سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با اپلیکیشن‌های کلاهبردار آشنا شوید

کلاهبرداران سایبری هر روز به دنبال راهی جدید می‌گردند، امروزه هم از طریق اپلیکیشن‌ها دست به کلاهبرداری و سرقت اطلاعاتی و بانکی می‌زنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ متأسفانه در کنار تمامی خدمات ارائه‌ شده، برخی از افراد سودجو سعی می‌کنند با سوءاستفاده از این فضا و همچنین بهره بردن از مطالب جذاب و البته اغواکننده، به دنبال سوءاستفاده از کاربران فضای مجازی باشند.

از آنجایی که استفاده از تلفن‌های هوشمند و همچنین اینترنت همراه در بین کاربران به امری عادی تبدیل‌شده و اکثر هم‌وطنان در طول روز و برای انجام کارهای روزمره خود از آن استفاده می‌کنند لذا اپلیکیشن‌های کاربردی نقشی غیرقابل انکار در این زمینه خواهند داشت. اپلیکیشن‌هایی که باید در جهت آسایش و راحتی هم‌وطنان طراحی شوند. اما متأسفانه برخی از این اپلیکیشن‌ها به دنبال سوءاستفاده از کاربران و سرقت اطلاعات مهم و خصوصی آن‌ها هستند.

یکی از مهم‌ترین اهداف طراحان این برنامه‌ها (اپلیکیشن‌های جعلی)، سرقت اطلاعات خصوصی و مهم کاربران می‌باشد. هرچند ارسال بدافزار نیز می‌تواند جزء اهداف مهم آن‌ها باشد.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که کلاه‌برداران سایبری با استفاده از شیوه‌های مهندسی اجتماعی به‌صورت تلفنی، پیامکی و یا بارگزاری محتوای جذاب در کانال‌ها و گروه‌های مختلف، سعی دارند اعتماد کاربران را به خود جلب کرده و در ادامه از آنان کلاه‌برداری کنند؛ بنابراین هم‌وطنان عزیز دقت داشته باشند در مواجهه با تبلیغات و آگهی‌های جذاب و وسوسه‌انگیز، کمی حساس‌تر بوده و با دقت بیشتری در این فضا فعالیت کنند.

برخی از این اپلیکیشن‌ها حتی به ارائه خدماتی می‌پردازند که وجهه قانونی نداشته و تنها به دنبال کسب منافع خود می‌باشند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به برنامه‌های همسفریاب، همسر یاب و... اشاره کرد که معمولاً بدون مجوز بوده و هدفی جز سرقت اطلاعات ندارند.

از آنجایی‌که کسب منافع مالی از مهم‌ترین اهداف سودجویان سایبری است لذا پیش‌بینی می‌شود، طراحی اپلیکیشن‌های جعلی بانکی، اپلیکیشن‌های جعلی USSD و بیش از پیش صورت گرفته و با ارسال پیغام‌هایی مبنی بر به روزرسانی حساب بانکی، افزودن قابلیت‌های دریافت و پرداخت به اپلیکیشن‌ها، سازگار بودن نسخه جدید با برخی دیگر از برنامه‌ها و... به دنبال جلب اعتماد قربانیان و در نهایت سرقت رمزهای عبور و اطلاعات بانکی کاربران باشند؛ بنابراین هم‌وطنان عزیز باید مراقب این‌گونه پیام‌ها باشند و در صورت نیاز، اپلیکیشن مربوطه را از بانک مربوطه و یا از مارکت‌های معتبر دریافت نموده و از دانلود کردن برنامه‌هایی که در کانال‌ها و گروه‌های مختلف ارائه‌شده و یا لینک‌هایی که فاقد اعتبار لازم می‌باشد خودداری کنند.

در قانون، مجازات سنگینی برای این مورد در نظر گرفته‌شده است. با استناد به بند ب. ماده ۷۳۴ قانون جرائم رایانه‌ای "هر کس اقدام به تغییر داده‌ها یا علائم موجود در کارت‌های حافظه یا قابل‌پردازش در سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا تراشه‌ها یا ایجاد یا واردکردن متقلبانة داده‌ها یا علائم به آن‌ها کند جاعل است" و باید در مقابل مقام قضایی پاسخگوی عمل مجرمانه خود باشد.

البته نباید از این نکته غافل شد که صاحبان اپلیکیشن‌ها می‌توانند با رعایت مسائل ایمنی و امنیتی، اطلاع‌رسانی مناسب و همچنین اقدامات قضایی، مانع فعالیت‌های اپلیکیشن‌های جعلی شوند. یکی از این اقدامات اعلام رسمی فعالیت مجاز اپلیکیشن اصلی و ارائه در مارکت‌های معتبر می‌باشد و دیگر اینکه در صورت وجود یا طراحی اپلیکیشن‌های جعلی با مراجعه به مقامات قضایی ارائه شکایت نمایند. در این صورت هم‌وطنان با فراق بال بیشتری می‌توانند به انجام امور روزمره خود بپردازند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اپلیکیشن‌های کلاهبردار را بشناسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.