سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افسری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

سایه مافیای تجهیزات پزشکی بر سر کالای داخلی

قائم مقام انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی گفت: مافیای حاضر در بازار سلامت با شناخت از شرایط و افزایش واردات غیرقانونی، کاهش تولید داخلی را هدف قرار داده‌اند.

افسری قائم مقام انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد:۳۹ سال است که در مقابل انواع تهدیدهای نظامی و تحریم‌ها مردانه ایستاده‌ایم و توانسته‌ایم با همت و یاری صنعتگران، کارگران، کارفرمایان و مردم شریف ایران به جایی برسیم که حدود80% از نیاز کالای مصرفی و بیش از 40 درصد تجهیزات بخش درمان کشور را تولید و عرضه کنیم.

اختلال چرخه تولید یکی از خطرات تهدید کننده ایران

وی با بیان اینکه همیشه عملیات نظامی تهدید کننده امنیت کشورنیست و همین که تولیدکننده ایرانی نتواند به تولیدکالا بپردازد خطری در کمین است، افزود: با فعالیت نداشتن تولید کننده داخلی، چرخه تولید مختل، در نتیجه کارگر بیکارمی‌شود؛ نظام مالی و گردش سرمایه تهدید و در ادامه با واردات کالا و محصولات غیر ایرانی ارز و سرمایه از کشور خارج می‌شود و روز به روز بر میزان وابستگی جامعه افروده می شود. با این روش ایران  به روزهای خود در قبل از انقلاب باز می‌گردد.

 افسری عنوان کرد: میزان رشد و شکوفایی شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی در سالهای اخیر به حدی است که علاوه بر تامین نیازداخل، با اخذ مجوزها و استانداردهای بین المللی در بازارهای جهانی نیز حضور یافته‌ایم و می توانیم به کشورهای اروپایی نیز صادرات داشته باشیم؛ حضور شرکت‌های دانش بنیان در عرصه جهانی و نمایشگاه‌های بزرگ با موضوع دارو، سلامت و تجهیزات پزشکی، نشان‌دهنده رشد وسیع و ارزشمند کشوردر این زمینه است. 

قائم مقام انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت، با همکاری و حمایت همه تولیدکنندگان ایرانی و نظارت راهبردی وزارت بهداشت آغاز شد، تاکید کرد:  با حمایت دولتی، خرید و مصرف تولیدات ایرانی در مراکز درمانی انجام  و در نتیجه میزان تولید به سطح ظرفیت رسمی کارخانه نزدیک می شود تا قیمت تمام شده کاهش یابد و محصول با قیمت پایین تر به بازار عرضه شود و از سوی دیگر با کاهش هزینه های درمانی برای عموم مردم سطح رفاه همگانی بالاتر رفته و سرمایه در گردش بخش سلامت کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم در امر تولید و اشتغال قرارمی‌گیرد.

افسری با بیان اینکه تحقیقات و بررسی‌ها نشان می دهد که سرمایه گذاری و ورود به بازار سلامت ایران دارای مزیت نسبی و ارزش افزوده است، عنوان کرد: فرض کنیم که تولید داخل نداریم و باید محصولات مورد نیاز از خارج تامین شود، (به طور مثال باند و چسب از خارج وارد شود) واضح است که در همین سطح ابتدایی کشور وابسته به خارج می شود؛ حالا این پروسه را ادامه دهید، در مورد دارو و تجهیزات پزشکی، ببینید چه فاجعه ای در راه است. 

گرفتار بحران در بازار سلامت هستیم

وی اظهار کرد: اوضاع و حال عمومی بازار سلامت، از نگاه کسانی که به ایران و استقلال و آزادی می‌اندیشند خوب نیست، دقیقا شبیه شرایطی است که پزشک و پرستار در یک جامعه مریض شوند، نگرانی از اینکه چه کسی باید به درمان مردم بپردازد از یک سو و اینکه چه کسی باید پزشک و پرستار بیمار را مداوا کند از سوی دیگر، این شرایط بازگو کننده شرایط بحران است.

افسری تاکید کرد: به صراحت اعلام می‌کنیم در بازار سلامت و طرح تحول سلامت دچار بحران هستیم. بحران در تامین نیازهای مراکز درمانی با این شرایط که  تولیدکنندگان یکی پس از دیگری در مرز ورشکستگی و تعطیلی کارخانه‌ها هستند، گریبانگیر ما است، کاهش تولید وتعدیل تعدادی از نیروهای متخصص هم ازعوارض این بحران است.

دست و پنجه نرم کردن تولید کننده داخلی با مشکلات مالی

افسری با اشاره به اینکه تولیدکننده داخلی با وجود فشارها و مشکلات مرتبط با تولید، در راه سخت دریافت حقوق و مطالبات معوق از مراکز درمانی هستند، ادامه داد: عده ای با حمایت های دلاری، دلالان داخلی را تطمیع می‌کنند و کالاها را به مراکز درمانی عرضه می کنند (که البته نیاز آن مراکز است) فارغ از اینکه بدانند چنین تجارتی چه سرنوشت و آینده ای برای تولید ایرانی رقم می‌زند.

وی اظهار کرد: تولید کننده داخلی از یک سو باید با مسائل مختلف دست و پنجه نرم کند وهزینه‌های تولید را پرداخت، کالا تولید کند و با قیمت مصوب به مرکز درمانی عرضه کند و از سوی دیگر مراکز درمانی پولی ندارند که هزینه خرید و تامین کالا را پرداخت کند، به این نحوسرمایه در گردش بخش تولید متوقف می شود؛ همچنین نیاز مراکز درمانی به عنوان بخش سلامت نه تنها متوقف نشده و کاهش نمی یابد، بلکه در مواردی افزایش هم  دارد با این شرایط مراکز درمانی باید کالا و تجهیزات مورد استفاده را تامین کنند که این مرحله آغاز ورود فرصت طلب‌ها و کسانی است که منافع شخصی را بر مصالح ملی ترجیح می دهند و با پیشنهادهای مالی و اغوا کننده، با خیانت های پنهان و دستهای پشت پرده، اقلام مورد نیاز مراکز درمانی را از راههای غیر قانونی تامین و تحویل میدهند تا به مصرف برسد. 

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.