سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اما و اگرهای رژیم صهیونیستی و فلسطین/ سرانجام تصمیم جنجالی ترامپ درباره قدس چه می‌شود؟

مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کرد از زمان اقدام ترامپ برای معرفی قدس به عنوان مرکز اسرائیل شهرهای فلسطینی صحنه درگیری فلسطینیان با نظامیان صهیونیست است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دونالد ترامپ روز چهارشنبه 7 دسامبر در اقدامی که سازمان‌های بین‌المللی و کشورهای جهان آن را در تضاد با قطعنامه‌های بین‌المللی دانستند، شهر قدس را به عنوان پایتخت جدید رژیم صهیونیستی معرفی و مجوز انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را نیز صادر کرد که این اقدام با واکنش تند گروه‌های مختلف و مردم فلسطین مواجه شده و کشورهای مختلف نیز مخالفت خود با آن را اعلام کردند.

اقشار مختلف مردم فلسطین در حمایت از شهر قدس و مخالفت با این تصمیم رئیس جمهور آمریکا، همصدا و متحد هستند.

برپایی تظاهرات گسترده از سوی فلسطینیان

در پی این تصمیم ترامپ فلسطینیان در شهرهای مختلف با برپایی تظاهرات گسترده مخالفت شدید خود با این اقدام را اعلام و آن را محکوم کردند.

فلسطینیان چندین جمعه متوالی در اعتراض به این تصمیم ترامپ تظاهرات گسترده‌ای را برپا کردند که به «جمعه خشم» معروف شد.

این تظاهرات با دخالت نظامیان صهیونیست به خشونت کشیده شده و ده‌ها فلسطینی شهید و هزاران نفر نیز زخمی شدند.

مرکز اطلاع رسانی فلسطین ماه فوریه اعلام کرد که از زمان اقدام دونالد ترامپ مبنی بر معرفی قدس به عنوان مرکز رژیم صهیونیستی و اعلام تصمیم وی مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس، شهرهای فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه و اراضی اشغالی 1948 صحنه درگیری فلسطینیان با نظامیان صهیونیست است.

مطالعات امور اسرائیلی فلسطینی «قدس» ضمن اشاره به این مطلب، تاکید کرد: 35 فلسطینی در جریان این درگیری‎ها به ضرب گلوله اشغالگران صهیونیست به شهادت رسیده‎اند.

بر اساس این تحقیق، از مجموع 35 شهید فلسطینی 11 تن را کودکان زیر 18 سال تشکیل می‎دهند.

قطعنامه سازمان ملل در محکومیت اقدام آمریکا

اعضای مجمع عمومی سازمان ملل پس از وتوی قطعنامه مربوط به وضعیت حقوقی قدس شریف توسط آمریکایی‌ها و تهدیدهای مالی ترامپ علیه مخالفان این تصمیمش، به قطعنامه‌ای علیه تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا رأی مثبت دادند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست اضطراری خود پیش نویس قطعنامه‌ای را که اقدام ترامپ را درباره قدس محکوم می‌کند با 128 رأی موافق تصویب کرد.

پیشتر نیز شورای امنیت سازمان ملل درباره همین قطعنامه رای‌گیری کرده بود که 14 کشور از 15 عضو این نهاد، رای مثبت دادند ولی آمریکا آن را وتو کرد.

واکنش کشورها و گروه‌های مختلف

ریاض المالکی: مسئولیت مسأله فلسطین بر عهده سازمان ملل است

ریاض المالکی وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: قدس کلید جنگ و صلح در خاورمیانه و کل جهان است.

المالکی گفت: مسئولیت مسأله فلسطین بر عهده سازمان ملل متحد است. تمام محافل بین المللی به حق مالکیت فلسطین بر قدس اقرار دارند.

وزیر امور خارجه فلسطین گفت: آمریکا پس از اقدام رئیس جمهور این کشور در زمینه‌ی شهر اشغالی قدس، دیگر نمی‌تواند میانجی گری عادل در فرآیند به اصطلاح صلح باشد.

وزیر امورخارجه ترکیه: تصمیم ترامپ ناقض قوانین بین المللی است

چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: تصمیم ترامپ قانون بین المللی از جمله قطعنامه‌های سازمان ملل را نقض می‌کند.

چاووش اوغلو گفت که اعلام شهر قدس به عنوان مرکز اسراییل (رژیم صهیونیستی) رسیدن به صلح پایدار در خاور میانه (منطقه غرب آسیا) را تضعیف می‌کند.

نیکی هیلی: سازمان ملل همیشه دشمن اسرائیل بوده است

نیکی هیلی نماینده آمریکا در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد این سازمان همواره با اسرائیل از در دشمنی وارد شده و این برای سازمان ملل شرم آور است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: این نهاد همیشه رویکردی خصمانه علیه اسرائیل داشته است.

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که شرم آور است که سازمان ملل سال هاست که محلی برای خصومت با اسرائیل بوده است و دبیرکل‌های فعلی و پیشین این نهاد بین المللی نیز به اسرائیل توجهی نکرده اند.

