دکتر امراله قاجاری مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی، بیان کرد: ماهی قرمز شب عید بر اساس فرهنگ ما ایرانیها مهمان و پای ثابت تمامی سفرههای هفت سین است. توجه به بهداشت و سلامتی اینگونه از آبزیان بسیار حائز اهمیت بوده و افراد باید قبل از خرید و در هنگام نگهداری مسائل بهداشتی رعایت شود.
وی ادامه داد: ماهیهای زینتی به عنوان گونههای بسیار سالم و بی خطر برای انسانها محسوب میشود. امروزه در زندگی شهرنشینی حضور این دسته از ماهیها به دلیل بی خطر بودن، زیاد مشاهده میشود همچنین ماهیهای زینتی در مقایسه با سایر حیوانات خانگی از لحاظ انتقال بیماریها درصد اندکی را به خود اختصاص داده اند.
قاجاری با بیان اینکه افراد در هنگام خرید ماهی قرمز باید چند نکته را در نظر داشته باشند به جام جم آنلاین گفت: ماهی مورد نظر ضایعهای روی پوستش نداشته باشد همچنین پِلکهای ماهی ریخته نشده باشد. علاوه بر آن ماهیهایی که شنای سالم تری داشته و پر تحرک و شاداب هستند را برای خرید انتخاب کنند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی در خصوص نگداری ماهی قرمز گفت: این دسته از ماهیها توان ماندن در دماهای بالا (۲۵ درجه به بالا) را ندارند، چرا که تغییرات ناگهانی دما ممکن است جانش را به خطر بیندازد به عبارتی ماهی باید در یک شرایط ثابت نگهداری شود. از نگهداری در ظروف تنگ و کوچک اجتناب کنید و از تُنگهایی استفاده نمایید که دهانه گشادی دارند چرا که عمل تبادل هوا (اکسیژن رسانی) باید راحت صورت گیرد.
به گفته وی، از دستکاریهای غیر ضروری ماهیها به شدت خودداری شود، بخصوص از دسترس کودکان به دور باشند.
قاجاری در ادامه گفت: تماس زیاد دست با ماهی باعث میشود پِلکهای ماهی ریخته و مستعد بیماری میشوند لذا از دستکاریهای بی مورد اجتناب شود. همچنین ماهیهای قرمز هیچ گونه عوارض پوستی را به دنبال ندارند، اما بهتر است کودکان، افراد مُسن و افرادی که از سیستم ایمنی پایینی برخوردار هستند از تماس زیاد با ماهی پرهیز کرده و در صورت جا به جایی و شستشو از دستکش استفاده کنند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی در رابطه با تغذیه ماهیهای قرمز گفت: ماهیهای شب عید غذای اندکی را نیاز دارند و بیشتر توصیه میشود از غذای مخصوص ماهی قرمز استفاده شود همچنین بایستی با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات شناور در سطح آب تغذیه شود.
روزی یک تا دوبار باید به ماهی غذا داد، اما در حجم بسیار کم، در غیر این صورت باعث آلودگی آب شده و ماهی نمیتواند تغذیه کند. از خردههای ریز نان نیز میتوان بهعنوان غذای این ماهیها استفاده کرد.
وی اشاره کرد: معمولا برای نگهداری یک ماهی، دو و نیم لیتر آب کفایت میکند. همچنین در هنگام تعویض آب، افراد دقت داشته باشند آب خارج شده از شیر را فورا در تُنگ نریزند. ظروف نگهداری ماهی را باید هفتهای یکبار شست و شو (با آب و نمک) کنند.
به گفته قاجاری، ماهیها از نظر بیماریهای مشترک با انسان جزء گونههایی هستند که خطر بسیار پایینی دارند و تا به حال بیماری شناخته شده و یا حادی در این زمینه وجود ندارد.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی اشاره کرد: خانوادهها دقت داشته باشند عمرماهیهای قرمز به اندازه تعطیلات نوروز نیست و حداقل ۴ الی ۵ سال قادر به زندگی هستند لذا توصیه میشود افرادی که ماهی قرمز خریداری میکنند به بهترین نحوه نگهداری کرده و اگر تصمیم به رهاسازی ماهی هایشان داشتند در مکانهایی که شهرداری معین کرده است این کار را انجام دهند.
منبع:جام جم
انتهای پیام/