وی افزود: برای مرتب کردن قفسه دارویی، باید با دقت به تاریخ انقضای داروها توجه کرد تا داروهای تاریخ گذشته از قفسه دارو، حذف شود.
فاقعی با بیان اینکه باید به تاریخ روی محصولات آرایشی و دارویی دقت کنیم، ادامه داد: دارو علاوه بر تاریخ انقضا، پس از باز شدن نیز، تا مدت زمان مشخصی قابل نگهداری است.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه، اضافه کرد: محصولات آرایشی از ۶ تا هجده ماه و گاهی ۲۴ ماه پس از باز شدن، قابل استفاده است که این زمان بر روی محصول درج شده است؛ این مدت زمان برای کرمها و پمادهای ساختنی، یک ماه است.
فاقعی با اشاره به اینکه برای استفاده از قطرههای چشمی پس از باز شدن فقط یک ماه زمان وجود دارد، هشدار داد: بعد از یک ماه به علت آلودگی قطره، از مصرف آن خودداری شود.
او با بیان اینکه شربتها پس از ۶ ماه باید دور ریخته شوند، یادآور شد: انسولینها در دمای اتاق به مدت ۴ هفته قابل نگهداری هستند.
این کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه، به مردم توصیه کرد: بهترین راه برای دور ریختن داروها، خارج کردن قرص و کپسول از قوطی یا ورقه دارو و سپس مخلوط کردن آنها با خاک، تفالههای چای و زبالههای خانگی و نیز، محکم بستن کیسه زباله است، زیرا با این کار، خطر استفاده نابجای بعضی افراد از دارو کاهش مییابد.
دکتر فاقعی ادامه داد: برای دور ریختن داروها هرگز نباید آنها را درون فاضلاب بریزیم، مگر اینکه در بروشور دارو، چنین روش دفعی ذکر شده باشد.
این کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم، بیان کرد: شرایط نگهداری و دفع تمامی داروها بر اساس توصیههای شرکت سازنده در بروشور همراه دارو، نوشته شده است.
او، در پایان گفت: برای کسب اطلاعات بیشتر با داروساز خود مشورت کنید یا با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره تلفن ۰۷۱۳۲۳۳۱۰۱۷ و سامانههای ۱۴۹۰ و ۱۹۰، تماس بگیرید.
انتهای پیام/ر