سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

بررسی یک فرصت ویژه برای ایجاد هزاران شغل فقط با تامین زیرساخت‌ها!

اشتغال در فضای مجازی و توسعه استارت آپ‌ها از ظرفیت‌ها و فرصت‌های ویژه و قابل توجهی محسوب می‌شود که در طول سالیان اخیر با رشد و گسترش هر چه بیشتری همراه شده است، در این میان با اتخاذ برخی تدابیر می‌توان با اتکای به فرصت‌های موجود در این عرصه تا حدود بسیاری بر مشکلات ناشی از بیکاری غلبه کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رشد و توسعه فضای مجازی در زندگی عموم مردم به میزانی عمیق شده که عده‌ای از فرصت‌های موجود در این بخش در راستای اشتغالزایی و تامین معیشت خویش بهره می‌برند.

دیگر به مانند سالیان گذشته، فرصت‌های شغلی موجود در حوزه مذکور به بخش فروش سخت افزار‌های کامپیوتری و برنامه نویسی خلاصه نمی‌شود و هر آنچه که زمان پیش می‌رود با ظهور و بروز استارت آپ‌ها و مشاغلی که در قالب مذکور می‌گنجد به این واقعیت پی می‌بریم که در صورت برنامه ریزی مدون و اصولی می‌توان از فضای ایجاد شده به نحو شایسته‌ای در راستای رفع و دفع نارسایی‌های مرتبط با بیکاری بهره گیری کرد.

خوشبختانه اقبال و گرایش جوانان به کسب و کار‌های اینترنتی نیز نشان می‌دهد فضا و بستر مناسبی برای رشد و توسعه اشتغالِ مجازی فراهم شده تا جایی که برخی از مدیران و مسئولان دستگاه‌های ذی ربط نیز به این واقعیت اذعان می‌کنند.

در این میان می‌طلبد با تعریف و طراحی بسته‌های تشویقی مناسب، شرایط را برای توسعه فزاینده‌تر مشاغل این‌چنینی فراهم کرد که معافیت‌های مالیاتی و حمایت‌های بیمه‌ای از نمونه مولفه‌های تاثیرگذار در تحقق و حصول این امر به شمار می‌رود.

با توجه به زیان ده بودن اکثریت قریب به اتفاق استارت آپ‌ها در سال‌های آغاز فعالیت، چنین انتظاراتی بی راه و غیر منطقی به نظر نمی‌رسد، مضافا بر اینکه لحاظ نمودن امتیازات اینچنینی نه تنها فشار خاصی را بر دولت تحمیل نمی‌کند بلکه به نوعی می‌توان آن را به مثابه سرمایه گذاری دولت در حوزه اشتغالزایی قلمداد کرد.

در شرایطی که توسعه فرصت‌های شغلی برای دولت هزینه‌های سنگینی را در پی دارد، پشتیبانی از فرصت‌های مذکور، علاوه بر کاهش هزینه‌های قوه مجریه، به مهار و کنترل معضلات ناشی از بیکاری همچون ناهنجاری‌های اجتماعی، امنیتی و... منتهی خواهد شد.

از هزینه حداقلی تا بازدهی حداکثریِ کسب و کار‌های اینترنتی و مجازی


تجارب موجود نشان می‌دهد، هزینه و میزان سرمایه گذاری در استارت آپ‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی به نسبت دیگر حوزه‌های کاری، بسیار پایین و اندک می‌باشد و در نقطه مقابل، با وجود سرمایه حداقلی این مشاغل، بازدهی آن بسیار بالا و قابل توجه است.

به واقع، عمده خروجی و دستاورد این طیف از مشاغل به تکنولوژی و خلاقیت افراد باز می‌گردد و با این اوصاف، لحاظ نمودن برخی امتیازات همچون معافیت‌های مالیاتی نقش بسزایی در رشد و گسترش هر چه بیشتر استارت آپ‌ها و همچنین افزایش فرصت‌های شغلی ایفاء خواهد کرد.

قطعا میزان موفقیت استارت آپ‌ها نقش قابل توجهی در ضریب حمایت‌ها و امتیازات اعطایی ایفا خواهد کرد و مجموعه این عوامل می‌تواند به عنوان شاخص و مبنایی برای لحاظ نمودن پشتیبانی‌های لازم از سوی دولت همچون معافیت‌های مالیاتی مد نظر قرار گیرد.

 

توسعه استارت آپ ها، روند رشد اقتصادی کشوری را تسریع می‌کند

بدون تردید، هر آنچه اقتصاد کشور بر فناوری و تکنولوژی متکی شود و از تکیه بر منابع طبیعی فاصله گیرد، امکان حصول موفقیت، پیشرفت و شکوفایی اقتصادی نیز به نحو شایسته تری فراهم خواهد شد.

با این اوصاف، تلاش برای رشد و افزایش استارت آپ‌ها و مشاغل مرتبط با آن را می‌توان مصداقی از اقتصاد دانش بنیان تلقی کرد که خام فروشی و تکیه بر منابع طبیعی در آن محلی از اعراب ندارد.

