علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر سوم تیرماه سال 96 گفت: تاکنون ۵۵ هزار واکسن وارد شده و تا چند روز آینده این میزان به ۱۰۰ هزار دوز واکسن میرسد، مابقی آنها هم در حال بارگیری هستند و مشکلی برای انجام واکسیناسیون وجود ندارد.
وی افزود: از هفته آینده کاروانها نیز میتوانند به محلهای تعیین شده از سوی هلال احمر مراجعه و نسبت به واکسیناسیون حجاج اقدام کنند.
محسن نظافتی مدیر کل سابق عتبات سازمان حج و زیارت در ششم تیر ماه سال 96 از شناسایی کاروانهای مجاز عتبات عالیات از طریق ثبت نام اینترنتی متقاضیان خبر داد.
وی اظهار کرد: سامانه پیش ثبت نام کاروان های عتبات عالیات در راستای ايجاد رفاه و سهولت بيشتر برای متقاضیان و به منظور پیشگیری از ازدحام علاقمندان تشرف به سفرهای زيارتی عتبات در دفاتر خدمات زيارتی، در دوره های پر ازدحام فعال می شود.
وی در ادامه افزود: هیچ گونه تفاوت قیمتی بین ثبت نام اینترنتی با غیر اینترنتی وجود ندارد.
نظافتی با اشاره به فعالیت کاروان های غیرمجاز بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از کاروان ها به صورت غیرمجاز فعالیت می کنند، زائران با ثبت نام اینترنتی می توانند کاروان های مجاز را شناسایی و مدارک خود را برای تکمیل ثبت نام به آن ها ارائه دهند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت سرپرست حجاج ایرانی گفت: گزارش نهایی حادثه منا بعد از چندین ماه با پیگیریهای فراوان ایران تهیه و در تاریخ 5 خردادماه 96 به عربستان ارسال شده است.
وی با اشاره به اعزام زائران حج تمتع سال96 اظهار داشت: در حال حاضر هیچ مشکلی در اعزام حجاج ایرانی به حج تمتع ٩٦ وجود ندارد و همه ارکان نظام ملزم به برگزاری هر چه با شکوهتر حج ٩٦ هستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی افزود: برنامه برگزاری حج تمتع 96 در کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی در قالب یک برنامه ویژه اعلام شده و در این راستا اطلاعات مربوط به تفاهم نامه ایران و عربستان نیز به مجلس ارایه شده است.
وی افزود: جای هیچ ابهامی در حج سال ٩٦ وجود ندارد و در صورت نبود هیچ مشکل جدی، زائران به عربستان اعزام میشوند.
علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در هجدهم تیر ماه گفت: برای زائرانی که اعتیاد دارند برگه تایید صلاحیت پزشکی صادر نمیشود و در صورت مشکوک شدن به فردی، تست اعتیاد به معاینات پزشکی اضافه میشود.
مرعشی درباره اعزام زائران معتاد به حج تمتع اظهار داشت: با توجه به اینکه ممکن است در بین متقاضیان حج تمتع افرادی باشند که اعتیاد دارند، به همین منظور الزامی است که این افراد مسئله اعتیاد خود را به پزشکان و سرکاروانها اعلام کنند، در غیر این صورت با مشکل مواجه میشوند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در بین متقاضیان حج تمتع موردی مبنی بر اعتیاد مشاهده نشده، تصریح کرد: اگر همکاران در حین تست و معاینات پزشکی به مسئلهای در زمینه اعتیاد مشکوک شوند، تست اعتیاد از زائران به سایر معاینات پزشکی حجاج اضافه میشود و با مشاهده چنین مواردی، مرکز پزشکی حج جمعیت هلال احمر از اعزام افراد مبتلا به اعتیاد به حج تمتع خودداری خواهد کرد.
