محسن نظافتی مدیر کل سابق عتبات سازمان حج و زیارت در یکم آذر ماه سال 96 ، در خصوص اعزام زائران ایرانی به سوریه بعد از پاکسازی داعش از این کشور اظهار کرد:با آزادسازی کامل سوریه از لوث وجود تروریستهای داعش، مذاکره برای اعزام زائران ایرانی به این کشور آغاز شده، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
وی با بیان اینکه زیرساختهای اعزام زائران به سوریه موجود است و تعدادی هتل در شهر دمشق امکان اسکان زائران را دارد، گفت: در حال حاضر دو کشور در مذاکره هستند و زمانی که به نتیجه برسند، اعزام ها آغاز می شود.
حسن پلارک رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، در هفتم آذر ماه سال 96 از تصویب طرح توسعه حرم مطهر امامین عسکریین(ع) در شورای سیاستگذاری ستاد بازسازی عتبات عالیات خبر داد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار کرد: با عنایت اهل بیت(ع) و به برکت خون شهدای مدافع حرم و ریشه کن شدن شجره خبیثه داعش، دیوان وقف شیعی عراق با پیشنهاد ایران برای توسعه حرم مطهر امامین عسکریین(ع) موافقت و این طرح در شورای سیاستگذاری ستاد بازسازی عتبات تصویب شد.
وی با بیان اینکه در حال نهایی کردن قرارداد طرح با دیوان وقف شیعی عراق هستیم، افزود: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت توسعه حرم مطهر عسکریین(ع) و نیز حضور چشمگیر محبان ائمه اطهار در سامراء در ایام و مناسبتهایی همچون اربعین، ستاد بازسازی عتبات عالیات از مدتها پیش آمادگی خود را برای طراحی و اجرای پروژه توسعه این مکان مقدس به مسئولان عراقی اعلام کرده بود که سرانجام دیوان وقف شیعی با آن موافقت کرد.
محمد آزاد معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت در هفتم آذر ماه سال 96 اظهار کرد: در پی تاکیدات مقام معظم رهبری و هموار شدن مسیر اعزام زائران به حج تمتع سال 96 ، سازمان حج و زیارت تعدادی از اعضای خانواده های شهدای حادثه منا را به منظور انجام آزمایش DNA و طی شدن مراحل تعیین هویت شهدا به عربستان اعزام کرد که این حرکت در نهایت منجر به تعیین و مشخص شدن محل دفن چهارتن از شهدای منا و تایید و اعلام آن از طرف پزشکی قانونی عربستان شد.
محمد آزاد با اشاره به اینکه اعضای هفت خانواده از شهدای منا برای شناسایی پیکرشهدا به عربستان اعزام شده بودند، افزود: تلاش کارشناسان سازمان و اعضای خانواده شهدا منجر به شناسایی محل دفن چهار شهید و دریافت شماره قطعه مربوط در عربستان شد.
سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش که در هجدهم آذر ماه سال 96 از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم مطهر علوی بازدید میکرد، اظهار کرد: میتوان از تجربه مهندسان ایرانی در اجرای این طرح و مستندات آن برای آموزش پیمانکاران در کشور استفاده کرد.
وزیر آموزش و پرورش، عنایت ائمه اطهار، نظم و عملکرد حرفهای عوامل دستاندرکار، رعایت برنامه زمان بندی و استفاده از مقررات بهعنوان ظرفیتی برای پیشرفت پروژه را در کنار حمایتهای مردم و خیران ازجمله دلایل موفقیت ستاد بازسازی عتبات عالیات در اجرای این طرح بزرگ برشمرد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تجربه موفق مهندسان ایرانی در اجرای طرح توسعه حرم مطهر علوی نمونه بارز مدیریت جهادی است.
بطحائی صحن و شبستان حضرت زهرا (س) را آمیختهای از عشق، ذوق، هنر و معنویت دانست و گفت: دو ملت ایران و عراق با اجرای این طرح بزرگ، پایه های تمدن اسلامی را از نو بنا کردند.
سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در بیست و یکم آذر ماه سال 96 در خصوص آتش سوزی هتل زائران ایرانی در نجف اشرف اظهار کرد: آتش سوزی در ساعت 11 شب دوشنبه در یکی از اتاق های هتل القبطان در نجف رخ داد.
وی افزود: در این حادثه که منجر به دودگرفتگی هتل شده بود، 6 زائر ایرانی به دلیل دودگرفتگی مصدوم و به بیمارستان نجف منتقل شدند.
حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در نشست مدیران استانی این سازمان در تهران که 29 آذر ماه سال 96 برگزار شد، با اعلام اینکه بخش قابل توجهی از زائران عتبات عالیات توسط افراد و گروههای غیر مجاز به عراق اعزام میشوند، اظهار کرد: برای تغییر این وضعیت باید طرح نوین عتبات و اعزامهای استانی که از سال قبل اجرا میشده، با اصلاحات لازم و برطرف کردن نقاط ضعف آن استمرار یابد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت افراد موسوم به آزادبر را مخل روند معمول اعزام زائر توصیف کرد و گفت: سازمان حج و زیارت طی دو سال اخیر به صورت گسترده آسیبها و اشکالات این موضوع را پیگیری و بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که برای حل آن باید اعزامهای استانی همچنان با قوت ادامه یابد.
انتهای پیام/