به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه فرامنطقهای رای الیوم به نقل از یک شرق شناس صهیونیست درباره عادیسازی روابط ریاض-تلآویو نوشت: آیا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، سفر تاریخی و علنی به عربستان سعودی خواهد داشت؟ و آیا وی از سفر به ریاض برای کارزار انتخاباتی آینده خود بهره برداری خواهد کرد؟
سمدار پری -شرقشناس اسرائیلی- در تحلیلی درباره بحران ملتهب میان قطر و عربستان سعودی در خصوص رابطه هر یک از این دو کشور با رژیم اشغالگر و تبادل اتهام میان آنها در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت این سوالها را مطرح کرد.
پری به داشتن روابط مستحکم با مقامات تلآویو به ویژه آن دسته از مقاماتی معروف است که مسئول روابط با کشورهای عربی، مصر، اردن و کشورهایی هستند که از دیدگاه صهیونیست ها، به «کشورهای عربی معتدل سنی» معروف هستند.
او گفت به هیچ عنوان بعید نیست نتانیاهو برای متقاعد کردن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای اعمال فشار به شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، بسیار تلاش میکند تا بدون امضای توافقنامه صلح میان عربستان و اسرائیل، بن سلمان با سفر علنی نتانیاهو به ریاض موافقت کند.
پری افزود بن سلمان میخواهد نتانیاهو در سِمت خود به عنوان نخست وزیر اسرائیل بماند و بتواند دوره سخت بازجویی درباره مسائل مربوط به فساد، خیانت در امانت، دریافت رشوه و فریبکاری را پشت سر بگذارد.
این شرقشناس صهیونیست در عین حال تصریح کرد: اگر بنیامین نتانیاهو در این زمینه ناکام بماند، در این صورت کسی که پس از او در سِمت نخست وزیری اسرائیل میآید، سفر تاریخی به عربستان سعودی را خواهد داشت. داستان دوستی میان عربستان سعودی و اسرائیل پس از آن آغاز شد که عربستان موضعی مشابه اسرائیل اتخاذ کرد؛ اینکه ایران دشمن اصلی است. همچنین «گسترش شیعه» در منطقه خاورمیانه که ریاض بسیار از آن هراس دارد عامل دوستی میان دو طرف بوده است.
او گفت: بن سلمان به بازجوییهای کنونی از نتانیاهو اهمیت نمیدهد. چون به نظر او (بن سلمان) در مقایسه با داراییها و شرکتهایی که ولیعهد عربستان دارد این بازجوییها درباره مبلغ ناچیزی صورت میگیرد. بن سلمان معتقد است پرونده فسادی که نتانیاهو مظنون به آن است، یک پرونده کوچک و گذرا است.
او افزود هیچ کسی از رویدادهای پشت پرده میان تلآویو و ریاض اطلاعی ندارد. اما نتانیاهو به پیشرفت رابطه و گفت و گوها میان دو طرف اشاره کرد؛ در حالیکه نزدیکان وی درباره این مسائل مهم سکوت مطلق کرده اند.
این شرق شناس اسرائیلی در عین حال تصریح کرد پنهان کردن ارتباط میان دو طرف ناشی از تمایل عربستان سعودی است که میخواهد تماسهای دوجانبه به هیچ عنوان درز نکند.
با این حال پری تاکید کرد در پشت پرده روابط دو طرف، مسئلهای هست که (دو طرف) به آرامی آن را پیش میبرند.
او در ادامه گفت ادله مستحکمی وجود دارد که نشان میدهد مذاکرات یا گفتگوها میان عربستان سعودی و رژیم اسرائیل ادامه دارد.
این شرق شناس صهیونیست گفت: اسرائیل در برنامه اقتصادی ولیعهد سعودی که به چشم انداز ۲۰۳۰ معروف است جایگاه مهمی دارد چراکه به موجب آن شهر ایلات (ام الرشراش) به طرح اقتصادی عربستان خواهد پیوست. به گفته پری اگر این مسئله تحقق یابد در این صورت از دیدگاه اسرائیل، (میان اسرائیل و عربستان) فقط مرز هوایی وجود خواهد داشت و این مسائل بدون امضای توافق صلح میان عربستان و اسرائیل روی خواهد داد.
انتهای پیام/