ابراهیم اسداللهی سرپرست روابط عمومی سازمان حج و زیارت در بیست و یکم تیر ماه سال 96 با اشاره به تصمیم به برقراری حج اظهار کرد: پس از آزادی موصل ، ورود تروریست به کشورمان، رو به زوال رفتن داعش و عوض شدن ولیعهد عربستان و دولت مردان آن کشور، اوایل تیرماه سال جاری برای شورای عالی امنیت ملی دغدغه جدید ایجاد شد تا به تحلیل مجدد شرایط اعزام زائران به حج، بپردازد.
وی ادامه داد: اواخر پاییز سال گذشته عربستان از طریق سازمان ملل دعوت نامه رسمی به ایران فرستاد، هیئت نظارت ایرانی پس از بررسی های فراوان تصمیم به برقراری حج گرفت. شورای عالی امنیت ملی نیز از ابتدا در این موضوع ورود داشت و جلسه تیرماه به عنوان بررسی اخرین وضعیت انجام شد.
سرپرست روابط عمومی سازمان حج و زیارت با تایید تصمیم برقراری حج در شورای عالی امنیت ملی گفت: اوایل تیرماه سال جاری با بررسی های مجدد در این شورا تصمیم به برقراری حج تصویب شد.
حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت در دوم تیر ماه گفت: حجاج اقلام ممنوعه همراه نداشته باشند، چرا که در فرودگاه های عربستان با مشکل مواجه می شوند.
محمدی در نشست یک روزه مدیران ستادی و استانی سازمان حج، ضمن تشریح آخرین اقدامات و برنامه های حج تمتع سال جاری اظهار کرد: علی رغم آن که سازمان حج و زیارت حداقل 4 ماه دیرتر از سایر کشورها با عربستان مذاکره كرد و کارشناسان حوزه های مسکن, تغذیه. حمل و نقل دیرهنگام وارد بازار عربستان شدند و با وجود اینکه برخی از زیرساخت های خدماتی حج به دلیل عدم حضور در حج سال گذشته از دست رفته بود اما خوشبختانه امور حج بر اساس برنامه زمان بندی پیش می رود و خدمات خوبی خصوصا در حوزه مسکن تامین شده است و تداوم این روند نیازمند کار مداوم و مستمر و برنامه ریزی دقیق مدیران و کارگزاران حج است.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه مدیران کاروان ها حلقه وصل میان سازمان حج و حجاج هستند، تاکید کرد: موفقیت حج امسال در گرو آن است که بدنه اجرایی حج و مدیران کاروان ها بر اساس وظایف تعریف شده و دستورالعمل ها عمل کنند و اینگونه نباشد که مدیری بر اساس سلیقه خود عمل کند یا نظر خودش را برتر از دستورالعمل ها بداند.
علی مرعشی رئیس مرکز بزشکی حج گفت:امسال ٨٦ هزار زائر به حج مشرف میشوند که نسبت به دو سال افزایش ۲۲ هزار نفری را شاهد هستیم.
رئیس مرکز بزشکی حج و زیارت هلال احمردر سی ام تیر ماه سال 96 در همایش کادر بیمارستانی حج تمتع ٩٦ با اشاره به اینکه امسال تغییراتی در مرکز حج بزشکی صورت گرفته، اظهار کرد: با توجه به فاجعه منا در سال 94، امسال تغییرات زیادی در مرکز بزشکی انجام داده ایم.
وی با بیان اینکه آسیب شناسیهای فراوانی انجام داده ایم، ادامه داد: آموزشهای لازم را در خصوص مدیریت بحران برای مسئولان ستادی و کادر بزشکی برگزار کردیم.
مرعشی در ادامه افزود: آموزشهای لازم در زمینههای مختلف برای ٥ هزار کارگزار حج 96، برگزار شده است.
وی با اشاره به مشکلات حج امسال گفت: سفر حج امسال علی رغم تمام امکاناتی که وجود دارد سفر سختی است چراکه هماهنکیها در مدت زمان کوتاهی انجام شده است.
وی در ادامه افزود:امسال متوسط اقامت زائران 40 روز است، بنابراین کادر پزشکی مدت زمان بیشتری در عربستان هستند.
انتهای پیام/