سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئيس اداره پيشگيری از سرطان وزارت بهداشت خبر داد:

تیرماه سال آینده؛ آغاز مراقبت‌های تسکینی در بيش از ١٥ مركز سرطان

مطلق گفت: تیر ماه ٩٧ مراقبت‌های حمایتی و تسکینیدر بیش از ١٥ مركز سرطان كشور آغاز و سپس در سایر مراكز ارائه خواهد شد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی قنبری مطلق درخصوص اقدامات حوزه طب حمايتی و تسكينی گفت: یکی از چهار جزء اصلی کنترل سرطان، مراقبت های حمایتی و تسکینی است و باید در این حوزه گام‌های بیشتری برداشته شود.

وی گام اول را در راستای حمایت‌های تسکینی از بیمار، فراهم آوری امکانات و زیرساخت های لازم برای این برنامه قلمداد كرد و گفت: در مرحله بعد تامین نیروی انسانی توانمند در ابعاد مختلف ارائه خدمت باید مد نظر قرار گیرد و در نهایت خدمت را با یک دستورالعمل و استاندارد مشخص ارائه دهیم.

مطلق با اشاره به اين كه در حال حاضر شرایطی فراهم شده که بتوانیم بهتر از گذشته بر روی موضوع مهم مراقبت‌های حمايتی و تسكينی كار كنيم، درخصوص ابعاد مختلف طب تسكينی خاطرنشان كرد: ابعاد حمایتی و تسکینی سرطان همان ابعاد سلامت یعنی چهار جنبه سلامت جسمی، معنوی و اجتماعی است، چنانچه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان ارائه شود علاوه بر بهبود كيفيت زندگی بيماران، شاهد بهبود شرايط درمان هاي علاج بخش و در نتيجه كميت زندگی آنها نیز خواهیم بود.

رئيس اداره پيشگيری از سرطان وزارت بهداشت تصريح كرد: مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سرطان سطوح مختلفی دارد و محل ارائه خدمات این برنامه نیز انحصاری و محدود نیست و هرجایی که امکان ارائه این خدمت باشد مانند خانه، باید این خدمت، در اختیار بیمار قرار گیرد.

مراقبت‌های حمایتی و تسکیینی منحصر به سرطان نیست

مطلق گفت: برای هر بیماری مزمنی بحث حمایتی و تسکینی اهمیت دارد و منحصر به سرطان نیست و هیچ محدودیت زمانی برای ارائه این خدمت برای ما وجود ندارد و ما زمان باقیمانده از عمر بیمار را برای ارائه این خدمت در نظر نمی گیریم. اگر گفته می شود که خدمات حمایتی و تسکینی از ابتدای بیماری ارائه شود به خاطر این است که در درجه اول بیماران نیاز به دریافت این خدمت دارند و دوم اینکه از انباشت نيازها و تحميل خدمات و هزینه های اضافه كاسته می‌شود.

وی ادامه داد: طبق بررسی ها مراقبت در خانه امکان مشارکت بیشتر خانواده را در پی خواهد داشت و درصد بیشتری از بیماران را می توانیم از این طریق تحت پوشش قرار دهیم.

مطلق بر استفاده از ظرفیت كلینیک ها اشاره كرد و گفت: در حال حاضر می توان از کلینیک های موجود برای ارائه خدمات سرپایی استفاده کرد. همچنین این كلینیک ها به عنوان هسته هدایت كننده خدمات در خانه و ارائه مشاوره تلفنی عمل خواهند كرد و در صورت عدم وجود بخش بستری مستقل، می توان از تخت های موجود در بخش های رادیوتراپی و شیمی درمانی نیز استفاده کرد.

اولویت آموزش پرستار و پزشک عمومی در حوزه آموزش 

وی گفت: در حوزه آموزش، آموزش پرستار و پزشک عمومی در اولویت است و برای ارائه خدمات با کیفیت، تیم درمانی مشتمل بر پزشك عمومی و پرستار توسط یك پزشك انكولوژیست و یك پرستار آموزش دیده، هماهنگ خواهند شد و در آینده روانشناس، كارشناس تغذیه و گروهای دیگر نیز به این گروه اضافه می شوند.

مطلق درخصوص وظایف تیم حمایتی و تسكینی گفت: ارزیابی بیمار و خانواده شامل برنامه ریزی و تصمیم گیری برای مراقبت های مورد نیاز بیماران، ارائه مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان ، تجویز و تزریق داروهای مورد استفاده در مراقبت های حمایتی و تسکینی سرطان، پیگیری وضعیت بیماران و مشاوره تلفنی 24 ساعته، مدیریت مراقبت در خانه بیماران نیازمند این نوع مراقبت، ارائه آموزش های لازم به بیمار، خانواده و مراقبین بیمار، ثبت مراقبت های حمایتی و تسکینی در سامانه مربوطه از جمله وظایف تیم مراقبت های حمایتی و تسكینی است.

وی همچنین درخصوص دوره های آموزشی و مهارتی حمایتی و تسكینی خاطرنشان كرد: پس از برگزاری دوره مهارتی و حرفه ای مراقبت های حمایتی و تسكینی در اردیبهشت و خرداد ٩٧ برای پزشكان عمومی و پرستاران معرفی شده، از تیر ماه ٩٧ این مراقبت ها در مرحله اول در بیش از ١٥ مركز سرطان كشور آغاز و سپس در سایر مراكز ارائه خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.