سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحلیل مجله تایم درباره اقدام فریب‌کارانه محمد بن سلمان در پرداخت کمک مالی به مردم یمن

مجله تایم در مطلبی، علت اقدام مضحک ولیعهد سعودی در پرداخت کمک‌های چند میلیون دلاری به مردم جنگ‌زده یمن را تلاش برای ترمیم چهره مخدوش خود در صحنه جهانی دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان مجله تایم در مطلبی نوشت: در دو هفته گذشته در حالی که محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، در شهرهای آمریکا جولان می داد و خود را به عنوان یک اصلاح طلب کارساز معرفی می کرد، کشورش در صف بزرگترین کشورهای ارائه دهنده کمک های بشردوستانه به مردم یمن قرار گرفت.

عربستان سعودی و امارات متعهد شدند 930 میلیون دلار از کمک های بشردوستانه ای را که قرار است از سوی سازمان ملل برای مردم یمن جمع آوری شود، متقبل شوند. یمن کشوری فقیر است که اوضاع آن با تجاوز عربستان سعودی در سال 2015 رو به وخامت گذاشت.

بخش مضحک ماجرا اینجاست که محمد بن سلمان در حالی متعهد به ارائه کمک های بشردوستانه به مردم یمن شده است، که خود وزیر دفاع عربستان و معمار اصلی جنگ علیه مردم این کشور خاورمیانه ای است. محمد بن سلمان در مارس 2015 آغازگر یکی از وحشیانه ترین جنگ ها در خاورمیانه بود. ولیعهد سعودی در جنگ علیه مردم یمن کشورهایی نظیر مصر، امارات و چند کشور عربی دیگر را نیز با خود همراه کرد.

حملات ائتلاف سعودی علیه مردم یمن بیش از 10 هزار کشته بر جای گذاشته و میلیون ها نفر را از خانه های خود آواره کرده است. این جنگ خانمان سوز موجب تخریب بخش عظیمی از زیرساخت های یمن شده و مردم این کشور را در معرض قحطی، گرسنگی شدید و ابتلا به بیماری های مختلف نظیر وبا و دیفتری قرار داده است. سازمان ملل درخصوص وخامت اوضاع یمن اعلام کرد آنچه در حال حاضر در این کشور در حال رخ دادن است، بزرگترین بحران انسانی پیش رو در عصر ماست.

در ادامه این مطلب آمده است: رقم کمک هایی که عربستان و امارات ملزم به پرداخت آن شده اند قسمت عمده کمک های 2 میلیارد دلاری سازمان ملل را در بر می گیرد. سازمان ملل پیشتر اعلام کرد 22 میلیون یمنی، که معادل سه چهارم جمعیت کل این کشور است، نیازمند دریافت کمک های بشردوستانه هستند. در جلسه ای که روز چهارشنبه در ژنو در سوئیس برگزار شد، حدود 2 میلیارد دلار کمک های بشردوستانه برای مردم جنگ زده یمن جمع آوری شد که 930 میلیون دلار از این رقم را سعودی ها تقبل کرده اند.

احتمالا محمد بن سلمان نگران این است که جنگ طلبی ها و تجاوزگری هایش منجر به تخریب وجهه وی در صحنه جهانی شده باشد. با این حال وی قصد دارد تمامی تقصیرها را از گردن خود خلع و با انجام چنین اقدامات فریبکارانه ای از زیر بار مسئولیت کشتار هزاران شهروند بی گناه یمنی شانه خالی کند. وی در مصاحبه اخیر خود با مجله تایم در اظهاراتی مضحک مدعی شد: «عربستان سعودی در راستای حفظ منافع مردم یمن هر چه در توان داشته باشد انجام خواهد داد.»

در ادامه این مطلب آمده است: «کریستین بکرلی» یکی از محققان سازمان دیده بان حقوق بشر که اخیرا از یک سفر حقیقت یاب از یمن بازگشته است، اعلام کرد در واقع اظهارات بن سلمان هیچ پایه و اساسی ندارد. ائتلاف سعودی با محاصره کشور جنگ زده یمن و توقف جریان ورود مواد غذایی و اقلام بهداشتی موجب بدتر شدن فاجعه انسانی در این کشور شده است.

سال گذشته ائتلاف سعودی در ادامه اقدامات خصمانه خود علیه مردم یمن تمامی مسیرهای آبی، هوایی و زمینی را مسدود کرد. بکرلی در این خصوص گفت: «نتیجه چنین اقدامی، مسدود شدن بنادر مهم این کشور بود که نقطه اصلی ورود کمک های بشردوستانه به یمن به شمار می‌روند. آنها باید می دانستند این اقدام چه تاثیر عظیمی بر زندگی 26 میلیون یمنی ساکن کشور خواهد گذاشت.»

یمن حدود 90 درصد از مواد غذایی مورد نیاز خود را از طریق واردات از بندر حدیده تأمین می کند. هنگامی که ورود این مواد غذایی با محدودیت هایی رو به رو می شود، قطعا پیش بینی وقوع قحطی شدید نیز دور از انتظار نخواهد بود. در حال حاضر برخی از محدودیت های اعمال شده از سوی ائتلاف سعودی رفع شده است، اما هنوز هم به خبرنگاران و گروه های حامی حقوق بشر اجازه ورود به این کشور داده نمی شود.

مجله تایم در ادامه نوشت: گرسنگی، مرگ و شیوع بیماری های مختلف در سراسر یمن، که پیش از آغاز جنگ نیز فقیرترین کشور عربی بود، گسترده شده است. براساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل در پی وقوع این جنگ، 2 میلیون نفر از خانه های خود آواره شدند و بیش از 8 میلیون نفر نیز دچار گرسنگی شدید هستند. سازمان ملل همچنین اعلام کرده است در هر ده دقیقه یک کودک زیر 5 سال به دلایل کاملا قابل پیشگیری از دنیا می رود.

نهاد نظارتی مستقل "پروژه داده های یمن" اطلاعاتی را درخصوص محل و اهداف حملات هوایی انجام شده در این جنگ گردآوری کرده است. براساس این اطلاعات ائتلاف سعودی از 26 مارس 2015 تا 25 مارس 2018، 16749 حمله هوایی علیه مردم یمن انجام داده که به طور متوسط معادل 15 حمله هوایی در هر روز است. گفتنی است حدود یک سوم این حملات مراکز کاملا غیرنظامی را هدف قرار داده است.

در پایان این مطلب آمده است: با در نظر گرفتن حملات هوایی مکرر سعودی ها علیه یمن می توان گفت کمک های محمد بن سلمان به مردم این کشور تنها یک اقدام مضحک و فریب کارانه است.

انتهای پیام/

برچسب ها: یمن ، عربستان ، سازمان ملل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.