وی گفت: این موزه در زمینی به مساحت ۵۰۰ مترمربع از ۲۷ اسفند ماه سالجاری همه روزه از ساعت ۸ صبح الی ۱۷ عصر پذیرای علاقهمندان و گردشگران خواهد بود.
وی گفت: فسیلهای به نمایش گذاشته شده در این موزه در نوع خود بی نظیر بوده و به طور قطع توجه بازدیدکنندگان را جلب خواهد کرد.
وی افزود: همچنین موزه صحرایی سازمان محیط زیست مراغه واقع در شمال روستای مردق در طول این ایام از ساعت ۸ صبح الی ۱۷ عصر، آماده بازدید مسافران و گردشگران نوروزی و علاقهمندان محیط زیست خواهد بود.
زارع گفت: منطقه فسیلی مراغه گسترش زیادی از اطراف مراغه و جنوب کوهستان سهند تا تبریز، میانه، ورزقان و بستان آباد دارد و به عنوان یکی از منحصر به فردترین مناطق فسیلی جهان است که فسیلهای متنوعی از پستانداران منقرض شده را در خود جای داده است.
وی به وسعت منطقه فسیلی مراغه اشاره کرد و افزود: وسعت این منطقه به ۴۰ هزارهکتار میرسد که مساحتی برابر با ۱۰۲۶ هکتار آن توسط سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان اثر ملی، طبیعی - فسیلی حفاظت میشود و همچنین وظیفه قانونی حفظ، اکتشاف و استخراج فسیل مهره داران ایران با این سازمان است.
وی افزود: این منطقه با فسیلهایی به قدمت هفت میلیون سال به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران شناخته میشود.
وی ادامه داد: فسیلهایی از اجداد ماموت، زرافه و آهو در این منطقه کشف شده است که نشان میدهد لایههای فسیلی موجود در مراغه مربوط به اواخر دوران نوزیستی زمین شناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوشهای علمی میتوان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غول پیکر در این منطقه به دست آورد.
اثر ملی، طبیعی - فسیلی مراغه میراثی گرانبها از دوران سوم زمین شناسی است که قدمت آن به ۷.۵ تا ۱۲.۵ میلیون سال قبل بر میگردد و در سال ۱۲۱۸ شمسی (۱۸۴۰ میلادی) توسط مسافر روسی خانیکف کشف و تا کنون بیش از هشت بار توسط کاوشگران مختلف از کشورهای اتریش، روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس، آمریکا و ایران کاوش شده است.
وسعت منطقه فسیل شناسایی شده مراغه در سال ۸۴ به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شد تا از تخریب، برداشت و حفاری در این منطقه محافظت و کارهای تحقیقاتی بطور دقیق بر روی آثار کشف شده انجام شود.
انتهای پیام/ش