به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از واشنگتن پست، «استیون هاوکینگ» دانشمند، فیزیکدان و کیهانشناس انگلیسی، که سالها با یک بیماری خاص عصبی دست و پنجه نرم میکرد، پس از تلاشهای گسترده در کشف اسرار علم کیهانشناسی روز چهارشنبه در منزل شخصی خود در کمبریج در 76 سالگی درگذشت. خانواده هاوکینگ روز چهارشنبه خبر فوت وی را بدون ارائه جزئیات بیشتر اعلام کردند.
استیون هاوکینگ در سال 1942 در آکسفورد انگلیس چشم به جهان گشود. پدر او پزشک و مادرش فعال حزب لیبرال بود. پدر و مادر وی هر دو تحصیل کرده آکسفورد بودند و هاوکینگ بزرگترین فرزند آنها بود. وی از دوران کودکی با مطالعه انبوهی از کتابهای مختلف بزرگ شد و در دوران دانشگاه دوستانش او را "اینشتین" صدا میزدند.
هاوکینگ از 21 سالگی دچار یک بیماری فلجکننده عصبی به نام "اسکلروز جانبی آمیوتروفیک" شد که در پی ابتلا به این بیماری، رفته رفته توان حرکت اندامها و عضلاتش را از دست داد و حتی دیگر قادر به صحبت کردن هم نبود. از دست دادن قدرت تکلم موجب شد وی برای تولید صدا و گفتار به یک رایانه کمکی مبدل نیاز پیدا کند.
پس از تشخیص این بیماری از سوی پزشکان، برآورد شد وی نهایتا تا دو سال دیگر زنده خواهد ماند. این پیشبینی موجب شد وی به افسردگی شدید مبتلا شود. با این حال، توانست قدرت کافی به منظور تلاش برای دریافت مدرک دکتری تخصصی و کسب "کرسی ریاضیات لوکاسی" در دانشگاه کمبریج، که 300 سال پیشتر نیوتون در این جایگاه قرار داشت، را در خود به وجود آورد. وی در سال 1965 نیز با جین وایلد ازدواج کرد.
هاوکینگ در نهایت یکی از مشهورترین و معروفترین دانشمندان حوزه کیهانشناسی شد و نظریههای جدیدی در این عرصه مطرح کرد. وی در سراسر جهان به شهرت رسید و توجه زیادی به خود جلب کرد. هاوکینگ به کشورهای مختلف جهان سفر کرد و با رؤسای جمهور این کشورها دیدار کرد. او حتی به قطب جنوب و جزیره ایستر نیز سفر کرد و بیوزنی در پرواز در "گرانش صفر" را نیز تجربه کرد.
وی در یکی از اظهاراتش گفته بود: «هدف من ساده است؛ هدف من درک و فهم کامل جهان و چرایی وجود آن است.» وی مدت زیادی از فعالیت علمی و تحقیقاتی خود را صرف ترکیب نظریه نسبیت اینشتین با فیزیک کوانتوم و معرفی "نظریه همه چیز" کرد. هاوکینگ همچنین نویسنده یکی از پرفروشترین کتابهای جهان تحت عنوان "تاریخچه مختصر زمان" است که به سرچشمه و سرنوشت نهایی جهان پرداخته است. این کتاب به 20 زبان مختلف ترجمه شد. همچنین داستان تاثیرگذار زندگی او در فیلمی تحت عنوان "نظریه همه چیز" به نمایش درآمده است.
هاوکینگ علیرغم معلولیت شدید جسمی در تمام طول عمر خود هیچ گاه از تلاش و کوشش در پیشبرد علم دست نکشید. وی پس از ابتلا به این معلولیت اعتقاد خود به وجود خدا را از دست داده بود؛ با این حال هاوکینگ چندی پیش در مصاحبهای اعلام کرد به این حقیقت دست یافته که خداوند خالق جهان است.
بیشتر بخوانید: استیون هاوکینگ که بود و چه کرد؟
انتهای پیام/
فقط میخاستن از زبونش اعتقاد به خدارو کمرنگ کنن
استیون هاوکینگ:
«چون قانوني مثل جاذبه وجود دارد، جهان تاکنون توانسته و خواهد توانست که خود به خود، از هيچ به وجود آيد. ايجاد خودبهخودي، دليل وجود چيزها است
اون هیچ وقت نگفت خدا وجود داره و این تنها یک شایعه است که به وجود خدا اعتراف کرده
به انگلیسی سرچ کنید و آخرین صحبت هاش درباره خدا رو پیگیری کنید
استیون هاوکینگ:
«چون قانوني مثل جاذبه وجود دارد، جهان تاکنون توانسته و خواهد توانست که خود به خود، از هيچ به وجود آيد. ايجاد خودبهخودي، دليل وجود چيزها است
اون هیچ وقت نگفت خدا وجود داره و این تنها یک شایعه است که به وجود خدا اعتراف کرده
به انگلیسی سرچ کنید و آخرین صحبت هاش درباره خدا رو پیگیری کنید