وی افزود: بیشتر صادرات ایران به ترکمنستان در حوزۀ خدمات فنی و مهندسی است که بیش ازیک میلیارد دلار پروژه در دست اجرا وجود دارد و پروژههایی نیز به ارزش 4 میلیارد در مرحلۀ انجام قرارداد است.
الفت با اشاره به نقش ترکمنستان به عنوان شاهراه تجاری به کشورهای آسیای میانه ، تصریح کرد: سفر رئیس جمهور به ترکمنستان با رویکرد بهبود روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور و امضای بیش از 10 سند همکاری در حوزههای مختلف صورت گرفته است که سند موافقتنامۀ همکاریهای صنعتی، با توجه به سیاست صنعتی شدن ترکمنستان، بیانیۀ 5 سالۀ امور بازرگانی و تجاری و پیشنهادات طرف ایرانی در خصوص تجارت آزاد، از جمله اسنادی خواهد بود که زمینهساز تسهیل روابط تجاری با ترکمنستان است.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکا سازمان توسعه و تجارت با تأکید بر تمرکز عمده در حوزۀ صادرات خدمات فنی و مهندسی در همایش تجاری ایران و ترکمنستان، بیان کرد: در این همایش ، حدود 80 شرکت فعال صادراتی؛ در زمینههای مختلفی همچون صنایع غذایی، محصولات صنعتی، مصالح ساختمانی، ماشینآلات، خدمات فنی و مهندسی و... در مذاکرات رو در رو با طرف ترکمن حضور خواهند یافت.
وی گفت: پس از ترکمنستان، رئیس جمهوری ایران به آذربایجان سفر خواهد کرد که طی این سفر، اسناد همکاری در زمینههای صنعتی، انعقاد تفاهمنامه میان سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان همتای خود در آذربایجان و چندین سند مهم همکاری در زمینههای مختلف با هماهنگی طرف آذری اجرا و به امضا خواهد رسید.
این مقام مسئول با اشاره به استقبال طرف آذری از برگزاری همایش تجاری با ایران، گفت: این همایش با حضور 50 شرکت ایرانی، اتاقهای استانی و فعالان اقتصادی برگزار خواهد که تلاش میکنیم روسای جمهور دو کشور نیز در این همایش حضور داشته باشند.
الفت در پایان یادآور شد: بهبود روابط تجاری با کشورهای ترکمنستان و آذربایجان، به منزلۀ تسهیل ورود ایران به بازار کشورهای (CIS) و روسیه است.
انتهای پیام/