سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زندگی با کابوس آوار؛ خطر بیخ گوش ۳۰۰۰۰۰ لرستانی+ تصاویر

حدود ۳۰ درصد از جمعیت شهری استان لرستان در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد زندگی می‌کنند که خطر فروریختن ساختمان‌ها هر لحظه این مناطق را تهدید می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ امروز در جوامع شهری و روستایی کشور با معضلات اجتماعی بسیاری مانند وجود بافت فرسوده مواجه هستیم که وجود آن مشکلات زیادی را برای ساکنان آن در شهر‌ها و روستا‌ها ایجاد می‌کند؛ بافت‌های فرسوده به دلیل قدیمی‌بودن و فرسودگی، نداشتن استحکام، مغایرت داشتن با ضوابط ساخت و ساز جدید به‌نوعی تهدیدی برای شهروندان به شمار می‌روند.

این مناطق بعضاً استحکام خوبی ندارند، بنای آن‌ها فرسوده است و فاقد سرویس‌های بهداشتی مناسب هستند، سقف آن‌ها چوبی است تراکم ساختمانی بالایی دارند و به‌همین دلیل در برابر حوادثی مانند زلزله و بارندگی امنیت نداشته و جان ساکنانش را به خطر می‌اندازند.

در استان لرستان نیز حدود ۲ هزار و ۲۵ هکتار بافت ناکارآمد و فرسوده وجود دارد که در کل حدود ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت شهری استان در این مناطق زندگی می‌کنند که در سال‌های اخیر اقداماتی برای نوسازی و ساماندهی این مناطق انجام شد و طرح‌های مطالعاتی نیز در این راستا انجام گرفت.

با توجه به اینکه زندگی در بافت فرسوده در برابر زلزله و سیل و بارندگی مقاومت نداشته و در زمینه بهداشتی و رفاهی نیز امکانات خوبی وجود ندارد زندگی در این مناطق جان شهروندان را به‌خطر می‌اندازد و سبب مشکلات اجتماعی نیز می‌شود بنابراین نیاز است در این زمینه اقدامات جدی‌تری از سوی مسئولان انجام گیرد.

ضوابط ساخت و ساز در بافت فرسوده

از کوچه‌های تنگ یکی از مناطق فرسوده شهر خرم‌آباد می‌گذریم، پیرمردی عصا به دست به دلیل شیب زیاد کوچه و پله‌های سنگی که رو به بالا پشت سر هم چیده شده‌اند به سختی بالا می‌رود و هر چند قدم یکبار می‌ایستند، نفسی تازه کرده و به راه خود ادامه می‌دهد، با او به گفت‌وگو می‌پردازیم وی به خبرنگار تسنیم می‌گوید: خانه من بالای کوچه است و هر گاه که می‌خواهم به خیابان بروم و قدمی بزنم، دقیقه‌ها و شاید ساعت‌ها طول می‌کشد تا به پایین کوچه برسم.

وی عنوان می‌کند: من دیگر پیر هستم و مشکلات و بیماری‌هایی دارم و برایم سخت است که هر روز از این پله‌ها بالا و پایین بروم، از طرفی نیز آنقدر پول ندارم که بتوانم به مکان دیگری رفته و در آنجا زندگی کنم.

این شهروند خرم‌آبادی بیان می‌کند: در سال‌های گذشته که این مناطق شکل گرفته‌اند، هر کسی که خانه ساخته است براساس میل خودش بوده و ضوابط ساخت و ساز رعایت نشده و به همین علت کوچه‌ها تنگ بوده و اغلب ماشین نمی‌تواند در آن‌ها تردد کند و اگر کسی به آمبولانس و یا آتش نشانی نیاز داشته باشد امکانش وجود ندارد.

خانه‌های فرسوده تهدیدی برای جان انسان‌ها

یکی دیگر از شهروندان ساکن در مناطق فرسوده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خانه‌های ما خیلی فرسوده است، سقف خانه ما سست است و هر بار که باد و باران می‌آید می‌ترسیم که سقف خانه روی ما بریزد.

