سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مروری بر زلزله کرمانشاه از آغاز تا امروز؛

دست هایی که گسل های شهر را پیوند می زنند/ یادداشت هایی از آنچه بر زلزله زدگان می گذرد

بیش از ۴ ماه از وقوع زلزله در استان کرمانشاه می‌گذرد، در این گزارش به اقدامات انجام شده در این مدت نگاهی می‌کنیم.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  مردمان زلزله زده در شهرهای کرمانشاه حالا دارند کم کم روزهای هر چند سخت اما نسبتا آرامتری را تجربه می کنند. روزهایی که مطمئنا با لحظه های خاطره انگیز  قبل  از زلزله  فاصله ای فراوان دارد.
هر چند وجود مشکلات مردم در این مناطق را با گذشت چند ماه از وقوع زلزله نمی توان کتمان یا از نظر دور نگه داشت اما تلاش های انجام شده و یا در دست انجام نوید طلوع دوباره زندگی در این مناطق دارد.

بازخوانی زلزله کرمانشاه در آبان ماه ۱۳۹۶

به چند ماه قبل باز می گردیم و بازخوانی اتفاقاتی که در این مدت افتاد ، انتشار خبر زلزله ۷ و سه دهم ریشتری را می توان یکی از اخبار مهم سال ۹۶ عنوان کرد خبری که بسیاری از رسانه های جهان را تحت تاثیر قرار داد، کانون زمین‌لرزه ۵ کیلومتری شهر ازگله از توابع استان کرمانشاه بود.   
زلزله ای که در پنج شهرستان استان همچون سرپل ذهاب ، ثلاث باباجانی ، قصرشیرین ، جوانرود وگیلانغرب ویرانی های زیادی برجای گذاشت  زلزله در ساعت ۲۱:۴۸:۱۶  یکشنبه۱۳۹۶/۰۸/۲۱ اتفاق افتاد ،شدت زلزله به حدی بود که حتی در مرکز استان هم به شدت احساس شد و مردم را هراسان کرد .

این رخداد طبیعی که از زوایای مختلفی همچون گسیختگی های  سطحی و کشش و رانش زمین قابل ارزیابی  است،  تخریب های صد درصدی برجای گذاشت و بر اساس اعلام پزشکی قانونی  ۶۲۰ تن در این حادثه جان خود را از دست دادند.

همه برای کمک به زلزله زدگان دست به کار می شوند

از شامگاه روز یکشنبه زمان وقوع زلزله تا صبحگاه روز بعد یعنی دوشنبه ساعت ها باقی مانده بود اما در همان شب و در لحظات اولیه گروههای مختلف امدادی، خدماتی و امنیتی  وارد عمل شدند،  وضعیت بحرانی است و نیاز به کمکهای امدادی بسیار به چشم می خورد زلزله علاوه بر شهرها بسیاری از روستاها را در مناطق زلزله زده با خاک یکسان کرده است٬ نیروهای امدادگر باید وضعیت را کنترل کنند زخمی ها شناسایی ، امنیت منطقه حفظ ، به زیر آوار مانده ها کمک و نیازهای اولیه مردم تامین شود  اینها گوشه ای  از اقداماتی است که باید انجام می شد.

 


اکیپ های امدادی مختلف از هلال احمر ٬ ارتش ٬ سپاه ٬ هوانیروز ٬ اورژانس و فوریت های پزشکی ٬ بنیاد مسکن ٬ گروههای جهادی و تیم های تحقیقاتی مختلف همه و همه زنجیره ای به هم پیوسته برای خدمات دهی به این مناطق شکل می دهند ٬ کمک های مردمی و حس نوع دوستی مردم ایران هم خاطره ای به یادماندی را در ذهن مردمان غیرتمند کرد شکل می دهد.


هلال احمر در اسکان اولیه و اضطراری  بیش از ۹۶ هزار تخته چادر  توزیع می کند و در زمینه انتقال و جابجایی مصدومان و توزیع اقلام غذای مشغول امداد رسانی می شود.


هوانیروز در بحث امداد رسانی ،جابجایی مصدومان، ترابری مسولان ومقامات لشکری و کشوری که به سرپل ذهاب وارد می شدند ،ترابری دارو برای ارسال و توزیع وسایل مورد نیاز مردم ٬ ارسال و جمع اوری کمک های مردمی ، کم کارکنان ارتش و خانواده‌های آنها  به مناطق زلزله زده وارد عمل می شود.

