سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نابودی طبیعت با ماهی قرمز و سبزه

ماهی گلی و سبزه را در طبیعت رها نکنیم.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ نوروز نیز به آخر رسیده و باز شهروندان برای بیرون کردن نحسی ۱۳ راهی دشت و دمن می‌شوند؛ سبزه‌ها را روی سقف یا کاپوت ماشین می‌گذارند تا وقتی به نزدیکی رودخانه‌ای می‌رسند آن را به همراه ماهی گلی‌های سفره عید به آب بسپارند.

رسم رفتن به دامن طبیعت در سیزدهمین روز از بهار رسمی کهن است. کسی تاریخ درست شکل گیری آن را نمی‌داند، ولی برخی مردم شناسان می‌گویند این آئین ریشه در احترامی دارد که ایرانیان از دیرباز برای طبیعت قائل بوده اند. طبیعتی که هم در قرآن وصف زیبایی آن فراوان آمده و آن را نشانه‌ای برای اندیشیدن به خداوند قرار داده است و هم از آنجا که برای تامین غذا بقای انسان‌ها بدان وابسته بوده برایش احترامی دو چندان قائل بوده اند. زایندگی آن هم به قدری بوده که انسان‌ها طبیعت را همپای مادر در جایگاهی رفیع قرار دهند.

اینک، اما انگار برخی از سنت دیرینه خود گسسته اند و طبیعت برایشان بیش از ابزاری برای تفریح جایگاهی ندارد. هم انبوهی از زباله را روانه طبیعت می‌کنند و هم تغییراتی در آن پدید می‌آورند که به باور بسیاری از دوستداران و کارشناسان طبیعت در نهایت می‌تواند زیستگاه‌های انسانی را هم با خطر روبرو کند. همین است که شاید باید در روز ۱۳ دعا کرد که باران ببارد بلکه کمتر پای انسان‌ها به طبیعت باز شود.

سعید محمودی مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه ماهی گلی یک گونه مهاجم است و ورود آن به اکوسیستم و رودخانه‌ها باعث از میان رفتن گونه‌های بومی می‌شود، افزود: ماهی‌های گلی در طبیعت ماندگاری بالایی دارند و به سرعت به عنوان گونه مهاجم عمل کرده و می‌توانند اکوسیستم را بر هم بزنند.

وی تصریح کرد: این گونه ها، گونه‌های بومی را از میان می‌برند و اگرچه بهترین کار این است که اصلا آن‌ها را در سفره هفت سین قرار ندهیم، ولی در عین حال کسانی که آن‌ها را خریداری کرده اند بهتر است این ماهی‌ها را به مرکز‌های خاص آن تحویل دهند و در هر صورت آن‌ها را در طبیعت رها نکنند.

محمودی همچنین از شهروندان خواست تا به جای رها کردن سبزه‌ها در طبیعت بهتر است آن‌ها را به مرکز‌هایی که شهرداری تعبیه کرده تحویل دهید تا تبدیل به کود شود.

وی ادامه داد: بیایید با پیوستن به چالش‌های «بی زباله و از خودمان شروع کنیم» در روز طبیعت، رفتار درست با محیط زیست را فرهنگ سازی کنیم.

مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: شاید آنچه بیش از رهاکردن ماهی گلی و سبزه به طبیعت آسیب می‌رساند رها کردن زباله در طبیعت باشد، بنابراین نه تنها نباید پلاستیک را در طبیعت رها کرد بلکه مواد خوراکی تجدید پذیر را هم نباید به طبیعت ریخت چرا که طبیعت نمی‌تواند به سرعت آن‌ها را تجزیه کند. در این صورت تنها تصویری زشت و تخریب شده از طبیعت می‌ماند.
محمودی بیان کرد: از سوی همه علاقه‌مندان محیط زیست، از مردم می‌خواهیم از روشن کردن آتش، شکستن چوب و شاخه درختان و ریخت زباله خودداری کنند. مردم می‌توانند برای پخت و پز و روشن کردن آتش از محل‌های مشخص شده استفاده کنند.

وی گفت: همانطور که مردم خود شاهد بوده اند، برخی از خود در طبیعت زباله به یادگار می‌گذارند و این نشانه خوبی نیست. باید زباله‌ای که تولید می‌کنیم را از طبیعت برگردانیم و تحویل مرکز‌های خاص دهیم.

محمودی ادامه داد: طبیعت، مادر ما است و باید آن را حفظ کنیم.

مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست فارس بیان کرد: همانگونه که ابزار تفریح را آماده می‌کنید به فکر کیسه زباله هم باشید و زباله‌های تولید شده در روز طبیعت را با خود حمل کنید تا به اولین سطل زباله برسانید.

روز ۱۳ بدر همزمان است با شروع فصل زادآوری پرندگان و پستانداران، کارشناسان محیط زیست از مردم می‌خواهند به هیچ روی وارد مناطق حفاظت شده زیست محیطی و پارک‌های ملی نشوند.

همچنین بهتر است شهروندان از رفتن به حریم رودخانه‌ها و محل‌های شکننده طبیعی خودداری کنند.

۱۳ بدر به نوعی آخرین دید و بازدید نوروزی است. مردم در این روز به دیدار مادر زمین می‌روند؛ آیا نباید به عنوان یک مهمان به گونه‌ای رفتار کنیم که نزد میزبان خاطره‌ای خوش بماند؟

انتهای پیام/ن

رها نکردن ماهی گلی و سبزه در طبیعت

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.