وی با اشاره به اینکه طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت تاثیر بسزایی در کاهش گوشیهای قاچاق و افزایش واردات قانونی گوشی و تجهیزات دارای سیمکارت داشته است، افزود: از زمان اجرای طرح در آذرماه سال ۹۶ تاکنون نشان های اپل، موتورولا، گوگل، بلکبری، ال جی، نوکیا و هوآوی، سونی و تکنو و شیائومی در ۵ مرحله مشمول شدهاند.
فلاح درباره فرایندهایی که کاربران گوشی تلفن همراه باید از آن مطلع شوند، توضیح داد: کاربران باید در هنگام خرید گوشی تلفن همراه، با شمارهگیری کد دستوری #۷۷۷۷* شناسه بینالمللی (IMEI) گوشی را استعلام کنند و اگر پاسخ آن مثبت بود با اطمینان از قانونی بودن گوشی، آن را خریداری کنند. همچنین کاربران در هنگام خرید گوشی علاوه بر استعلام IMEI، باید دقت کنند بر روی جعبه یا کارت گارانتی، کد فعالسازی گوشی درج شده باشد و درصورت نبودن کد فعالسازی از خرید گوشی خودداری کنند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه فرایند دیگری که خریداران باید انجام دهند، فعالسازی گوشی است، تصریح کرد: هر مشترک پس از روشن کردن گوشی با استفاده از کد فعالسازی درج شده روی جعبه گوشی یا کارت گارانتی از طریق کد #۷۷۷۷* با انتخاب گزینه دوم با عنوان «فعالسازی» با وارد کردن شناسه IMEI گوشی و شماره سیمکارتی که از آن بر روی این گوشی استفاده خواهد شد و کد فعالسازی، گوشی خود را فعال کند. پس از آن کاربر پیغامی را با این مضمون که در حال فعالسازی چه نوع گوشی با چه مشخصاتی است دریافت میکند که درصورت تائید کاربر گوشی در شبکه برای وی فعال میشود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره خرید گوشیهای دست دوم گفت: یکی دیگر از فرایندهای ضروری که کاربران باید از آن اطلاع داشته باشند فرایند «انتقال مالکیت» است که این فرایند برای خرید و فروش گوشیهای دست دوم پیشبینی شده و فروشنده باید از طریق #۷۷۷۷* گزینه انتقال مالکیت را انتخاب کرده و با وارد کردن شماره تلفن و IMEI، مالکیت گوشی را به خریدار انتقال دهد.
بنا به این گزارش، برای دریافت اطلاعات کامل درباره فرایندهای خرید گوشی، نحوه استعلام وضعیت گوشی، تغییر مالکیت، ثبت گوشیهای مسافری و اطلاعیههای جدید درباره اجرای طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیمکارت به قسمت احراز اصالت تجهیزات دارای سیم کارت (رجیستری) در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مراجعه کنید.
انتهای پیام/