هیلی گفت: «این اقدامات سبب می‌شود تا به اعتبار این نهاد بین المللی آسیب وارد شود، که برای تمام کشور‌های جهان مضر است. برای من سوال است که با وجود این همه دشمنی، چرا اسرائیل گزینه ماندن در سازمان ملل را انتخاب کرده است. فکر می‌کنم که اسرائیل برای اثبات خودش در این سازمان تاکنون مانده است، اسرائیل برای حیات خود به عنوان یک ملت باید ایستادگی کند.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: «آمریکا یکی از بزرگترین حامیان سازمان ملل متحد و آژانس‌های وابسته به آن بوده است، ما این کار را برای منافع و ارزش‌های خود انجام داده ایم. وقتی این کار‌ها را انجام می‌دهیم، احترام متقابل را انتظار داریم.»

هیلی گفت: «اقدام دولت [آمریکا]در تغییر محل سفارت، خواسته مردم آمریکا بود، زیرا ما در مقابل ملت خود پاسخگو هستیم.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: «این حق ماست که محل سفارت خود را انتخاب کنیم!»

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با لحن تهدیدآمیز گفت: واشنگتن رای مجمع عمومی درباره قدس را فراموش نخواهد کرد.

نیکی هیلی جلسه مجمع عمومی سازمان ملل را پس از پایان سخنان نماینده رژیم صهیونیستی ترک کرد.

نماینده رژیم صهیونیستی: اسرائیل تنها نظام دموکراتیک در خاورمیانه است!

نماینده رژیم صهیونیستی در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد: اسرائیل تنها نظام دموکراتیک موجود در خاورمیانه است. بار‌ها دست خود را به سوی طرف مقابل برای برقراری صلح دراز کردیم و پاسخ رد دریافت کردیم.

نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد اعلام کرد اسرائیل هرگز از قدس بیرون رانده نخواهد شد.

محمود عباس: مجمع عمومی نشان داد که موضع ترامپ در مورد قدس باطل است

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در واکنش به تصویب پیش‌نویس قطعنامه قدس در مجمع عمومی سازمان متحد گفت که این مسئله بیانگر بطلان مواضع رئیس جمهور آمریکا در مورد قدس است.

محمود عباس دقایقی پیش بعد از آنکه مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت آراء با تصویب قطعنامه در مورد قدس موافقت کرد، این اقدام را پیروزی‌ای برای ملت فلسطین خواند.

وی افزود: اینکه ۱۲۸ کشور در سازمان ملل به نفع قطعنامه قدس رأی مثبت دهند، این یعنی اینکه تصمیم دونالد ترامپ، [رئیس جمهور آمریکا]در مورد قدس باطل و مردود است.

نماینده ونزوئلا: اقدامات اشغالگران در قدس غیر قانونی است

نماینده ونزوئلا در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: اقدامات اشغالگران در قدس باطل و غیر قانونی است. جنبش عدم تعهد قدس را بخشی از اراضی فلسطین اشغالی می‌داند.

نماینده پاکستان: در تأیید قطعنامه درباره قدس به جامعه بین المللی می‌پیوندیم

نماینده پاکستان در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: از آمریکا می‌خواهیم در تصمیم خود تجدید نظر کند. در تأیید قطعنامه درباره قدس به جامعه بین المللی می‌پیوندیم.

نماینده اندونزی: اسرائیل باید به قطعنامه‌های بین المللی درباره قدس پایبند باشد

نماینده اندونزی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: اسرائیل باید به قطعنامه‌های بین المللی درباره قدس پایبند باشد.

نماینده سوریه: خواهان اعطای عضویت کامل به فلسطین در سازمان ملل هستیم

منذر معاون نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: ما خواهان اعطای عضویت کامل در سازمان ملل به فلسطین هستیم. سوریه با وجود جنگ تروریست‌ها علیه این کشور به حمایت خود از فلسطین ادامه می‌دهد.

وی گفت: تصمیم آمریکا در مورد قدس یکجانبه است و ارزش قانونی ندارد.

نماینده چین: جامعه بین المللی برای پایان دادن به تنش درباره قدس متحد باشند

نماینده چین در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: از جامعه بین المللی می‌خواهیم در تلاش‌های خود برای خاموش کردن آتش تنش درباره قدس متحد باشند.

نماینده کره شمالی: از مبارزه ملت فلسطین حمایت می‌کنیم

نماینده کره شمالی در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد: بر حمایت خود از مبارزه ملت فلسطین که از حقوق خود و دستیابی به استقلال دفاع می‌کنند تأکید می‌کنیم.

نماینده ایران: اشغالگری رژیم صهیونیستی مرکز بحران های خاورمیانه است

غلامعلی خوشرو در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد که درباره ضرورت لغو تصمیم دونالد ترامپ درباره قدس برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.

وی افزود: در طول چند دهه گذشته رژیم اسرائیل بی وقفه با اشغال سرزمین فلسطین، کشتار و بی خانمان کردن فلسطینی‌ها مرتکب جنایات متعدد شده و در عین حال از مصونیت کامل بهره‌مند بوده است. در طول این مسیر، آمریکا از طریق ارائه حمایت‌های بی قید و شرط خود و دفاع از این رژیم به هر وسیله ممکن، به رژیم اسرائیل کمک کرده است.

