سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

صالح پور درگفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

تضمین سلامت نوزاد با زایمان طبیعی

یک فلوشیپ نازایی گفت: عمل سزارین احتمال نارسایی تنفسی را در نوزاد تازه متولدشده افزایش می‌دهد که زایمان طبیعی این مشکلات را به وجود نمی‌آورد.

ساغر صالح پور فوق تخصص زنان و زایمان در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص فواید عمل زایمان طبیعی نسبت به سزارین اظهار کرد: سزارین عمل جراحی است که رحم و شکم باز می‌شود و ممکن است عوارض جدی برای بدن فرد داشته باشد.

صالح پور افزود: فردی که چند بار عمل سزارین انجام داده ممکن لانه گزینی جنین در او ایجاد شود، لانه گزینی اتفاقی است که جنین به دیواره رحم چسبیده می‌شود؛ زمانی که لانه گزینی رخ می‌دهد مثانه و رحم  به مشکل دچار می‌شود.

این فوق تخصص زنان و زایمان  با بیاناینکه اگر سزارین طبیعی برای فرد مشکل ساز باشد عمل سزارین به فرد توصیه می‌شود، گفت: اجباری در عمل سزارین نیست اما گاهی بارداری ممکن است با مشکل مواجه شده باشد، در صورتی که رشد جنین طبیعی نباشد، بارداری چند قلویی، لگن تنگ باشد، قبلا سزارین کرده باشد،فرد جراحی‌های دیگر مانند میومکتومی (عمل جراحی فیبروم رحم) انجام داده باشد، سن بالایی داشته باشد، عمل درمان ناباروری انجام داده باشد(IVF) در این صورت فرد عمل سزارین انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه یکبار عمل سزارین برای فرد مشکلی ندارد و مشکل بعدی در عمل‌های بعدی به وجود می‌آید،گفت: عوارض زایمان سزارین بیهوشی، احتمال عفونت بعد از عمل، فشار خون، کنترل نکردن دیابت، سر دردهای احتمالی، ایجاد چسبندگی رحمی، خونریزی بیشتر و غیره است که این موارد در زایمان طبیعی به وجود نمی‌آید و اگر فرد در عمل خود دچار خونریزی شدید شود پزشک مجبور به برداشتن رحم است که قدرت باروی فرد را برای همیشه از او می‌گیرد.

این متخصص زنان زایمان در خصوص عوارض سزارین برای نوزاد خاطر نشان کرد: عمل سزارین ممکن است به قسمت‌های مختلف بدن نوزاد صدمه وارد کند و علاوه بر این ممکن است مشکلات تنفسی و ریوری برای نوزاد به وجود آورد.

 صالح پور با تاکید بز اینکه زایمان طبیعی برای فرد ضرری ندارد گفت: زایمان طبیعی بیهوشی، پاره شدن شکم و رحم ندارد و رحم خیلی بهتر و سریع‌تر از سزاین جمع شده، نوزاد در کانال زایمان بلوغ ریه‌اش بهتر می‌شود و مادر بعد از زایمان می‌تواند خیلی بهتر به فعالیت‌های خود ادامه دهد در صورتی که در سزایرین اینگونه نیست.

وی گفت: مادرانی که قصد بارداری دارند باید قبل از بارداری کلاس‌های مرتبط با آن را بگذرانند، قبل از بارداری باید پدر و مادر آموزش‌های لازم را ببینند تا بتوانند به سلامت این دوران را پشت سر بگذرانند؛ دوران بارداری بیشترین اهمیت را در شکل گیری فرزند دارد و باید این دوران زیر نظر پزشک متخصص بگذرد.

این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه عمل سزارین ریسک مشکلات جدی را در بارداری‌های آینده افزایش می‌دهد،گفت: جفت سر راهی و چسبندگی جفت از جمله مشکلاتی است که ریسک عمل سزارین را در بارداری آینده افزایش می‌دهد.

صالح پور یادآور شد:کودکانی که به روش سزارین متولد می‌شوند، نیاز به مراقبت بیشتری دارند نوزاد اصولا نیاز به بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه، به دلیل مشکلات تنفسی نیاز دارد؛ ریه‌های نوزاد در رحم مادر حاوی مایعی است که در حین زایمان، تولید آن متوقف شده است و پس از آن ریه مایع را کاملا تخلیه یا جذب می‌کند؛ در عمل سزارین این عمل اتفاق نمی‌افتد و احتمال نارسایی تنفسی در نوزاد تازه متولدشده را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

برچسب ها: پزشکی ، سلامت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.