سرهنگ حسینی  معاون عملیات و آموزش قرارگاه منطقه غرب نیروی زمینی ارتش در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ می گوید: در کنار همه اقدامات ارتش از جمله اسکان ، بهداشت و توزیع مواد غذایی ،در زلزله استان کرمانشاه ۵۷۰ سورتی پرواز توسط ۳۱ فروند بالگرد انجام شد که در نتیجه آن  ۱۲۴۳ نفر مصدوم از سرپل ذهاب به کرمانشاه منتقل شدند و در همین امداد رسانی هاست که ستوان یکم "حسن نیرپور" از پرسنل کادر هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران  که  در ماموریت کمک رسانی به زلزله زدگان غرب ایران به سر می‌برد در حین انجام ماموریت  بر اثر ایست قلبی به شهادت می رسد.


دوازده ستاد معین در استان شامل استان های تهران ٬ کرمانشاه، کردستان٬ لرستان ٬خراسان٬ مازندران٬ اصفهان٬ اذربایجان غربی اردبیل ٬قزوین٬ مرکزی و همدان در بحث ساخت و ساز مستقر شدند.

سپاه هم در بحث خدمات رسانی یکی از نهادهای مهم و تاثیر گذار است که از همان ساعت های اولیه وارد عمل می شود و  اقدامات جهادی خود را به صورت داوطلبانه انجام می دهد.

 

سردار ریحانی فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ می‌گوید: در همان ساعت‌های اولیه از همه رده‌های  سپاه به حالت آماده باش در آمدند  و ۳ هزار و ۶۰۰ نفر نیروی کادر و بسیج در مناطق زلزله زده به کمک  حادثه دیدگان شتافتند  و با حضور فعال قرار گاه خاتم ۵۰۰ دستگاه ماشین آلات برای آوار برداری بکار گرفته شد.


 ۷ بیمارستان صحرایی تخصصی و فوق تخصصی توسط  سپاه  در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب، ثلاث باباجانی، دالاهو و نقاط آسیب دیده  دیگر راه اندازی  می شود تا کار امداد رسانی به صدمه دیدگان سرعت بگیرد ، سپاه در  ماموریت خود برای اسکان آسیب دیدگان  هم حدود ۸ هزار و ۲۵۰ کانکس ۱۶ متری در مناطق روستایی دایر می کند.
 
سردار اسدالهی فرمانده لشکر عملیاتی ۲۷محمد رسول الله (ص) در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  داشت اقدامات این قرار گاه را در مناطق زلزله زده اینگونه توصیف کرد.
از همان ابتدای کار ، نیروهای جهادی تقسیم بندی شدند،  مجموعه دشت ذهاب به تهران واگذار شد ٬ و در همان ساعات اولیه کار امداد و نجات اولیه ٬ آوار برداری ٬ اسکان اولیه و ارسال مواد غذایی آغاز شد،  تیم های بهداری و بهداشت و درمان وارد عمل شدند و  اقلام مردمی بین زلزله زدگان  توزیع شد.
 

امکانات بهداشتی مهمترین نیاز این روزهای مردم زلزله زده

با گذر از مرحله امداد رسانی های اولیه  آنچه که این روز‌ها بیش از هر چیز دیگری به عنوان خواسته مردم مطرح می‌شود توجه به بحث سرویس‌های بهداشتی و ساخت حمام است٬  جمالی نیا فرماندار سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛  در پاسخ به بررسی این مشکلات می‌گوید: در این زمینه برنامه ریزی و تقسیم بندی‌هایی انجام شده است و آنچه بیشتر در زمینه مشکل مربوط به سرویس‌های بهداشتی به نظر می‌رسد بحث خصوصی کردن این سرویس‌ها ست.
سردار اسدالهی  فرمانده لشکر عملیاتی محمد رسول الله (ص) با بیان اینکه از ۲۵ اسفند ماه گروه های جهادی با شکل منسجم تری وارد مناطق زلزله زده شده اند گفت :گروههای جهادی در نواحی مختلف مستقر می شوند و در هر ناحیه توزیع بسته ٬ دیدار با مردم ٬ اقدامات فرهنگی و ورزشی را بر عهده خواهند داشت ٬ و در کار کمک به ساخت و ساز و دیوار کشی٬ ساخت سرویس بهداشتی ، حمام و تکمیل ساخت و سازها گروههای جهادی بصورت داوطلبانه ورود پیدا خواهند کرد.
 
