۱- موادغذایی که در سیستم گوارش شما راحت هضم نمیشوند.
طبق نظر متخصصین پوست، تغذیه و موها بسیار به هم مرتبط هستند بنابراین حساسیت داشتن به یک ماده غذایی یا عدم تحمل یک غذا ممکن است باعث کمبود ویتامینها یا موادمعدنی شود. ویتامینها و موادمعدنی روی ساختمان مو، استحکام آن و نیز مدت زندگی آن بسیار موثر است. مسمومیت یا عدم تحمل بعضی موادغذایی، باعث عدم توازن داخلی برای موها می شود.
۲- گوش کردن به صدای موزیک بیش از حد بلند
گوش دادن به صدای موزیک بیش از حد بلند فقط برای گوشهای شما خطرناک نیست، بلکه برای موهای تان هم مضر است. طبق تحقیقات انجام شده، ۱۵ درصد آمریکایی ها به خاطر قرار گرفتن در معرض سروصدای بیش از حد بلند، دچار ریزش مو می شوند. صدای بلند ابتدا باعث لرزش پرده گوش می شود و پس از آن تا محدوده ای از مغز که مسئول رشد و نمو موها است نیز پخش می شود. بر طبق تحقیقات دانشمندان اصوات با شدت بیش از ۸۵ دسی بل، باعث از بین رفتن سلول¬های مربوط به مو می شود، بعلاوه، قرارگیری مداوم در معرض این شدت از صدا، می تواند باعث از دست دادن شنوایی شود.
۳- مشکل تیروئید
ریزش موها یکی از اولین علائم کم کاری تیروئید است. با کند شدن ترشح هورمون های تیروئیدی، چربی ها و مواد زاید در بدن تجمع می کنند و این حالت باعث اختلال در نظم چرخه رویش و ریزش مو می شود. به این ترتیب که، آخرین فاز این چرخه را که "تلوژن" نام دارد را سریع تر می کند که دوره مردن تار مو و ریزش آن است و فاز "آناژن" که دوره رویش مجدد مو است را کند می کند. نتیجه این است که نه تنها موها با سرعت بیشتری ریزش می کنند بلکه به کندی دوباره روییده می شوند.
۴- کمبود روی
شاید دلیل ریزش موهای شما کمبود روی باشد. این ماده معدنی برای سلامتی موها ضروری است. روی در شکل گیری کراتین و کلاژن دخالت دارد. این دو باعث محکم شدن تار و ریشه مو می شوند. به علاوه کراتین و کلاژن، موها را مقاوم کرده و از آنها در برابر عوامل خارجی مانند، نور شدید آفتاب، آلودگی هوا و سروصدا محافظت می کنند. روی در گوشت قرمز، ماهی، صدف و نان کامل به مقدار قابل توجهی وجود دارد.
۵- نزدیک شدن به دوران یائسگی
بیشتر بانوان با نزدیک شدن به دوران یائسگی متوجه ریزش دائمی مو، اغلب در محدوده فوقانی سر می شوند. درزمان یائسگی، میزان استروژن در بدن بانوان کاهش می یابد. استروژن در بدن در مقابل افزایش آندروژن مقاومت می کند. اندروژن از طریق خون به پوسته سر می رسد و تاثیراتی روی آن می گذارد که منجر به ریزش مو می شود. بانوان در دوران بارداری نیز ممکن است بخاطر تغییرات هورمونی، دچار ریزش مو شوند.
۶- استرس بیش از حد
استرس شدیدا باعث سفید شدن و نیز ریزش موها می شود. استرس باعث آزاد شدن هورمون های مختلفی در خون می شود که چرخه رویش تا ریزش مو را دچار تغییرات می کنند. فاز "آناژن" که دوره رویش موها است، سریعتر می شود و موها به طور زودرس قبل از آنکه دوره رشد را سپری کنند، وارد فاز "کاتاژن" که دوره ریزش موهای روی سر است می-شوند. پس، تا می توانید سعی کنید در زندگی آرامش داشته باشید.
۷- کشیدن سیگار
سیگار علاوه براینکه باعث سفید شدن موها می شود و رایحه نامطبوعی نیز ایجاد می کند، منجر به ریزش موها نیز می شود. سیگار به فولیکول موها صدمه می زند و در نتیجه تعداد تارهای مو در سر کاهش می یابد.
منبع: سلامتیسم
انتهای پیام/