از سوی دیگر، جمعیت جوان و تحصیلکرده کشور، فرصت و ظرفیت ویژه‌ای است که با اتکای به آن می‌توان در بخش توسعه استارت آپ‌ها و فناوری‌های نوین به توفیقات ویژه و قابل توجهی نائل شد و با برخورداری از این استعدادها، می‌توان تهدیدات موجود (منظور نظر بیکاری قشر تحصیلکرده) را به فرصتی عظیم مبدل کرد که علاوه بر منتفع شدن جمعیت جوان کشور، در حوزه اقتصاد غیر نفتی و فاصله گرفتن از خام فروشی نیز به توفیقات بسیاری نائل شد.

آنچنان که اخبار و گزارشات رسانه‌ها نشان می‌دهد، میزان توان دولت در ایجاد فرصت‌های شغلی، بصورت میانگین ۷۰۰ هزار شغل در سال تخمین زده می‌شود از سوی دیگر سرمایه لازم برای ایجاد هر شغل پایدار، حدود ۳۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شود در حالیکه که با اتکای به مشاغل و کسب و کار‌های اینترنتی، صرفه چویی ویژه‌ای در هزینه کرد مرتبط با اشتغالزایی خواهیم داشت و از بیکاری تعداد کثیری از جوانان تحصیلکرده و دانشگاهی نیز جلوگیری می‌شود.



موانع توسعه استارت‎آپ‎ها چیست؟

محمدحسن انتظاری دبیر کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجمع تشخیص مصلحت بر رفع معضل بیکاری و اشتغال‌زایی از سوی استارت‌آپ‌ها تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه این شرکت‎ها برای فعالیت با موانعی از جمله موانع قانونی مواجه هستند که باید رفع شود. قوانین و مقررات کشور باید با پیشرفت فضای مجازی تطبیق یابد، در این صورت شرایط برای رشد شرکت‌های نوپا آماده می‌شود، اما متاسفانه هنوز در کشور، وارث قوانین و نظام قدیمی هستیم.

دبیر کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه نحوه صدور مجوز فعالیت برای شرکت‌ها باید اصلاح شده و ارتقا یابد، افزود: البته حضور کسب‌و‌کار‌های جدید نباید مانع فعالیت کسب‌و‌کار‌های قدیمی شود. به همین دلیل لازم است که وزارتخانه‌های مربوطه پیشنهاد تدوین قوانین و مقررات جدید و ایجاد تعادل و تعامل در فضای کسب و کار‌های سنتی با کسب و کار‌های نوپا را ارائه دهند.

انتظاری تصریح کرد: قوانین مربوط به فعالیت کسب‌و‌کار‌های نوپا در تقابل با کسب‌و‌کار‌های سنتی نیازمند اصلاح و بازنگری است تا هر دو مدل کسب‌وکار بدون دغدغه بتوانند در فضای ایجاد شده فعالیت کنند.

توسعه استارت آپ‌ها نیازمند توسعه زیرساخت‌ها



حسینی شاهرودی عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر لزوم حمایت وزارت ارتباطات از توسعه استارت آپ‌ها، تصریح کرد: کسب و کار‌های اینترنتی و نو یک حوزه فرامرزی و بین المللی محسوب می‌شود و می‌تواند ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: در فضای اینترنت، جوانان تحصیلکرده کشور می‌توانند به تمامی جهان خدمات ارائه و درآمد کسب کنند، البته انجام این مهم نیازمند توسعه زیرساخت‌هایی است.

حسینی شاهرودی ادامه داد: مجلس این آمادگی را دارد تا زیرساخت‌های قانونی توسعه کسب و کار‌های اینترنتی و نو را در چارچوب سیاست‌های کلی نظام جمهوری اسلامی فراهم کند تا از محل اقتصاد نوآورانه و دانش بنیان زمینه رشد بیشتر تولید ناخالص ملی فراهم شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: موضوع تدوین طرح جامع اقتصاد دانش بنیان از موارد مهمی است که در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در قالب کمیته اقتصاد دانش بنیان در حال رسیدگی است.



حمایت دولت از استارت آپ‌ها سبب تحول اقتصاد کشور می‌شود



ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری رئیس بنیاد ملی نخبگان دربازدید از یکی از استارتاپ‌ها در بهمن ماه امسال اعلام کرد: زیرساخت برای توسعه کسب و کار‌های دانش‌بنیان و استارتاپی، ایجاد زیست‌بوم مساعد کارآفرین این کسب و کار‌ها است.

وی افزود: این زیرساخت باید با حمایت دولت تسهیل گری آن، اما بدون دخالت دولت در روند فعالیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و با ایجاد میدان فعالیت بخش خصوصی شکل می‌گیرد. دولت با حمایت و راهبری بستری فراهم می‌کند تا این کسب و کار‌ها تحول جدی را در اقتصاد کشور رقم بزنند.

ستاری، با بیان این‌که کسب و کار‌های خلاق و دانش‌بنیان با نوآوری نیروی انسانی جوان و تحصیل‌کرده فضای اقتصادی کشور را دست‌خوش تحول می‌کنند، افزود: این کسب و کار‌ها با نگرش تازه‌ای که به اقتصاد و اشتغال دارند، بازار‌های کسب و کار‌های جدید را گسترش می‌دهند.

