وی با بیان اینکه میتوان در سال جدید با تغییر افکار و مثبت اندیشی حس رهایی، امنیت، آرامش و امیدواری را به خودمان هدیه دهیم، گفت:با این اقدامات از اضطراب، افسردگی، نگرانی، ترس، خشم و ... رها خواهیم شد.
این روانشناس با تاکید بر اینکه نباید فراموش کنیم که هر روز هدیهای بی نظیر از طرف خداوند است، گفت: هیچ کس مسئول افکار، احساسات و رفتارهای ما نیست، هرچه برایمان پیش میآید محصول تفکرات ماست و فقط خودمان مسئول شادی و آرامش خود هستیم. افراد موفق، باهوشتر و نابغهتر نیستند بلکه عادتهای آن هاست که باعث میشوند هوشیارتر، شایستهتر و دارای شادی بیشتری باشند.
انزانی با بیان اینکه خوشبختی هر فرد از درون او شکل میگیرد، افزود: در حقیقت هیچ کس نمیتواند فردی را خوشبخت یا بدبخت کند، شادزیستن برای سلامت قلب و کاهش اضطراب، استرس و افسردگی مفید است و ما هرچه حس کنیم روی زندگی خود کنترل بیشتری داریم و روی مراقبت از جسم و روح خود سرمایه گذاری کنیم نتایج بهتری خواهیم گرفت.
وی ادامه داد: افکار منفی و اضطرابها مثل پرندههایی هستند که بالای سر ما پرواز میکنند و ما نمیتوانیم جلوی پرواز آنها را بگیریم، اما میتوانیم از نشستن و آشیانه کردن آنها روی سرمان جلوگیری کنیم. دلیل تمام استرسها، اضطرابها و افسردگیها نادیده گرفتن خودمان است.
انزانی با بیان اینکه افکار منفی و احساسات منفی میتوانند باعث بیماریهای شدید جسمانی شوند، اظهارکرد: هیچ کسی در طی یک روز نمیتواند تغییر کند کافی است تصمیم بگیریم در سال جدید با انجام یکسری اقدامات ساده و کاربردی بیشتر به خودمان توجه کنیم و کنترل فکر، حس و رفتار خود را در دست بگیریم.
این روانشناس با تاکید بر اینکه باید هر روز به موهبتهایی که داریم دقت کنیم و در دفتری تمام موهبت هایمان را یادداشت کنیم، گفت: لباسهای رنگی و شاد بپوشیم، زمانی از روز را به دعا خواندن اختصاص دهیم؛ هر روز صبح خودمان را با صبحانهای که دوست داریم آغاز کنیم و زمانی در طی روز و شب به مطالعه کتاب دلخواه خود حتی به اندازه یک صفحه اختصاص دهیم.
وی ادامه داد:باید سعی کنیم در طی روز از چیزهای ساده و کوچک لذت ببریم، بی نظمی و آشفتگی را از خانه، ماشین، میزکار و ... دور کنیم، با افراد شاد و هدفمند معاشرت کنیم و از بودن کنار افرادی که جملات منفی استفاده میکنند و بی هدف زندگی میکنند خودداری کنیم.
انزانی با بیان اینکه بهتر است گاهی برای انجام کارهایمان از نزدیکان خود کمک بگیریم، گفت: باید عوامل استرس زا در زندگی خود را پیدا کنیم و راه کنترل آنها را بیاموزیم. هر روز ایدههای جدید و خلاقانه برای تغییر سبک زندگی خود بسازیم و به یکی از آنها عمل کنیم.
این روانشناس اضافه کرد: آموزش مهارت جدیدی که سال هاست به آن فکر میکنیم و دوست داریم یاد بگیریم را شروع کنیم. مغز خود را با محرکهای بویایی، بینایی، لامسه، شنوایی و چشایی خوشایند تحریک کنیم و از افکار و احساسات درونی مان برای خودمان صحبت کنیم و صدای خود را ضبط کنیم، سپس در آرامش و سکوت با چشمهای بسته به صحبت هایمان خوب گوش کنیم تا بتوانیم حس دوست داشتنی بودن را به خودمان هدیه دهیم.
وی با بیان اینکه باید ترسهای درونی خود را بشناسیم و راههای مقابله با آن را بیاموزیم، تصریح کرد:بهتر است زمانی از روز را به انجام بازیهای فکری اختصاص دهیم، زمانی از روز یا شب را به هیچ کاری انجام ندادن اختصاص دهیم و با افرادی که آگاهتر و موفقتر از خودمان هستند بیشتر معاشرت کنیم.
