سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برخی از اینترنت‌های رایگان شگردی برای سرقت اطلاعات بانکی می‌باشد

متاسفانه برخی از هموطنان عزیز بدون در نظر گرفتن ملاحظات حفاظتی و امنیتی، در فضای مجازی فعالیت کرده و در این فضا به افراد آنلاین اعتماد داشته و گاهی اوقات اسرار خصوصی خود را با آنها در میان می‌گذارند.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با توجه به اینکه ممکن است بسیاری از هموطنان در طول مسافرت‌های نوروزی، امکان دسترسی آسان به اینترنت پرسرعت را نداشته باشند، بنابراین مجبور به اتصال به اینترنت‌های وای‌فای عمومی در مسافرخانه‌ها، هتل‌ها، فرودگاه‌ها، ترمینال‌ها، کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها وسایر مکان‌های عمومی می‌باشند.

معمولاً اینترنت‌هایی که در این مکان‌ها ارائه می‌گردد، باز و رایگان بوده و هر فردی با هر دستگاه هوشمندی که در اختیار دارد می‌تواند به آن متصل شده و فعالیت‌های اینترنتی خود را انجام دهند. نکته‌ای که بد نیست به آن اشاره کنیم این است که، مکان‌های عمومی بستری مناسب برای انجام فعالیت‌های مجرمانه بوده و مجرمان سایبری اقدام به نصب Hotspot یا Access Point های رایگان و باز نموده و هدف آنها چیزی جز سرقت اطلاعات مهم(نام‌های کاربری، رمز‌های عبور، اطلاعات بانکی و اطلاعاتی از این قبیل ) نمی باشد.

حال این سوال مطرح می‌شود که، در هنگام اتصال به این نوع از اینترنت‌ها چه تضمینی برای حفاظت از اطلاعات استفاده کنندگان وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت: این نوع از اینترنت را می‌توان به "هانی پات" تشبیه کرد که روز به روز شاهد افزایش ارائه اینترنت"هانی‌پات" باز و رایگان در فروشگاه‌ها، کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها، فرودگاه‌ها و سایر مکان‌های عمومی می‌باشیم. قابلیتی که سوای روشی برای جذب مشتری عموماً برای انجام کارهای ضروری کاربرد دارد.

در همین رابطه گفتگو می‌کنیم با رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا و با برخی از تهدیدات اینترنت‌های باز آشنا خواهیم شد.

سرهنگ دوم مهدی شکیب گفت: متاسفانه برخی از هموطنان عزیز بدون در نظر گرفتن ملاحظات حفاظتی و امنیتی، در فضای مجازی فعالیت کرده و در این فضا به افراد آنلاین اعتماد داشته و گاهی اوقات اسرار خصوصی خود را با آنها در میان می‌گذارند.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که در این ایام احتمال وقوع آن بیشتر از گذشته می باشد، سرقت اطلاعات از طریق اینترنت‌های رایگان و باز می باشد که افراد سودجو با ایجاد Access Point های رایگان به دنبال sniff و سرقت اطلاعات کاربران می‌باشند.

سرهنگ شکیب ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد افراد مختلفی می‌توانند به این نوع اینترنت‌ها و بدون ورود رمز متصل شوند، لذا هیچ گونه امنیتی را نمی‌توان برای آنها در نظر گرفت. طبیعی است که در این زمان تمامی رمز‌های ورود، اطلاعات کارت‌های بانکی، اطلاعات خصوصی و هرنوع داده‌ای که توسط کاربر مورد استفاده قرار می‌گیرد قابلیت شنود خواهد داشت. لذا هموطنان عزیز در هنگام اتصال به اینترنت‌های ارائه شده در مکان‌های عمومی، سعی کنند از وارد کردن اطلاعات مهم خودداری نمایند.

وی تاکید کرد: هموطنان گرامی در صورتی که مجبور به ورود اطلاعات از طریق اینترنت‌های رایگان و باز می باشند، بلافاصله بعد از انجام کار نسبت به تغییر رمز‌های خود اقدام نمایند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری افزود: هموطنان عزیز و به خصوص مسافران نوروزی دقت داشته باشند، با توجه به اینکه اتصال به برخی از اینترنت‌های باز و رایگان عموماً بدون رمز عبور صورت می‌گیرد، شما به راحتی در معرض دید قرار داشته و تضمینی برای حفظ اطلاعات شما وجود ندارد. لذا لازم و ضروری است کارهای مهم و حساس خود مثل بانکداری الکترونیک، چک کردن ایمیل و... را از طریق اینترنت‌های باز انجام ندهید.

سرهنگ شکیب از مسافران نوروزی درخواست کرد: در صورت نیاز به اینترنت در طول مسافرت، سعی کنند از مودم‌های جیبی و قابل حمل و یا از بسته‌های اینترنتی ارائه شده از سوی اپراتورها استفاده نمایند تا ضریب امنیت خود را افزایش دهند.

رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در پایان گفت: هموطنان عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت پلیس فتا بخش آموزش مراجعه نمایند. همچنین در صورت مواجهه با موارد مشکوک و ثبت در بخش ثبت گزارش مردمی پلیس فتا را در ایام نوروز همیاری نمایند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.