سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی/

نوروز در آذربایجان شرقی؛ از خانه مشروطه تا باغ ائل گلی +تصاویر و شناسه مسیرها

تبریز سومین شهر بزرگ ایران است که در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آذربایجان شرقی به مرکزیت تبریز بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین استان ناحیه شمال غربی ایران محسوب می‌شود. تبریز سومین شهر بزرگ ایران است که در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی نیز انتخاب شده و قرار است با برنامه های متنوع به استقبال گردشگران ایرانی و خارجی برود. این استان جدا از بناهای تاریخی و موزه ها، طبیعت سرسبزی نیز به خصوص در بهار و تابستان دارد.

 

بازار تبریز

قدم زدن در بازار تبریز، خود به تنهایی سفری است به دل تاریخ. بوی اصالت و حفظ هنر گذشته در حجره حجره این بازار به مشام می رسد. تیمچه مظفریه بی شک زیباترین بخش بازار تاریخی تبریز است، تیمچه ای با سقفی بلند، پنجره های کوچک و بزرگ سفید و رنگی در حاشیه ها و وسط سقف و ردیف های منظم حجره ها که دیدنش خالی از لطف نیست. این بازار در خیابان جمهوری شهر تبریز قرار دارد و هر بخشش مختص کسب و کاری است.


خانه مشروطه


اگر می خواهید سری به خانه مشروطه بزنید و محل نگهداری اسناد دوره مشروطه را ببینید باید راهی محله راسته کوچه در غرب بازار تبریز و روبروی مسجد جامع شوید.  این بنا به سبک معماری دوره ی قاجار ساخته شده و از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و هم فکری پرداخته اند می توان ستارخان، باقرخان، ثقةالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقا فرشی و بنیان گذار این مجموعه، حاج مهدی کوزه کنانی را نام ببریم. این خانه ملک شخصی حاج مهدی کوزه کنانی بوده است.

کندوان

 روستای صخره ای کندوان یک استثنا در دنیا به حساب می‌آید. چرا که معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی روستا تنها در کندوان جریان دارد و در کاپادوکیه ترکیه و داکوتا آمریکا (که هر دو دارای معماری صخره‌ای هستند) کسی زندگی نمی‌کند.

موزه شهرداری

موزه شهرداری در میدان شهرداری یا ساعت، معروف به ساختمان ساعت واقع شده است. کاخ شهرداری، ساعتی به‌ارتفاع ۳۰٫۵ متر دارد که هر ۱۵ دقیقه یک‌بار، گذشت زمان را به گوش مردم تبریز می‌رساند. این میدان در تقاطع خیابان‌های ارتش جنوبی و امام خمینی واقع شده است در کنار این ساختمان موزه آتش نشانی قرار گرفته است. نقشه ساختمان شبیه طرح عقابی درحال پرواز و شبیه ساختمان‌های آلمان، قبل از جنگ جهانی دوم است.

مسجد کبود

مسجد کبود یا مسجد جهانشاه به خاطر کاشی کاری های فیروزه ای رنگش به فیروزه اسلام هم مشهور است. این مسجد در خیابان امام خمینی، روبروی کوچه صدر قرار دارد و بارزترین ویژگی مسجد کبود و شهرت زیادش بیشتر به خاطر کاشی‌کاری معرق و تلفیق آجر و کاشی و اجرای نقوش پرکار است که هم در داخل و هم در خارج آن مشهود است.


ائل گلی

باغ ائل گلی یا استخر شاه یکی از شلوغ‌ترین و پرطرفدارترین جاهای گردشگری تبریز است. . قدمت ساخت اولیه ائل گلی به دوران آقا قویونلوها برمی‌گردد و در در دوره صفویان به تدریج تکمیل شده است. این مجموعه دیدنی که در شب زیباییش دو چندان می شود، در جنوب شرقی شهر قرار گرفته و ۷ کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد. در محوطه آن قایقرانی انجام می شود و شهربازی (لوناپارک) و مسافرخانه های متعددی در داخل این گردشگاه وجود دارد.

موزه قاجار


موزه قاجار که پیش از این خانه امیرنظام گروسی، از رجال سیاسی دوره ناصرالدین شاه بوده، عمارتی زیبا با حیاطی پر از گل دارد. موزه‌ قاجار در یکی از محله‌های قدیمی تبریز به نام ششگلان قرار دارد. خیابانی که می‌توان خانه‌های قدیمی زیادی در آن پیدا کرد. مقبره الشعرا که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامدار ایرانی از جمله شهریار، قطران و اسدی طوسی است نیز در این خیابان قرار گرفته است.

کوه عینالی و تله کابین تبریز

تفرجگاه عینالی یکی از ده جاذبه برتر گردشگری تبریز به حساب می آید. در بالاترین نقطه کوه عینالی، بقعه عون بن علی قرار دارد که بنا به روایت های مختلف دو تن از پسران حضرت امام علی (ع) به نام های عون بن علی و زیدبن علی در آن دفن شده اند. ساعت کاری تله کابین از 09:30 تا 19:00 است و هزینه رفت: 6000 تومان و هزینه رفت و برگشت: 10000 تومان است. این تله کابین توانسته است استانداردهای روز اروپا را برای سیستم ایمن و پیشرفته خود به دست آورد، پس با خیال راحت سوار این تله کابین شوید و در تمام طول مسیر نمای فوق العاده شهر تبریز را در هر یک از کابین ها مشاهده کنید.

صنایع دستی و غذاهای محلی

 قورماشورباسی ، خورش هویج تبریزی، سوزی شورباسی (شوربای تره) ، آجیل پلو ، وابیشگای بادمجان، بورانی کالک،گرا،کمبوزه یا خیرچا، لونگی بادمجان خوراک ، گشنیز کباب آذری، برنج کدو حلوایی، رشته پلو قیصی، دلمه برگ مو ، آش شیله عدس، خشیل، غذای یلدای آذربایجان، آش اوماج، آش شیر، آش یخ ،قایقاناق، کوفته تبریزی و ویماج از غذاهای محلی و باقلوا، نوقا و شیرینی قرابیه از محصولات خوشمزه آذربایجان شرقی هستند.

قالی‌های دستباف و تابلوفرش‌های نفیس و بی‌نظیر، گليم بافي، نقره سازي، سفالگري و زیور آلات سنتی نیز از سوغاتی های این استان به شمار می روند.

پیشنهاد

در صورت اقامت بیشتر در این دیار حتما سری به رصدخانه مراغه ، آبگرم درمانی اوجان بستان‌آباد، موزه آذربایجان، کلیسای کاتولیک ها، جنگل ارسباران ، خانه علی مسیو، قبرستان تاریخی پینه شلوار، پارک مینیاتور، موزه سفال تبریز، ارگ علیشاه و آرامگاه استاد شهریار بزنید. دقت داشته باشید این ها تنها چند مورد از جاذبه های دیدنی این استان است و برای گشت و گذار کامل باید چندین هفته در این استان اقامت داشته باشید.

دانلود مسیرهای عمومی گردشگری استان آذربایجان شرقی

در این فایل که به صورت pdf ارائه شده است شناسه مسیرهای عمومی گردشگری استان معرفی شده اند و با کلیک بر روی   شناسه مسیرهای آذربایجان شرقی می توانید آن را دانلود کنید.
 
انتهای پیام/

نوروز در آذربایجان شرقی

برچسب ها: نوروز ، جذابترین‌ها
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۰۱ ۰۶ فروردين ۱۳۹۷
تبریز شهر قشنگی است .