سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوروز در ایلام؛ از دریاچه دوقلو تا طاق شیرین و فرهاد +تصاویر و شناسه مسیرها

در کتیبه‌های بابلی، ایلام را "آلامتو" یا "اِلام" خوانده‌اند، که به قولی به معنای کوهستان یا "کشور طلوع خورشید" است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛  استان ایلام از استان‌های کمابیش جنگلی ایران است. پیش از دوره رضاشاه به این ناحیه لرستان پشتکوه می‌گفتند. ایلام در ۷۱۰ کیلومتری تهران واقع شده و به تازگی به عنوان یکی از قطب های دیدنی و پر جاذبه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است. در کتیبه‌های بابلی، ایلام را "آلامتو" یا "اِلام" خوانده‌اند، که به قولی به معنای کوهستان یا "کشور طلوع خورشید" است و اگرچه جزو کوچک ترین استان های کشور محسوب می‌ شود اما دارای تنوع آب و هوایی و مناطق دیدنی جالب توجهی است.

دریاچه دوقلو

در نزدیکی شهرستان آبدانان دو دریاچه یا چشمه بالادست و پائین دست است که توسط یک کانال ۱۰ متری به هم وصل شده‌اند. اطراف این دریاچه بسیار زیبا را دشتها و کوه های نسبتا مرتفع فرا گرفته و گلزارهای حاشیه دریاچه و وجود حیوانات آبی در این دریاچه جذابیت و زیبایی خاصی به آن بخشیده است و نکته قابل توجه این است که دریاچه دوقلوی سیاه گاو به طور کاملا اتفاقی به دو قسمت شبیه به هم تبدیل شده است.

تالاب ها

تالاب سیاب دریوش: این تالاب دارای آب دایمی و شکل آن دایره ای می باشد و به دلیل قرار گیری در ناحیه کوهستانی جزو منطقه سردسیری و ییلاقی استان محسوب می شود. تالاب سیاب دریوش در جنوب غربی بخش ملکشاهی قرار دارد.
تالاب زمزم: آب این تالاب به صورت چشمه و دایمی است. درختان اطراف آن چشم انداز زیبایی را بوجود آورده و زیستگاه بسیار مناسبی برای حیات وحش فراهم کرده است. تالاب زمزم در 74 کیلومتری شرق ایلام قرار گرفته است.
تالاب چکر: این تالاب در منطقه گرمسیری ایلام و در منطقه بولی و ناحیه چکر قرار دارد که آب آن دایمی است. نیزارها به همراه طبیعت دست نخورده زیبای اطراف آن واقعا ارزش یک بار دیدن را دارد.

غار کناتاریکه

داخل این غار پرده‌های سنگی به همراه ستون و مجسمه‌های استالاکتیتی و استالاگمیتی بسیار زیبا و یک حوضچه آبی وجود دارد. این غاری در ارتفاعات سیوان کوه ایلام و در ۳۵ کیلومتری مسیر ایلام-دره‌شهر و نزدیک به روستای پاکل قرار دارد.

طاق شیرین و فرهاد

قدمت این بنای کاملا سنگی باستانی به دوره ساسانیان بر می گردد و در شهرستان ایوان، بخش رزنه، روستای چهل زرعی، تنگ کوشگ قرار دارد. بر اساس باور مردم محلی، فرهاد در مدت نصف روز آن را برای استراحت شبانه شیرین ساخته است و خیلی از قدیمی‌ها و افراد مسن‌تر در ایلام، این بنا را با نام طاق شیرین می‌شناسند.

نقش برجسته گل گل ملکشاهی

در ۸ کیلومتری شهر ارکواز و در فاصله‌ ۲۵ كيلومتری ايلام‌ در روستای گل گل ملکشاهی سنگ نوشته‌ای به زبان آشوری و خط میخی است که در مورد فتح ایلام و انقراض تمدن ایلام باستان توسط آشوری‌ها نوشته شده است. این سنگ نوشته حدود ۳ هزار سال‌ قدمت‌ تاريخی دارد و روی آن نقش‌ پيكره‌ يك‌ سرباز آشوری با كلاه‌ خود، ماه‌ وستاره‌ در بالای سر آن‌ در حاليكه‌ پيكانی در دست‌ دارد، مشاهده‌ می شود.

