سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جانشین رئیس سازمان بورس:

بورس ایران با ۹ کشور دنیا تعامل کرد

بیژنی گفت: تا به امروز بورس ایران، با ۹ کشور آلمان، سوییس، ترکیه، چین، هنگ کنگ، عمان، یونان، عراق و هند در موضوعات متفاوت اقدام به تعامل کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار؛ بهادر بیژنی، جانشین رئیس سازمان بورس در امور بین الملل اظهار کرد: این برنامه با همکاری مسوولانی که هم در حوزه فاینانس و هم در حوزه بورس فعالیت داشته تنظیم شده که یکی از نکات بسیار مهم در این برنامه، وجود یک رهیافت فعالانه به جای یک رهیافت عکس العملی است. به عنوان مثال اگر احساس کنیم که باید با نهاد ناظری ارتباط داشته باشیم، بهتر است خودمان به سراغ آن ها برویم. منتظر نباشیم آن ها ارتباط را برقرار کنند یا اگر فکر می کنیم بعضی از بازیگران بازار سرمایه، مورد نظر و جزو اهداف ما هستند، خودمان فعالانه برویم، به جای این که منتظر بمانیم آن ها سراغ ما بیایند. به نحوی تلاش شد که دید مارکتینگ را توسعه دهیم.

همکاری با بورس های دنیا

جانشین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به ارتباط نهاد ناظر با فعالان بازار سرمایه در زمینه بین المللی شدن بیان کرد: در این خصوص چند فعالیت مهم صورت گرفته است. مورد اول در صنعت نهادهای ناظر است که توانستیم با چند نهاد ناظر ارتباط عمیق، درازمدت و سازنده برقرار کنیم. از سویی دیگر سازمان بورس تلاش کرد، به جای این که با تعداد بسیار زیادی نهاد ناظر ارتباط سطحی و کم عمقی داشته باشد، با چند نهاد به تعاملات جدی برسد.

وی تصریح کرد: یکی از این ارتباطات موفق با نهاد ناظر آلمان «بافین» است، که با همکاری آن ها در ایران ورکشاپ برگزار شد. همچنین در این مدت ایران هم در آلمان حضور پررنگی داشت و از زمانی که موافقت نامه میان طرفین امضا شد، جلسات متعددی بین دو کشور برگزار شد. آلمانی ها در بحث آیسکو حمایت جدی ای از ایران داشتند. علاوه بر آن، بیش از ۵۰ درصد حجم سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران متعلق به آلمانی ها است.

همکاری بازار سرمایه ایران و چین

وی با اعلام خبر همکاری بازار سرمایه ایران و چین بیان کرد: همچنین سازمان بورس و اوراق بهادار طی مدت اخیر ارتباط بسیار خوبی با نهاد ناظر بورس هنگ کنگ، عمان و یونان داشته است. آخرین خبری که در این خصوص مطرح است همکاری های مشترک ایران با نهاد ناظر بازار سرمایه چین است. طی مذاکراتی که صورت گرفت توانستیم یک موافقت نامه امضا و پروژه های مختلفی را تعریف کنیم.

ارتباط با «کامسک»

بیژنی بخش دوم فعالیت های بین المللی شدن را در سطح نهادهای منطقه ای یا نهادها و سازمان های ویژه بیان کرد و گفت: ارتباط ما با «کامسک» کمیته دائمی همکاری های اقتصادی سازمان همکاری اسلامی، مثالی از ارتباط ما در سطح نهادهای منطقه ای است. در این زمینه ما توانستیم رییس یکی از بخش های این کمیته باشیم و در بخش دیگر نایب رییس هستیم. همچنین در IFSP که در واقع آیسکو اسلامی است، فعالیت ما جدی تر شده است. در زمینه قانونگذاری این کمیته حضور ایران جدی است به طوری که در این جلسات معاون حقوقی سازمان بورس ایران نیز حضور دارد.

تلاش برای تبدیل عضویت در IOSCO

این مقام مسئول در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به حضور ایران در آیسکو بیان کرد: در سطح نهادهای بین المللی مهم ترین فعالیت ایران عضویت در IOSCO است.این در حالی است که بیش از یک سال است که سازمان بورس عضو پیوسته آیسکو شده و در تلاش است به عضو عادی تبدیل شود و تا امروز چند مرحله از تصویب عضویت عادی ایران در این نهاد طی رایزنی های بسیار زیادی انجام شده است. در این زمینه ما با نهاد ناظر سوییس یا همان «فینما» و نهاد ناظر ناظر آلمان جلسه حضوری داشته ایم و حمایت آن ها را جلب کرده ایم.

وی در ادامه افزود: در بحث گفتگوی مالی مذاکرات مشترک سازمان بورس، بانک مرکزی و طرف های سوییسی را در دستور کار داشته ایم. در این زمینه سوییسی ها به حمایت از عضویت عادی ما در IOSCO اشاره کرده اند.