البته در کنار فرصت‌های کثیر موجود، نمی‌توان تهدیدات بالقوه فضای مجازی را نیز نادیده گرفت که این تهدیدات مستلزم مدیریت و پیش بینی تدابیر و تمهیدات لازم می‌باشد، در غیر اینصورت با انسداد مطلق این حوزه، ناچار خواهیم بود نیاز جامعه را در بخش مذکور از آن سوی مرز‌ها تامین کنیم که این امر علاوه بر هزینه بر بودن، منجر به انتقال فرهنگی خواهد شد که هیچگونه سنخیتی با ارزش‌های اصیل ایرانی و اسلامی نخواهد داشت، لذا به تبع با مدیریت این فضا، آموزش لازم و کنترل هوشمندانه فناوری اشاره شده می‌توان در کاهش آسیب‌های این بخش و افزایش فرصت‌های موجود در آن به موفقیت‌های هر چه بیشتری دست پیدا کرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
هر نوع پیشرفت باید متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی باشد
ناشناس
۱۵:۲۱ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
باید نیازهایمان از داخل تامین بشه نه از خارج
ناشناس
۱۵:۲۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
درسته مزایا داره اما باید سنجیده بشه اگر تهدیداتی داره جلوی تهدیدات گرفته بشه و همزمان کمک برای پیشرفت انجام بشه
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
واقعا این همه درآمد داره ؟ دمش گرم
ناشناس
۱۵:۱۳ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
تبلیغات کمه متاسفانه
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
این همه درآمدزایی که اینترنت می تواند در کشور داشته باشد و جوان ها کمتر بیکار باشند
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
احسنت ولی اگر ممکن است بیشتر روشنگری کنید
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
احسنت ولی اگر ممکن است بیشتر روشنگری کنید
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
شایسته نیست گاز بفروشیم و تلگرام بگیریم باید گاز فروشی را سرمایه چند برابری نماییم
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
این اطلاع رسانی ها از قبل می شد بهتر بود ولی بازم ممنون
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
میگن گوگل روزی یک میلیارد تو ایران در آمد داره خیلی خدایی مگه خودمان نداریم؟
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
اگر من می دونستم این تلگرام و اینستاگرام هزینه دارند و ارز از کشورم خارج میشه اصلا نصب نمی کردم
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
رسانه ها باید در مورد این فضای مجازی و زیرساخت ها بیشتر اطلاع رسانی بنمایند
ناشناس
۱۴:۵۴ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
ایرانی ها مخ هستند بخوان می توانند
ناشناس
۱۴:۵۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
سال آینده هم باید جلوی واردات کود انسانی گرفته بشه و هم شبکه های مجازی خارجی
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
نباید پول نفت رو بفروشیم با هزار زحمت بدیم به این مالکان فضای مجازی خارجی درحالیکه خودمان داریم
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
خدایا شکرت که در ایران به دنیا آمدم
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
آره بابا خودتان بسازید مجبور نباشیم پول ها را دسته دسته کنیم بدیم به آمریکا و غرب
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
بریم جلو پیشرفت کنیم با سرعت هر چه بیشتر
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
خوب نون داره این اینترنت یه جور الماس نتراشیده است
ناشناس
۱۴:۳۹ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
این همه ارز از کشور خارج میشه برای چه چیزهایی باید خودمان مدیر و مالک اینترنت باشیم
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
این همه بیکار داریم راحت می توانند در این موقعیت میدان رو از آمریکا پس بگیرند
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
باید به جوان هایمان کمک کنیم تو این عرصه پیشرفت کنند
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
باید دست چدنی آمریکا را از کشورمان قطع کنیم
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
باید دست چدنی آمریکا را از کشورمان قطع کنیم
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
تمام درآمدهای آمریکا از همین رسانه و فضای مجازی و فروش سلاحه وگرنه هیچی نیست
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
مرورگرها رو هم باید از آمریکا پس بگیریم
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
ایران باید روی پای خودش باشه
ناشناس
۱۴:۳۱ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
ما از متخصصان داخلی حمایت می کنیم
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
همینه آمریکا دوست داره همه تو فضای مجازی خودش باشند زرنگ
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
همینه آمریکا دوست داره همه تو فضای مجازی خودش باشند زرنگ
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
چقدر درآمد داشته خودکفایی در فضای مجازی
ناشناس
۱۴:۳۰ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
بله درسته باید از استفاده کننده صرف در بیاییم
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
اقتصاد ایران با تولید بهتر میشه نه با دلالی.
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
ما نماد اعتماد برای سایت درخواست کردیم هنوز اولین تراکنش مالی هم انجام نداده بودیم برگه مالیاتی برای ما ارسال شد و همان روز تمام سایت رو حذف کردیم ولی اخطاریه مالیات ارزش افزوده هنوز بعد از چند سال برای ما ارسال می شود و جریمه عدم تسلیم احضارنامه مالیاتی هر سال بهش اضافه می سه