تعیین تاریخ برای انتقال سفارت

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به نقل از مقام‌های آمریکایی و صهیونیستی اعلام کردند: سفارت واشنگتن در اراضی اشغالی 24 اردیبهشت به بیت‌المقدس منتقل می‌شود.

این روز با هفتادمین سالروز تاسیس رژیم صهیونیستی همزمان است که فلسطینیان از آن با عنوان «روز نکبت» یاد می‌کنند.

واکنش گروه‌های مختلف فلسطینی

حماس:

جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی، کل منطقه را به آتش خواهد کشید.

عبداللطیف قانوع سخنگوی حماس در بیانیه ای مطبوعاتی تصریح کرد که انتقال سفارت آمریکا به قدس هیچ مشروعیتی به رژیم اشغالگر نمی بخشد و موجب تغییر و یا تحریف حقایق و واقعیت های موجود در این شهر نخواهد شد.

قانوع این اقدام را نقض صریح قوانین و معاهدات بین المللی در مورد قدس دانست و گفت چنین اقدامی تحریک آمیز بوده و احساسات و عواطف امت اسلامی و عربی و ملت فلسطین را جریحه دار می کند.

جهاد اسلامی:

جنبش جهاد اسلامی هم در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن این تصمیم، تاکید کرد که انتقال سفارت آمریکا به قدس در هفتادمین سالروز اشغال فلسطین، یعنی بی توجهی آمریکا به تجاوزات و جنایات علیه ملت فلسطین و سراسر امت اسلامی و عربی.

این جنبش بیان کرد که این تصمیم غیرقانونی و باطل است و ثابت می‌کند که آمریکا در تهدید ثبات و امنیت منطقه و حمایت از تروریسم و جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین دست دارد.

در این بیانیه آمده است که همزمان شدن این اقدام با سالروز اشغال فلسطین، بزرگ‌ترین جنایت است و ملت فلسطین قاطعانه در مقابل آن می‌ایستد.

سازمان آزادی‌بخش فلسطین:

دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین گفت که تعیین سالروز اشغال فلسطین برای انتقال سفارت آمریکا به قدس، نقض صریح قوانین و قعطنامه‌های بین‌المللی است و بیانگر بی‌اعتنایی آمریکا به نابودی راهکار تشکیل دو کشور است.

صائب عریقات افزود که آمریکا با این کار، خود را به کلی از دایره روند سازش به عنوان یک میانجی خارج می‌کند و بدین گونه آمریکا خود بخشی از مشکل است و نمی‌تواند در ایجاد راه حل برای مشکلات مشارکت داشته باشد.

جبهه خلق:

کاید غول عضو دفتر سیاسی جبهه خلق برای آزادی فلسطین این تصمیم را بی‌اعتنایی به جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین و حمایت مطلق و قاطع آمریکا از این رژیم دانست.

غول تصریح کرد که ملت فلسطین همانطور که از زمان فاجعه اشغال فلسطین با توطئه‌های مختلف برای نابودی مسئله فلسطین مقابله کرده است، این بار نیز با این اقدام آمریکا مقابله کرده و هرگز اجازه اجرای آن را نمی‌دهد.

وی زمان اجرای این تصمیم را بسیار خطرناک خواند و خواستار تعامل با آمریکا با تکیه بر همین مسئله شد.

کاید غول بهترین راه مقابله با این تصمیم را تحقق وحدت و آشتی ملی فلسطین دانست.

بیانیه حزب‌الله لبنان

حزب‌الله لبنان در بیانیه ای اعلام کرد: تعیین تاریخ نیمه مه 2018 به عنوان روز انتقال سفارت آمریکا به قدس بخشی از توطئه‌ای است که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از چند ماه پیش آغاز کرده است و هدف از انتقال سفارت آمریکا یهودی سازی کامل قدس و تأمین منافع اسرائیل است.

در بیانیه حزب الله لبنان آمده است: همزمان شدن انتقال سفارت آمریکا به قدس با سالروز اشغال فلسطین بیانگر تلاش دولت آمریکا برای تضییع حقوق اعراب و مسلمانان و عدم توجه واشنگتن به مخالفت های ملت های عرب و مسلمان و جامعه مدنی است؛ بی شک همدستی برخی از سران عرب با آمریکا و اسرائیل باعث شده است که واشنگتن در انتقال سفارت خود به قدس گستاخ‌تر شود.

سفارت انگلیس به قدس انتقال نمی‌یابد

جیمز داونز معاون کنسولگری انگلیس در قدس تاکید کرد که این کشور هرگز سفارت خود را به این شهر منتقل نمی‌کند.

وی می‎گوید که موضع انگلیس در قبال پایان بخشیدن به اشغال سرزمین فلسطین ثابت است و از راهکار تشکیل دو کشور حمایت می‌کند.

داونز تاکید کرد که شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری و قدس غیرقانونی است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

واکنش کشورها و گروه‌های مختلف به تصمیم جنجالی ترامپ درباره قدس

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.