جزییات بررسی پرونده ایران

در مرحله اول پرونده ما در تیم ارزیابی با حضور کشورهایی چون انگلیس، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، نهاد ناظر کبک و یونان بررسی شد و اعلام کردند که ما استانداردهای لازم برای همکاری با IOSCO به صورت عضو عادی را دارا هستیم. بعد از حصول این موافقت که یکی از مراحل بسیار مهم عضویت عادی ما در آیسکو است، پرونده ما به تیم ناظر ارسال شد که در حدود ۳۰ نهاد ناظر از کشورهای مهم دنیا در آن عضو هستند.

بیژنی در ادامه توضیح داد: تا به حال چندین جلسه برگزار شده است. در این زمینه طی همین چند روز نیز مشغول تعامل با IOSCO و پاسخگویی به سوالات آنان بودیم. با وجود اینکه در بسیاری از نهادهای بین المللی عضو هستیم، اما عضویت در آیسکو ماهیت دیگری دارد. به جرات می توان گفت که عضویت عادی ایران در این نهاد، موضوع بسیار جالب، جذاب و جدی است.

جذب سرمایه گذار خارجی

جانشین رییس سازمان بورس، بین المللی شدن بورس را مسیری برای جذب سرمایه گذار خارجی دانست و گفت: تصوری که از بین المللی شدن بازار سرمایه وجود دارد، مربوط به افزایش میزان جذب سرمایه گذار خارجی است.این نکته مقبول است که هر چقدر سرمایه گذاری خارجی بیش تری جذب شود فضای بازار سرمایه مطلوب تر می شود، اما واقعیت این است که بین المللی شدن بازار سرمایه را نباید نادیده گرفت.

ارتقای استانداردها

وی در تشریح این موضوع بیان کرد: یکی از مهم ترین تاثیرات بین المللی شدن بازار سرمایه بالا رفتن استانداردها در بازار داخلی است. این نکته قابل قبول است که حجم سرمایه گذاری خارجی هنوز در شان بازار سرمایه نیست.برای همین بیش ترین و مهم ترین تاثیر بین المللی شدن را در افزایش استانداردهای بازار سرمایه می بینم. به عنوان مثال بسیاری از قوانین کنونی بازار، مانند قانون توسعه و قانون بازار، به دلیل الزاماتی بود که به منظور عضویت در نهادهایی مانندWFE و IOSCO باید تصویب می شد.

بیژنی افزود: هدف اصلی آیسکو حمایت از سرمایه گذاری و سرمایه گذاران است، مسلما با عضویت عادی در این نهاد بیش ترین فایده متوجه سرمایه گذاران داخلی ایران خواهد شد. بعد از اجرایی شدن «برجام» میزان حضور سرمایه گذاران خارجی بیش از سه برابر شده است. آلمانی ها حجم بسیار عمده ای را از سرمایه گذاری خارجی در ایران داشتند و ما ارتباط مان را با نهاد ناظر سرمایه گذاری آلمان به دقت ادامه می دهیم تا اعتمادی که سرمایه گذاران آلمانی به بازار، نهاد ناظر، بورس ها و کلیه فعالان بازار سرمایه داخلی کردند، حفظ کنیم.

این مقام مسئول در بخش دیگری از ارائه گزارش فعالیت های سازمان بورس در زمینه بین المللی شدن به IFRS اشاره کرد و گفت: یکی از بحث های مهم ما طی مدت اخیر IFRS بوده است، که الزاماتی در این حوزه وجود دارد. یکی از اهداف مهم اجرایی کردن IFRS ایجاد زبان مشترکی بین ما و فعالان خارجی بازار سرمایه است.

پروژه XNE

در این زمینه یکی از پروژه هایی که سپرده گذاری به صورت جدی پیگیری می کند، پروژه XNET است که اگر این پروژه اجرایی شود ما به بیش از ۲۰ بازار دنیا متصل می شویم و می تواند تاثیر بسیار زیادی را در بین المللی شدن بازار سرمایه داشته باشد.

همکاری مشترک بورس تهران و استانبول

وی در ادامه به همکاری های مشترک بورس تهران و استانبول اشاره کرد و گفت: بورس تهران با بورس استانبول جلسات و مکاتبات زیادی داشته است. یکی از اختلافات بین این دو بورس در زمینه بحث گزارش گیری و ساعات معاملاتی بود که در نهایت به یک مدل قابل اجرا رسیدند. از سوی دیگر فرابورس فعالیت های بین المللی خود را به صورت جدی در حوزه های مختلف ادامه می دهد و شاهد تحولاتی در فعالیت های بین المللی آن هستیم.

تعامل با بازار سرمایه عراق و هند

در آخرین اقدام، ایران همکاری با بازار سرمایه عراق را آغاز کرد و اخیرا جلسه ای با رییس بورس بغداد داشتند. در نهایت آخرین تحولی که در حوزه فعالیت های بین المللی انجام شد تعامل بورس کالا و بحث سکوی مشترک معاملاتی بین این بازار و بورس ملی کالای هند است. در این زمینه پلتفرم و مسایل اجرایی آن آماده شده و در آینده نزدیک امیدواریم که اجرایی شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.