سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد؛

وجود فرودگاه ظرفیتی ویژه برای قم ایجاد خواهد کرد

آیت الله مکارم شیرازی گفت:قم اگر دارای فرودگاه باشد چهره آن تغییر خواهد کرد؛ اگر این شهر فرودگاه آبرومندی داشته باشد ظرفیتی ویژه برای شهر ایجاد خواهد شد.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛آیت الله مکارم شیرازی عصر دوشنبه در دیدار سقائیان نژاد شهردارقم گفت: اگر کار فرهنگی شود مردم در حفظ شهر، تامین نظافت شهر، توسعه فضای سبز و... همراهی و کمک خواهند کرد.

وی ادامه داد: در روایت داریم که اسلام هفتاد و چند باب است که یک باب آن در خصوص جلوگیری از آلوده کردن جاده‌ها و معابر است؛ یکهزار و 400 سال قبل اسلام این دستور را داده است در حالی که امروز تازه برخی به این فکر افتاده‌اند.

وی افزود: کار فرهنگی و تبلیغاتی در حوزه اصلاح الگوی مصرف بسیار موثر است و باید از این ظرفیت برای توجیه مردم استفاده کرد.

 آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه دولتمردان باید موقعیت قم را با توجه به ظرفیت‌های آن شناخته و متناسب با آن رفتار کنند بیان کرد: مشکلاتی که در روند کار شهرداری وجود دارد باید با نمایندگان مردم در مجلس مطرح شود و باقی شهرداری‌هایی که دچار این مشکلات هستند نیز مطالب را مطرح کنند تا بالاخره دستتان به جایی برسد.

این مرجع تقلید اذعان کرد: اگرچه دولت دستش خالی است اما می‌تواند در فضاهایی که ضرورتی ندارد بودجه را به سمت فضاهایی که ضروری است سوق دهد.

وی ادامه داد: مدیران قم می‌توانند رساتر از شهرهای دیگر مشکلات را فریاد کنند و نباید از پیگیری رفع مشکلات مایوس شد؛ به هر اندازه‌ای پیگیری‌ رفع مشکلات به نتیجه برسد به جا است.

آیت‌ الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری کارهای بسیار خوبی درشهر قم انجام داده است افزود: برنامه‌ هایی که درآینده دارید بسیار بهتر از گذشته است اما باید دقت کنید که ظرفیت‌های قم به خوبی به کار گرفته شود.

وی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: بلوار پیامبر اعظم ظرفیت خوبی است که هم می‌تواند مشکلات مالی شهرداری را حل کند هم آبرویی برای شهر قم باشد که در حال حاضر متروک باقی مانده است.

بلوار پیامبر اعظم(ص) بر اساس یک مسیر کاملا مستقیم به طول هفت کیلومتر از حرم حضرت فاطمه معصومه(س) تا مسجد مقدس جمکران و عرض 300 متر اجرا شده که در چشم ‌انداز خود مسیری مدرن دارای گذرهای عابر پیاده شکیل، خطوط تراموا، مسیر عبور کندرو و تندروی خودرو و دوچرخه است که اطراف آن را ساختمان ‌هایی مدرن و در عین حال هماهنگ با اصول معماری اسلامی و با کاربری ‌های فرهنگی، آموزشی، درمانی، تفریحی و تجاری درنظر گرفته شده است.

 وی تیم فعلی مدیریت شهری قم را موفق خواند و بیان کرد: امیدواریم در سال 97 شاهد توفیقات بیشتری در عرصه خدمت به مردم در شهرداری باشیم.

وی گفت: قم متعلق به جهان اسلام و تشیع و ماوراء کشور است؛ آبروی این شهر آبروی شیعه است و مشکلات آن نیز مشکلات عالم تشیع است؛ علاوه بر ظرفیت حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و حوزه علمیه، قم خاستگاه انقلاب است و هرچه خدمت به این شهر شود به جا است.

این مرجع تقلید با اشاره به وضعیت فرودگاه قم تصریح کرد: قم اگر دارای فرودگاه باشد چهره آن تغییر خواهد کرد؛ اگر این شهر فرودگاه آبرومندی داشته باشد ظرفیتی ویژه برای شهر ایجاد خواهد شد.

آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: شهرداری با مردم بیش از همه دستگاه‌ها سر و کار دارد و اگر آنان به شهرداری کمک کنند کار بسیار آسان‌تر خواهد شد و این بجز با فعالیت های فرهنگی محقق نخواهد شد؛ گروه‌های کارشناسی باید در این زمینه فکر کنند و راهکار بدهند تا شهروندان از نظر فرهنگی توجیه شوند.

 تفاهم نامه ساخت فرودگاه و دهکده گردشگری طرلاب در منطقه سلفچگان قم آذرماه 89 بین شرکت ارم کیش و استانداری قم منعقد و عملیات اجرایی این فرودگاه نیز در بهمن ماه همان سال آغاز شد؛ این فرودگاه که در جاده قم - سلفچگان واقع شده، از شهر قم تقریبا 25 کیلومتر و از فرودگاه امام خمینی(ره) تهران 125 کیلومتر فاصله دارد.

فرودگاه، هندلینگ خدمات هوایی و فرودگاهی، توقفگاه هواپیما(اپرون)، آشیانه پرواز، برج مراقبت پرواز، ساختمان رادار، آشیانه نگهداری و تعمیر هواپیما، هواشناسی، آتش نشانی، هتل های سه تا پنج ستاره و همچنین پیش بینی ساخت مراکز توریستی درمانی (ساخت مراکز درمانی) از جمله طرح های اصلی ساخت شهرک فرودگاهی در قم است،ساخت این فرودگاه درحال حاضر متوقف است.

وی با اشاره به اینکه پردیسان بدون برنامه ساخته شده است گفت: الزامات شهرنشینی در پردیسان پیش‌بینی نشده است؛ این شهر بسیار عظیم است و نیازمند فضاهای خدماتی چون بازار، فضای سبز، بیمارستان و... است و باید فکری برای این منطقه شود.

پردیسان در منطقه هشتم شهرداری و در جنوب غربی شهر قم واقع شده است، این منطقه در سال 1377 توسط وزارت مسکن و شهرسازی وقت تاسیس و در سال 1390به یکی از مناطق شهرداری قم تبدیل شد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به ساختمان‌های نیمه‌کاره موجود در شهر قم اذعان کرد: این ساختمان‌ها که بعضا در خیابان‌های اصلی مرکز شهر است چهره خوبی ایجاد نکرده و بعضا هم اینقدر زیاد است که مشتری لازم را نیز ندارد؛ باید در ساختمان‌سازی ظرفیت شهر را در نظر گرفت.

وی اضافه کرد: فرهنگی که در ساخت و سازها بر عده‌ای بساز و بفروش حاکم شده که اسکلت را می‌سازیم و سپس باقی آن را مشتری‌ها پرداخت می‌کنند مناسب نیست و باید کمی در ارائه مجوز به آنها سخت‌گیری شود و زمان برای تکمیل این پروژه‌ها قائل شد.

این مرجع تقلید بااشاره به پروژه‌های شهرداری در اصلاح و بهسازی ورودی‌های شهرگفت: باید ورودی‌های قم آبرومندتر از امروز باشد و درآن تقدس قم مشخص باشد.

انتهای پیام /ح

قم از نظر کار فرهنگی باید الگویی برای شهرهای دیگر باشد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.