سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از چه انگشتری در نماز مکروه است؟

یکی از آداب اسلامی، استفاده انگشتر به هنگام نماز است، اما بسیاری از ائمه معصوم خواندن نماز را با یک انگشتر مکروه دانستند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معطر بودن و زینت در نماز از جمله آداب اسلامی است که در روایات و احادیث ائمه اطهار و بزرگان به آن تاکید شده، و بر زن و مرد مسلمان سفارش شده  است که انگشتر در دست راست کنند و اگر نقش نگین و خود نگین شریف و با مبارک است به هنگام تطهیر و یا رفع حاجت از دست خود بیرون آورند. دراین‌باره حضرت على عليه السلام فرمود: «حضرت رسول اكرم صلی الله علیه و آله انگشتر را در دست راست مى‌كرد» و یا از امام باقر عليه السلام روايت شده است: حضرت رسول صلی الله علیه و آله انگشتر را در دست راست مى‌كرد. و امام صادق عليه السلام اشاره کردند: «انگشتر در دست راست كردن از سنّت پيامبران است و  از اينكه انگشتر را در انگشت شهادت يا انگشت ميانى كنند نهى فرمود».

* در چندين روايت معتبر آمده است كه حضرت رسول صلی الله عليه و آله به على عليه السلام فرمودند: «انگشتر طلا در دست نكن كه زينت تو در آخرت است». و از حضرت على عليه السلام روايت شده است: «انگشترى جز نقره در دست نكنيد، زيرا رسول خدا صلی الله عليه و آله فرمود: دستى كه انگشترى از جنس آهن در آن باشد آلوده است».

* گفتنی است؛ درخصوص استفاده انگشتر به همان میزان که انگشتر طلا برای مردان نهی شده است؛ در حدیثی پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله، استفاده انگشتری از جنس آهن به هنگام نماز و یا استفاده انگشتر برنز را نهی فرمودند.

کراهت انگشتر «حدید» در حال نماز

* نماز خواندن با انگشتری از جنس آهن و یا برنز به همان مقدار که خواندن نماز با عقیق و ... ثواب دارد، خواندنش با انگشتر«حدید»،کراهت دارد. حتی در روایتی از امام صادق عليه السلام از حضرت رسول اکرم صلی الله عليه و آله نقل می کنند: «به غیر از نقره، انگشتری به دست نکنید؛» «دستی که در آن انگشتر آهن باشد پاک نگردد!».

* امام صادق(ع) فرمود: «آهن، لباس اهل آتش است و خداوند آن‌را در دنیا، زینت جنّ و شیطان قرار داده است. پس بر مسلمان حرام شمرده شده است که در نماز استفاده کند. البته وسائلی مثل کلید و شمشیر و دیگر وسائل آهنی که انسان گاهی ضرورت دارد همراه خودش داشته باشد اشکالی ندارد. در غیر این وسائل نباید با وسیله آهنی دیگری نماز خواند»

«حدید» چه سنگی است و چه خواصی دارد؟

* کلمه «حدید» در زبان عرب همانگونه که در بالا از آن نام برده شده، به معنی آهن است و استفاده از آن در نماز و عبادت مکروه شمرده می شود، اما امام صادق عليه السلام درباره معرفی و خواص این نگین انگشتری می فرمایند: «دوست دارم هر مومنی پنج انگشتر در دست کند، عقیق بابت دفع فقر، فیروزه بابت گشایش کار، یاقوت بابت دفع پریشانی، حدید بابت غلبه بر دشمنان، درنجف بابت آسان شدن امور.» (وسائل الشیعه)

* همچنین در جایی دیگر همین حضرت بیان کردند: «بد نمی دانم در دست کردن انگشتر حدید را وقتی که به دیدن کسی رود که از او ترسد از اهل شر برای آنکه شر او ساکن می شود و انگشتر حدید شیاطین را دور می کند و به درستی که هر کسی که انگشتر در در دست کند با نظر کردن به آن خداوند زیارت یا حج یا عمره در نامه عمل او بنویسد که ثوابش، ثواب پیامبران و صالحان باشد.»

* سنگ «حدید» حرزی است که بلا را دفع و اثر آن را خنثی می کندو برای محافظت و ایمنی از خطرات و نیز جهت غلبه بر دشمنان استفاده می شود .

* شایان ذکر است؛ که  انگشتر «حدید» جدای از خواص ماورایی، خواص درمانی چون قلب را تقویت می‌کند و گردش خون را فعال و منظم می‌سازد . از دیرباز از این سنگ برای درمان بیماری های خونی، فشار خون و ناراحتی های انسداد رگ ها استفاده می‌کردند . چون خون را صاف و رقیق می‌کند و اثر فوق العاده ای در درمان کم خونی دارد (سبب خون سازی می‌شود) در تسکین دردهای آرتروز و انقباضات ماهیچه ای کاربرد دارد .