کوه ها

کوه سامله: کوه سامله درناحیه زردلان درفاصله 84 کیلومتری شمال ایلام واقع شده و محیطی خوش آب و هوا برای گذراندن یک نهار در طبیعت است.
کوه چمن‌ گیر: کوه چمن‌گیر جزو رشته کبیرکوه از کوهستان زاگرس است که یکی از مقاصد مناسب و بکر برای کوه‌نوردی و طبیعت‌گردی در ایلام به شمار می رود. کوه چمن‌گیر درناحیه شیروان و در فاصله 22 کیلومتری جنوب شرقی ایلام واقع شده است.
کوه شره زول: این کوه در ناحیه چوار در 23 کیلومتری شمال غربی ایلام قرار دارد و بخش شمال غربی آن از جنگل های بلوط پوشیده شده است.
همچنین کبیرکوه، کوه اهوران، کوه سرکب و کوه سرخ خانی نیز برای پیک نیک و کوه نوردی بسیار مناسب هستند.

شهر باستانی ماداکتو

این‌ شهر دارای برج‌های نگهبانی، خیابان، سیستم آبکشی و دفع فاضلاب است که بنا به روایتی در اثر یک زلزله تخریب و از بین رفته و هم‌اکنون بقایای کمی از این شهر بر جای مانده است. قدمت این شهر به ۱۴۰۰ سال پیش و دوران ساسانیان بر می گردد.

تنگه بهرام

در داخل این تنگه مجموعه‌ای از اماکن مسکونی، بنای شاه نشین، حوضچه‌های سنگی آب و برج وجود دارد. تنگه بهرام چوبین در حدود ۱۲ کیلومتری شرق شهرستان دره‌شهر به پل‌دختر و در میان تنگه‌ای عظیم و صخره‌ای منشعب از پا دامنه های ارتفاعات کبیرکوه قرار گرفته است.

آبشارها
آبشار وه ریز: سرچشمه این آبشار، ارتفاعات کبیرکوه در غرب ایلام است و در نزدیکی روستایی به نام چشمه کبود قرار دارد.

آبشار گچان: در این منطقه که کوه های زیبا و معظم مانشت و قلارنگ به همراه گچان گویی به هم رسیده اند منظره بسیار زیبایی را ایجاد کرده است و به علت دسترسی خوب منطقه مناسبی برای دوستداران طبیعت به شمار می رود.

آبشار آما: ارتفاع این آبشار حدود بیست متر است و در نزدیکی روستای آما و پشت سد ایلام واقع شده است.

ره آورد و غذاهای محلی

خورشت تره‌کوهی، کشکینه، تُرخینه، برنج و گوشت معروف دهلران، نژی آوا، جوجگ آو، ماش آو، کشک دو، قله ماسوا، کپه، جِِگِروَز، گوجه‌پونه، مَکش، کوفته سیرابی، آبگوشت بامیه، پیچگ، بوله وله، قارچگ، پاقازه، سختی، بابایاری (عَدَساو)، شله امیری، پِرشگِه، ماسوا از غذاهای محلی این دیار به شمار می روند. همچنین قالی کردی (قالیچه درشت بافت)، سیاه چادر، چیغ(چیت) بافی، جاجیم بافی، گلیم ساده، نمد مالی، احرامی بافی، گیوه بافی، عبا بافی، گلیم نقش برجسته، منبت چوب، سفال گری، طراحی روی سفال و قلم زنی روی مس نیز از صنایع دستی این استان هستند.

پیشنهاد
در صورت اقامت بیشتر در این استان پیشنهاد می کنیم حتما سری به چشمه آب‌گرم دهلران، پارک جنگلی چقاسبز، آتشکده چهارطاقی دره‌شهر، قلعه‌ پوراشرف (دژ شیخ مکان)، دژ میرغلام هاشمی‌، آسياب‌های آبی قديمی‌، گورستان‌ چنار، قلعه سه کسان، قلعه هزارانی، قلعه سام، آتشکده موشکان، چهار طاقی،قلعه اسماعیل خان ایلام، تفرجگاه تجریان و منطقه شکار ممنوع زله زرد بزنید.

دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان ایلام

در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان معرفی شده اند و با کلیک بر روی شناسه مسیرهای استان ایلام می توانید آن را دانلود کنید.
 
انتهای پیام/

نوروز در ایلام

برچسب ها: ایلام ، نوروز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۰ ۰۹ فروردين ۱۳۹۷
خیلی جالب بو دیدنی بود