 

ضرورت توجه به ساخت و سازهای دائم در مناطق زلزله زده

باز هم به روزهای آغازین وقوع زلزله باز می گردیم، زمستان در پیش است مردان ٬ زنان و کودکان رنجور که جسم و روان شان زخمی آسیب‌های ناشی از زلزله است تنها مامن شان چادر و کانکس می‌شود پناهگاهی که نه امنیت و آسایش خانه هایشان را دارد و نه محیطی گرم و آرام بخش است.
باران که می‌بارد چادر توان مقابله با نفوذ آب را ندارد، اندک آورده زندگی شان را که در میان آوارها جمع آوری کرده اند  در آب غوطه ور و یا شناور می شود این ها  دلایلی می شود تا توجه به روند ساخت و ساز در مناطق زلزله زده شتاب بیشتری به خود بگیرد.
 
خواجه‌ای رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه می‌گوید برای ساخت واحد‌های احداثی شهری مبلغ ۴۰ میلیون تومان تسهیلات و ۶ میلیون تومان بلاعوض و برای احداث واحد‌های روستایی هم ۳۰ میلیون تومان تسهیلات و ۵ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می‌شود.
رییس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان در ادامه با اشاره به اینکه ستاد‌های معین به صورت شبانه روزی با تمام امکانات و تجهیزات مشغول کارند می‌گوید: در مناطق زلزله زده استان ۱۷ هزار و ۲۵ واحد آوار برداری شده و برای ۸ هزار و ۲۰۰ واحد هم عملیات پی کنی صورت گرفته است٬ وی می‌گوید : برای ۴ هزار و ۸۵۰ واحد هم فنداسیون انجام شده٬ ۱۱۰۰ واحد دیوار چینی ٬ ۳ هزار و ۵۰ واحد اسکلت و برای ۹۰۰ واحد هم سقف زده شده است.
گروه های جهادی سپاه که با تمام توان در همه عرصه های خدمات رسانی حضوری فعال داشته اند در بحث ساخت و سازها هم نقش پررنگی را ایفا می کنند.
سردار اسدالهی فرمانده لشکر عملیاتی محمد رسول الله (ص)  نیز با اشاره به اینکه از هفته سوم توجه به ساخت و ساز ها پررنگ تر شد گفت : حدود ۲۱ واحد خیر ساز در روستاهای کوییک عزیز ٬ کوییک محمود و کوییک حسن تحویل داده شده است.
 
با انجام این اقدامات می توان گفت که فعالیت های گروه های مختلف برای خدمات رسانی به زلزله زدگان در اینجا خاتمه نمی یابد، امروز  سپاه در قالب گروههای جهادی فعالیت های همه جانبه خود را ادامه می دهد ، کار ساخت واحد های مسکونی برای مددجویان بهزیستی را هم سپاه عهده دار است ، ستادهای معین بنیاد مسکن هم در مناطق زلزله زده در بحث ساخت و سازها فعالند ،  جمعیت هلال احمر هم همچنان بحث توزیع بسته های غذایی در این مناطق را بر عهده دارد،  ارتش هم همچنان در منطقه مستقر است و مجموعه این تلاش ها ست  که  امید را در دل مردمان صبور و بردبار کرمانشاه که تجربه هشت ساله جنگ تحمیلی را در تاریخ پر بار خود دارند زنده نگه می دارد، و بنا بر تعبیر مقام معظم رهبری در سفر به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه " انسان‌های بزرگ و دلاور در مقابل حوادث می‌ایستند و آن حوادث را مغلوب اراده‌ی خود می‌کنند، بنابراین اگرچه زلزله، بلا و مصیبت بزرگی است که با ویرانی، همه را داغدار و مصیبت‌زده می‌کند، اما همین زلزله در اثر ایستادگی مردم و تلاش آنان برای تجدید حیات و آبادانی و عمران می‌تواند به یک نعمت تبدیل شود.
 
 
انتهای پیام /پ
 
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.