سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوروز در قزوین؛ از کاخ چهلستون تا دریاچه اوان الموت +تصاویر و شناسه مسیرها

قروین پایتخت صفویان بوده‌است و به همین دلیل دارای جاذبه های تاریخی بسیاری است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استان قزوین یکی از شهرهای غربی ایران است که قدمتش به دوران ساسانیان برمی گردد و به دستورشاپور دوم  رونق یافت. قزوین در زمان حکومت صفوی ۵۷ سال پایتخت ایران بوده‌است و به همین دلیل دارای جاذبه های تاریخی بسیاری است اما برای اغلب مردم قزوین شهری است که برای رفتن به آذربایجان یا گیلان باید از آن عبور کرد. چیزی شبیه یک منزلگاه بین راهی، نه شهری که خود می‌تواند از مهم‌ترین مقاصد سفر در شمال ایران باشد. . این شهر در فاصله 130 کیلومتری پایتخت قرار گرفته و از طریق بزرگراه و خط آهن از یک سو به پایتخت و از سوی دیگر به آذربایجان متصل می‌شود.

کاخ چهلستون

کاخ موزه چهل‌ستون  یا عمارت کلاه فرنگی شاه طهماسب در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده است و از کاخ چهلستون اصفهان چند دهه قدیمی‌تر است. امروزه این کاخ به موزه خوشنویسی قزوین تبدیل شده و همه روزه از ساعت  9 تا 18 پذیرای بازدیدکنندگان است. همچنین می توانید در محوطه و باغ این عمارت که باغ سعادت نام دارد، اوقاتی را بگذرانید و از فضای دل انگیز آن لذت ببرید. این بنا در مرکز شهر، در میدان آزادی (سبزه میدان) قرار دارد. گفته می‌شود این بنا تنها کوشک باقی مانده از مجموعه کاخ‌های سلطنتی دوران شاه طهماسب است.

سردر عالی‌قاپو  و خیابان سپه

نخستین خیابان ایران (خیابان سپه) در قزوین ساخته شد و حدود 500 سال قدمت دارد. قزوین در دوره شاه طهماسب صفوی، دارای کاخی به نام عالی قاپو بود که اکنون تنها سردر شکوهمند آن باقی مانده است. این سردر رو به خیابان سپه  و یا شهدا باز می شود. این خیابان منبع الهام در ساخت خیابان چهارباغ عباسی در اصفهان بوده است.  

شاهزاده حسین

معروف ترین و کهن ترین امامزاده قزوین، امامزاده شاهزاده حسین است که یکی از بناهای زیبا و تاریخی بازمانده از دوران صفوی است و از حیث معماری بسیار نفیس است. شاهزاده حسین فرزند دو ساله امام رضا(ع) بود که گفته می‌شود در خلال سفر تاریخی ایشان از مرو به خراسان در قزوین از دنیا رفت و در همین شهر دفن شد. این امامزاده در خیابان جمهوری اسلامی، محله خندقبار قرار دارد.

بازار قزوین

این بازار در دوران صفویان ساخته شده است و در دوران قاجار نیز توسعه یافته و چندین کاروانسرا، سرا و تیمچه به آن اضافه شده است. این بخش‌ها عبارتند از: سرای سعدالسلطنه، سرای وزیر، سرای حاج رضا، سرای رضوی (سرای شاه)، تیمچه‌‌های روباز و سر پوشیده و راسته قیصریه. مجموعه بازار قزوین در خیابان امام خمینی قرار دارد.

دریاچه اُوان الموت

این دریاچه در فاصله ی ۷۵ کیلومتری قزوین و در منطقه ای کوهستانی قرار دارد. وجود جاده مناسب تا کنار دریاچه و امکانات قابل قبول در حاشیه ی آن، همچنین فضایی برای برپایی کمپ  تفرجگاهی مناسب را برای تفریح خانواده ها فراهم می کند. توجه داشته باشید شنا و ماهیگیری در اُوان ممنوع است ولی شما می توانید لذت قایق سواری، کوهنوردی و اسکی در زمستان را تجربه کنید.

حسینیه امینی‌ها

حسینیه امینی‌ها در واقع یک خانه بزرگ تاریخی است، خانه ای قاجاری با چهار حیاط در دو طبقه همکف و زیر زمین متعلق به مرحوم حاج محمدرضا امینی از تجار معتبر قزوین که خانه اش را وقف حسینیه کرده است که برای انجام مراسم مذهبی بویژه سوگواری محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب حسینیه امینی‌ها به طور معمول بسته است اما سریدار آن همیشه در را به روی گردشگران می‌گشاید. حسینیه امینی ها در انتهای خیابان مولوی نرسیده به چهار راه منتظری واقع شده است. پیشنهاد می شود سعی کنید قبل از ظهر به حسینیه امینی ها بروید تا تلالو نور را در پنجره های رنگی و ارسی های زیبای آن مشاهده کنید.

ره آورد و غذاهای سنتی

از هنرهای سنتی و صنایع دستی این سرزمین می‌توان در ابتدا به نقاشی و تذهیب، نقاشی پشت شیشه، نم نم دوزی، گلابتون دوزی، پن بافی (نوار بافی)، فرش بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، گیوه دوزی، آینه سازی، قفل سازی، و منبت کاری اشاره نمود. همچنین غذاهایی مثل قیمه نثار، شیرین پلو ،هلیم سنتی قزوین و کوکوی شیرین، آش دوغ قزوینی، آش دندان کشه، یتیمچه، ماش پیازو، اشکنه، دیماج و کاله‌جوش و شیرینی های متنوعی مثل نان چای، نان نازک، نان چرخی، نان برنجی و شیرینی نخودی و بستنی سنتی پر خامه قزوین از سوغاتی های خوشمزه استان قزوین هستند.

پیشنهاد

در صورت اقامت بیشتر در این دیار حتما سری به آرامگاه حمدالله مستوفی، حمام قجر، مسجدالنبی، مسجد جامع قزوین، موزه شهر، دروازه تهران و در کوشک، کلیسای رفیع و کلیسای کانتور بزنید.

دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان قزوین

در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان معرفی شده اند و با کلیک بر روی شناسه مسیرهای قزوین می توانید آن را دانلود کنید.
 
انتهای پیام/

نوروز در استان  قزوین

برچسب ها: قزوین ، نوروز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۰۸:۱۵ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
سلام البته اگه به این ها مستحکم ترین دژاسماعیلیه قلعه لمبسردر رازمیان الموت غربی رو هم اضافه کنید جذاب تر میشه
مرتضی حیدری
۰۲:۱۹ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
چهل ستون در برابر برجها ی خرقان قدمتی ندارد باید بیشتر تبلیغات شود
مریم
۲۰:۳۸ ۰۶ فروردين ۱۳۹۷
قزوین زیبا بود واقعا.من ۴سال دانشجوییم که اونجا بودم همه این مکان های تاریخی رو رفتم بسیارعالیه