مسیر ترکیه خبر داد.
منبع:میزان
انتهای پیام/