در ایام نوروز سهم حمل ونقل جادهای نسبت به سایر بخشها افزایش مییابد به همین منظور در این ایام نظارت بر ناوگان جادهای و فروش بلیت از سوی مدیران تعزیراتی جدیتر میشود.
براساس این گزارش نوسازی ناوگان جادهای فرسوده بالای ۱۰ تن با سن بالاتر از ۳۵ سال از مهمترین این اقداماتبه شمار میرود.همچنین طی دوسال گذشته قرارداد هایی با شرکتهای تامینکننده کشندهها به منظور جایگزینی ۱۹ هزار و ۵۴۰ دستگاه کامیون و کشنده فرسوده ،منعقد شده است.
تا به امروز ۲ هزار دستگاه کشنده نو توسط شرکتهای معتبر ساخت کشنده به متقاضیان تحویل داده شده است. بر این اساس بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی انجام شده و حدود ۶۴۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت شده است.
به گفته مسئولان در بخش سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای با توجه به اقدامات شرکتهای تامین کننده خودرو، در سال آینده بالغ بر ۸۰۰۰ دستگاه کامیون و کشنده به متقاضیان تحویل خواهد شد. بهاینصورت براساس محاسبات انجام شده در صورت نوسازی ناوگان، معادل ۱۰۳۲ میلیارد لیتر نفت گاز طی ۱۰ سال صرفهجویی میشود.
با اجرای این طرح، ظرف مدت ۱۰ سال بالغ بر ۷۲/۱۹۴ میلیون تن از انتشار گازهای گلخانهای کاسته خواهد شد.
براساس این گزارش با توجه به افزایش سفرهای نوروزی بخش حمل ونقل جادهای نیز در این ایام فعال میشود.اما به گفته بسیاری از فعالان بخش جادهای متاسفانه با افزایش خودرو طی ۵ سال گذشته بسیاری از مسافران،سفر با خودروی شخصی را به سفر با ناوگان حمل ونقل عمومی ترجیح میدهند به همین منظور در ۳ سال گذشته قیمت بلیت اتوبوس با وجود افزایش قیمت حاملهای انرژی افزایش نیافته است تا شاید انگیزهای برای جذب بیشتر مسافران باشد.
به گفته کشاورزیان معاون سابق وزیر راه وشهرسازی تنها راه افزایش استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی افزایش قیمت حاملهای انرژی و افزایش نرخ خودروهای وارداتی است.
براساس این گزارش نیما شهرزاد معاون مدیرکل حملونقل مسافر سازمان راهداری وحمل ونقل جادهای در گفتگو با خبرنگار راه و شهرسازی، با بیان اینکه از دو سال گذشته هیچ افزایش قیمتی را در بخش ناوگان جادهای نداشته ایم ،گفت: در برخی از روزهای هفته از جمله یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه برخی مسافران میتوانند با ۲۰ درصد تخفیف نیز به سفر بروند.
وی افزود: در تمامی طول سال و به ویژه در ایامی که با پیک سفر هموطنان خودذ مواجه هستیم، نظارت از سوی تعزیرات ، ادارات کل راهداری و گشتهای محسوس و نامحسوس بر تمامی خدمات بخشهای جادهای انجام میشود.
شهرزاد با بیان اینکه تمایل به سفرها به دلیل افزایش خودروهای شخصی بسیار افزایش یافته است ،اظهار کرد: طبق آمارهای ارائه شده میزان جابه جایی و مسافرتها از سوی ناوگان حمل و نقل عمومی نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
معاون مدیرکل حملونقل مسافر سازمان راهداری وحمل ونقل جادهای تصریح کرد: برای افزایش امنیت در بخش حمل و نقل جادهای تمامی مراکز معاینه فنی در مناطق و استانهای مختلف ایجاد شده است و سعی کرده ایم سیستم جادهای را برای امنیت مسافران هوشمند سازی کنیم.
وی تاکید کرد: تمامی رانندگان در این بخش باید دورههای آموزشی تخصصی را بگذرانند و هیچ راننده اتوبوسی نباید بیش از ساعت مجاز خود تردد کند همچنین برای مسافتهای طولانی باید ۳ راننده ماهر در اتوبوس حضور داشته باشد
سازمان راهداریو حمل ونقل جادهای گفت:در ایامنوروز تمامی ناوگان اتوبوس رانی خود را تجهیز و نوسازی کرده ایم و با آموزش سعی کرده ایم تخصص رانندگان را در این بخش افزایش دهیم.
شهرزاد در پایان گفت:امیدواریم در ایام نورو شاهد کاهش تلفات جاده ای باشیم.
انتهای پیام/