خانم عزیزی می‌گوید: چندین بار برای اخذ وام نوسازی مسکن مراجعه کردیم، اما به دلیل سود بالای این وام تصمیم گرفتیم که این وام را نگیریم از طرفی مقدار این وام برای بازسازی یک خانه کفایت نمی‌کند بنابراین از مسئولان می‌خواهیم وام بیشتری با سود کمتر برای مردم ساکن این مناطق پیش بینی کنند تا مشکلات ما نیز حل شود.

سکونت ۳۰ درصد جمعیت لرستان در بافت فرسوده

رضا آریایی سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مورد بافت فرسوده استان لرستان، بیان می‌کند: ۱۱۳۰ هکتار بافت فرسوده شهری در لرستان وجود دارد و در مناطق روستایی نیز بیش از ۶۰ هزار واحد نامقاوم داریم.

وی افزود: بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزارنفر جمعیت شهری استان در بافت فرسوده شهری زندگی می‌کنند و بیشترین مقدار بافت فرسوده استان در شهرستان بروجرد متمرکز شده است که بیش از ۲۶۰ هکتار است.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری لرستان تصریح می‌کند: در ارتباط با بافت‌های فرسوده تاکنون اقدامات زیادی انجام شده است، اما در این رابطه یک مشکل اساسی وجود دارد و این‌مشکل قولنامه‌ای بودن بیشتر خانه‌هایی است که در این مناطق وجود دارند بنابراین هیچ شانسی برای اخذ وام از دولت برای بازسازی نخواهند داشت.

وی می‌گوید: بنا داریم هر سال بخشی از بافت‌های فرسوده را جمع آوری کنیم، برای تحقق این امر نیازمند مشارکت مردم هستیم و شهرداری نیز یک سری تخفیفات برای صدور پروانه ساخت ارائه داده است.

وجود بیش از ۶۰ هزار واحد نامقاوم روستایی در لرستان

آریایی در رابطه با بافت فرسوده روستایی نیز عنوان می‌کند: بیش از ۶۰ هزار واحد نامقاوم روستایی وجود دارد که بنیاد مسکن تسهیلات بانکی ارزان قیمتی پیش بینی کرده و کافی است مردم به این دستگاه مراجعه کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان بیان می‌کند: اگر بخواهیم بافت فرسوده را به صورت کامل جمع آوری کنیم باید مشارکت مردمی وجود داشته باشد و اهرم تشویقی دولت نیز تسهیلات بانکی است.

وی با اشاره به تسهیلات پرداخت شده به واحد‌های نامقاوم، تصریح می‌کند: برای هر واحد روستایی ۳۰ میلیون تومان و هر واحد شهری ۴۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

ارتقاء بافت فرسوده نیازمند کمک مسئولان

علی علیخانی در رابطه با بافت فرسوده در لرستان می‌گوید: بیش از ۳۰ درصد جمعیت استان لرستان در بافت فرسوده زندگی می‌کنند که ۱۵ درصد از این جمعیت مربوط به سکونتگاه‌های غیررسمی است.

وی عنوان می‌کند: مجموعاً جمعیت ساکن در بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی ۲ هزار و ۳۰ هکتار معادل ۱۴ درصد مساحت محدوده شهری است که ۹۰۱ هکتار آن مربوط به سکونتگاه‌های غیررسمی بوده و حدود هزار و ۳۰ هکتار مربوط به بافت فرسوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان بیان می‌کند: در شهر‌های خرم‌آباد، بروجرد و دورود در زمینه مساحت شهری و بافت فرسوده مطالعاتی انجام شد و مطالعات مابقی شهر‌ها نیز تاحدودی به صورت کامل انجام شده است.

ساماندهی ۹ محله فرسوده لرستان در برنامه وزارت راه

وی تصریح می‌کند: در برنامه‌های وزارت راه ۲۷۰ محله برای ساماندهی بافت‌های فرسوده مشخص شده که ۹ محله آن مربوط به شهر‌های خرم‌آباد، بروجرد و دورود است و برای تحقق این برنامه‌ها ۷.۳ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

علیخانی خاطرنشان می‌کند: در این راستا نیز ۲۹ پروژه در دست اجرا داریم که پیشرفت خیلی خوبی داشته‌اند و امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر مشکلات موجود در این زمینه را برطرف کنیم.

 منبع تسنیم

انتهای پیام /پ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.