انتهای پیام/

برچسب ها: احادیث ، قرآن ، ائمه اطهار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
امیر
۲۳:۱۸ ۰۴ اسفند ۱۴۰۲
انگشتر نقره دست دلبر موقع نماز در دست ایراد دارد؟
سسنا
۲۲:۴۶ ۳۰ دی ۱۴۰۲
انگشتر عقیق روی نقره نباشه روی بدل باشه عیب داره
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۵ دی ۱۴۰۲
سلام استیل چی جز آهن هست ؟
ناشناس
۰۳:۳۹ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
چرا موقع موقع نماز نباید انگشتر حدید بندازیم.انگشتر حدید که قرآن روش نوشته
Mina
۱۰:۱۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۹
چرا نباید با هبهاب نماز خوند؟؟
چه ایرادی داره؟؟؟
یعنی انرژیش میپره؟؟؟؟
کشوری
۰۸:۴۰ ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
منم میخوام بدونم
نوید
۲۲:۵۳ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
مکروه نیست در نماز چرا 1- سنگ اهن هست نه فلز اهن 2- در قران اومده زینت و زیور الات خود را دست بکنید در عبادت خدا و سنگ حدید با رکاب نقره یک زینت و جواهری هست. 3- ببینید خدا از نعمت های خودش که برامون گذاشته نمی ترسه که پس ما باید بترسیم که این فلز اهنه یا سنگ اهن که به بدن ما ضرر داره یا نه 4- دارای خواص جسمانییی و روحی و غلبه بر شششیاطین داره پس نماز رو سهل می کنه -5 سنگ هست سنگی که خاصیت ها داردچه روحی چه جسمانی پس خوبه که همراهمون باشه هر لحظه.
علی
۰۷:۱۹ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰
همونی که گفته نماز بخون گفته موقع نماز حدید دست نکن.
رهگذر
۲۱:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
نماز خواندن با انگشتری که روی نگین آن نقش انسان یا حیوان حک شده بادشد نیز احتیاط دارد
جلالی
۲۰:۰۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
منظور از آهن در انگشتر رکاب آن انگشتراست.نه نگین آن
حدید جزو سنگ های بسیار ارزشمند محسوب میشه (بیشترازلحاظ معنوی) الان درسراسر کشور به فروش میره وحتی یکی از انگشتر هایی هست که برخی علمای اسلام اون رو دردست دارند ازجمله رهبر انقلاب.
دردست داشتن انگشتری که رکاب آن از آهن نباشد(نوع سنگ نگین ملاک نیست) موردی ندارد.
*طبق صحبت هایی که بنده بامرکز مشاوره دینی داشته ام.
ناشناس
۲۲:۰۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
مگه میشه یک جا بگه پیامبر فرمود استفاده نکنید بعد بگه خاصیت داره استفاده کنید .
محمدرضا
۲۱:۱۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
استفاده انگشتر از جنس آهن بد است در ضمن کسانی که این انگشترهای سفارش شدرو دارند باید بدانند اینها ماهیانه نیاز به شارژ دارندمثلاا شارژ عقیق و غیره که در اینترنت کاملا توضیح داده شده
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
از اطلاعات خوبتون منونم
ناشناس
۱۹:۳۸ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
با سلام و تشکر از مطلبتان. آنچه از روایات استفاده میشود کراهت انگشتری است که رکاب آن از جنس آهن باشد این در حالی است که مقاله ی شما اینطور القا میکند که انگشتری که سنگ آن سنگ معروف به حدید باشد در نماز کراهت دارد. بنا بر روایاتی که خودتان هم آورده اید سنگ حدید در نماز کراهت ندارد
دانیال
۱۹:۳۵ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
باید انگشتر عقیق وقت نماز در دست راست داشته باشی
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
سنگ حدید مگه همون سنگ آهنه ؟
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
سنگ حدید مگه همون سنگ آهنه؟
ناشناس
۱۶:۳۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
انگشتر برای مرد حرام ؟؟؟؟
سلام
۱۴:۱۸ ۰۴ خرداد ۱۴۰۱
نه مگه نمی دونیتی
روح اله
۱۳:۵۶ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
با سلام به نظر بنده آهن بدلیل زود اکسیده شدن و زنگ زدن آلوده کننده است و من در روایاتی خوانده ام که شیاطین بیشتر از جنس آهن جهت زیور آلات استفاده می کنند قطعا مکروه است و بهترین زینت مومن همان نقره و سنگ های نیمه قیمتی عقیق و فیروزه و یاقوت و .. است.
ناشناس
۱۳:۳۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
ممنون ولی کاش اینم می نوشتین که نباید بدون وضو به سنگ (حدید) دست زد چون اسماء متبرکه دارد همچنین جاهای نجس نباید با آن رفت مثل دستشویی...
احمد
۱۲:۵۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
آخرش نفهمیدم انگشتر آهنی خوب است یا بد یکی توضیح بده
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
خدا شفات بده
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
سوال منم همیسنه خواهشمندم یکی پاسخ بدهد .ممنونم
ناشناس
۱۵:۳۳ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
سوال رو کارشناس دینی جواب بده .ممنونم
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
در نماز مکروه است،طلا برای مرد حرام است،آهن و برنز در نماز مکروه است،
ناشناس
۱۸:۵۰ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
عزیز جان انگشتری که خودش آهنی باشد مکروه است اما نگین حدید یه چیز دیگر است و خوب !
دانیال
۱۹:۳۲ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
انگشتر مردانه باید رکابش فقط نقره باشه چون رکاب بعضیا اصل نیست و باعث ایجاد حساسیت می شه و این که انگشتر با نگین حدید خوبه اما در وقت نماز نباید استفاده بشه ، و من الله التوفیق
ناشناس
۲۲:۴۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
حدید موقع جنگ باعث پیروزی بر دشمن میشه ولی وقت نماز مکروهه عقیق -فیروزه سلیمانی شجرالشمس بهتره ثوابش هم بیشتر .