سلیم زاده با اشاره به اینکه میزان مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به کشورهای دیگر 2/5 برابر بیش از کشورهای دیگر است، بیان کرد: مصرف استاندارد آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی روزی یک قرص است، اما برخی پزشکان بیشتر از این حد برای بیمار تجویز میکنند که ضررهای زیادی را به فرد وارد میکند.
این پزشک عمومی با بیان اینکه بیشترین مشکلی که در بدن فرد به وجود میآید، مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک است، گفت: عمدتا سرماخوردگیهایی وجود دارد که ویروسی هستند و نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارند؛ افرادی که در منزل خودشان شروع به مصرف خودسرانه دارو میکنند، بدن آنها در مقابل ویروس مقاوم شده و اثر گذاری آن کم میشود.
وی با اشاره به اینکه سرماخوردگی ویروسی است که هیچ آنتی بیوتیکی روی آن اثر ندارد گفت: آنتی بیوتیکها اثری در درمان سرماخوردگی ندارند؛ استفاده از آنتی بیوتیکها در بیماریهای ویروسی عفونت را درمان نمیکند، مانع از انتفال ویروس به فرد دیگر نمیشود و حال بیمار را بهتر نمیکند علاوه بر این ممکن است عوارض جانبی خطرناکی داشته باشد و باعث گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی شود.
سلیم زاده با اشاره به اینکه برخی افراد کاملا خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف می کنند، گفت: مصرف خودسرانه، بدن را با عوارض بسیاری مواجه میکند؛ مصرف بی رویه آنتی بیوتیک باعث مقاومتی میشود که هیچ آنتی بیوتیک دیگری در درمان بیماری کارساز نخواهد بود.
این پزشک عمومی با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک تاثیری در بهبود بیماری ندارد، بلکه نتیجه منفی و بدتر شدن بیماری را در پی دارد، گفت: ممکن است با مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک سرماخوردگی فرد طولانیتر شود، چرا که بدن در برابر ویروس مقاومتر شده و فرد مجبور است بیشتر به پزشک مراجعه کند و یا مدت طولانیتری را در بیمارستان بماند.
وی یاد آور شد: مصرف آنتی بیوتیک زیاد باعث بهبود بیماری نمیشود و برعکس باعث افزایش مقاومت میکروبی در بدن شده و اگر در آینده بیماری فرد با یک آنتی بیوتیک ساده درمان میشد دیگر به راحتی قابل درمان نخواهد بود.
انتهای پیام/