وی استفاده از رژیمهای غذایی سالم و پرهیز از شندین اخبار منفی را دو توصیه مهم دیگر برای تغییر در سبک زندگی در سال جدید دانست و ادامه داد: بهتر است لیستی از علاقه مندیهای خود تهیه کنیم و در طی روز حداقل یکی از کارهای مورد علاقهی خود را انجام دهیم. آرام و محکم راه برویم، بدن خود را با تنفسهای عمیق آرام کنیم و سعی کنی شمرده، اما محکم صحبت کنیم.
به گفته وی آهسته غذا خوردن و جویدن را تمرین کنیم تا بتوانیم قوای فکری خود را تجدید کرده و احساس آرامش را به خود هدیه بدهیم.
انزانی با بیان اینکه بهتر است هر ماه برای خودمان هدیهای که دوست داریم بخریم، گفت: با جملات مثبت از خودمان قدردانی کنیم و وقتی احساس کردیم سرمان از افکار منفی پر شده است، تمام افکار منفی را نوشته، از روی آن بخوانیم، به ریزترین حالت آن را پاره کنیم و سپس ۱۰ مرتبه با چشم بسته نفسهای عمیقی بکشیم. روزی چند دقیقه وقت بگذاریم و در سکوت به نیازهای واقعی خود فکر کنیم و خودگوئیهای مثبت را بیاموزیم.
این روانشناس باید تاکید بر اینکه باید در تصمیم گیری هایمان کمی صبور باشیم و تمام جوانب را در نظر بگیریم، گفت: برای خودمان اهداف واقع بینانه در نظر بگیریم و زمان مناسب رسیدن به آن را بررسی کنیم بدانیم اهداف ما باید قابل اندازه گیری، واقع بینانه و انعطاف پذیر باشند، اطراف خود را با کسانی که شادتر هستند پر کنیم چرا که پژوهشهای بسیاری نشان میدهد هر دوست شاد امکان شاد شدن فرد را ۹ درصد افزایش میدهد.
وی با تاکید براینکه باید به نیازهای خودمان بیش از نیازهای دیگران اهمیت بدهیم، گفت: عادات منفی و مخرب خود را پیدا کنیم و هر زمانی انرژی خود را روی کاهش یک عادت منفی متمرکز کنیم. موانع و چالشهای بالقوهی خود را شناسایی کنیم و راههای مقابله با آنها را بیاموزیم. برای داشتن آرامش فکری، تمام نگرانی هایمان را بنویسیم تا به عمیقترین لایههای ذهنی خود دسترسی پیدا کرده و بتوانیم تمام مسائل آزارنده را از ذهن خود خارج کنیم.
انزانی افزود:تمام حرفهای ذهن خود را در برگههایی بنویسیم، برگهها را در جعبهای نگهداری کنیم و آخر هفته در فضایی ساکت و آرام تک تک برگههای جمع شده را بخوانیم، شاید تعجب کنید و لی متوجه خواهید شد خیلی از افکار اصلا نگران کننده نبودهاند این تمرین باعث میشوند توانایی رو به رو شدن با مسائل قویتر بشود. سعی کنیم هر روز برنامه ریزیهایی داشته باشیم و خودمان را مقید به انجام برنامه هایمان بکنیم.
به گفته انزانی میتوان گاهی شبها به خاطرات شاد روز خودمان فکر کنیم و آن را بنویسیم تا ساختار مغزمان را به سمت مثبت اندیشی تغییر دهیم و بدینوسیله به تدریج بهبود بزرگی در زندگی خود ایجاد کنیم. محدودیتها و توان مندیهای خود را شناسایی کنیم و طبق آنها نقشهای عملی برای رسیدن به اهداف خود بنویسیم.
این روانشناس با بیان اینکه لازم است هر هفته زمانی را به قدم زدن اختصاص دهیم و با نگاه کردن به زیباییهای طبیعت لذت و شادی بی کرانی را تجربه کنیم، گفت: به سلامتی جسمی و روحی خود اهمیت بدهیم، دیگران را ببخشیم و تکنیکهای ساده برای خوابی راحت را بیاموزیم و حتما شش تا هشت ساعت زمانی در طی ماه را به صحبت کردن با مشاور همدل خود اختصاص دهیم.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/