سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۰ درصد خاک افغانستان آلوده به ماین است

علیرغم گذشت سال ها از عملیات ماین روبی در افغانستان، هنوز هم بیش از ۲۰ درصد خاک این کشور آلوده به ماین است.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، علیرغم گذشت سال ها از عملیات ماین روبی در افغانستان، هنوز هم بیش از ۲۰ درصد خاک این کشور آلوده به ماین است.
 
محمد شهاب حکیمی، رئیس مؤسسه ماین پاکی در افغانستان اعلام کرد در این کشور کشت زارهای ماین ماهانه به طور میانگین ۱۸۰ قربانی می‌گیرد. این آمار شامل همه کسانی می‌شود که در اثر انفجار ماین کشته یا زخمی می‌شوند.
 
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث سال گذشته این رقم را ۱۴۲ نفر در ماه اعلام کرده بود.
 
آمار نشان می‌دهد که افغانستان بعد از یمن، دومین کشور در جهان است که بیشترین قربانیان ماین را دارد.
 
ماین روبی در افغانستان از بزرگترین عملیات‌ها در جهان گفته می‌شود. این عملیات از ۱۹۸۹ آغاز شده است. تاکنون بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر مربع زمین در این کشور از ماین پاک شده است.
 
مقام‌ها می‌گویند اکنون در این کشور بیش از یک هزار کیلومتر مربع آلوده به ماین است که ۴۰۰ کیلومتر آن در سال‌های اخیر ماین گذاری شده است.
 
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی دولت افغانستان در برنامه روز جهانی آگاهی دهی از ماین گفت هنوز هم ۲۰ درصد خاک افغانستان با خطرات ماین رو به رو است و این مشکل جدی در زندگی شهروندان افغانستان است.
 
او از کارکنان ماین روبی قدردانی کرد و از اداره‌های دولتی و نهادهای بین‌المللی خواست تا به قربانیان ماین به طور جدی رسیدگی کنند.
 
در سال‌های اخیر ماین به یکی از عوامل عمده تلفات غیرنظامیان تبدیل شده است.
 
سازمان ملل متحد می‌گوید در سال گذشته از میان ده هزار قربانی جنگ در افغانستان، ۱۸ درصد آن در انفجار ماین جان‌های خود را از دست داده‌اند.
 
نگرانی از کمبود بودجه
 
مؤسسه ماین پاکیMDC  در افغانستان می‌گوید عملیات ماین روبی در این کشور با مشکلات مالی روبرو است و اگر جهان در این زمینه کمک کند تا سال ۲۰۲۳ افغانستان از ماین پاک خواهد شد اگر ماین‌های تازه کشت نشود.
 
آقای حکیمی رئیس این مؤسسه می‌گوید برنامه ماین پاکی در افغانستان سالانه حدود صد میلیون دالر نیاز دارد.
 
به گفته وی، تاکنون ۷۷ درصد ساحات آلوده به ماین پاک شده و برنامه ماین روبی به صورت جدی ادامه دارد.
 
او می‌گوید که از سال ۲۰۱۴ به این سو، میزان کمک مالی جامعه جهانی از برنامه ماین روبی کاهش یافته است.
 
ادامه جنگ و کمبود منابع مالی را از چالش‌های اصلی برنامه ماین‌روبی در افغانستان است؛ اما اکنون آقای حکیمی می‌گوید بعد از آغار کار پروژه تاپی در جنوب و غرب افغانستان، مخالفان مسلح دولت حالا از فعالیت مؤسسات ماین روبی حمایت می‌کنند و آنها دیگر با مشکلات امنیتی روبرو نیستند.
 
انتهای پیام/
 
برچسب ها: ماین ، افغانستان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.