سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان بررسی می‌کند؛

آب؛ مایه حیات صنعت گردشگری/ دریای گردشگری بدون آب خشک می‌شود

حوزه گردشگری که امروز به عنوان سومین صنعت درآمدزای کشور‌های جهان شناخته شده است، بدون آب تعریفی ندارد و از بین می‌رود.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آب، مایه حیات بشر است و با تمام ابعاد زندگی انسان و جانداران دیگر ارتباط مستقیم و انکارناپذیری دارد؛ مثلاً اگر آب نباشد، محیط زیست تعریف چندانی پیدا نمی‌کند. زیرا درختان و جانوران برای تداوم زندگی نیازمند آب هستند. در اصل از آغاز شکل‌گیری زمین تا به امروز جوامع بزرگ جانوری و انسانی پیرامون آب شکل گرفته‌اند.

بنا بر این گزارش، تمدن‌های بزرگ بشری در کنار رودخانه‌ها و دریاچه‌ها شکل گرفته‌اند. کشور‌های مختلف جهان در کنار منابع آبی عظیم قرار گرفته‌اند و تمامی ابعاد زیستی‌شان را با اتکا به میزان وجود مایه حیات شکل داده‌ و تقویت کرده‌اند. گردشگری نیز از این امر مستثنی نیست. در اصل حوزه گردشگری که امروز به عنوان سومین صنعت درآمدزای کشور‌های جهان شناخته شده است، بدون آب تعریفی ندارد و از بین می‌رود.

با از کار افتادن چرخ حوزه گردشگری اقتصاد جهان متزلزل می‌شود و این امر یک فاجعه اقتصادی را ایجاد می‌کند که به مرور زمان تمام ابعاد زندگی همه اقشار جوامع مختلف دنیا را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در اینجا باید گفت؛ گردشگری برای کشور ما هم اهمیت خاصی دارد و مسئولان امر معتقد هستند که به مرور می‌تواند هم‌طراز صنعت نفت قرار بگیرد و تحول عظیم و مثبتی را در عرصه اقتصادی کشور ایجاد کند. البته تحقق این امر نیازمند ایجاد زمینه‌های مناسب است و یکی از این زمینه‌ها با توجه به تعریف کلیماتوریسم که یکی از تقسیمات گردشگری است، شرایط اقلیمی و آب و هوایی است.


کشور ما از نظر اقلیمی در منطقه‌ای قرار گرفته است که چهارفصل است؛ یعنی در یک بازه زمانی مشخص به صورت هم‌زمان در نقاط مختلفش بهار، تابستان، پاییز و زمستان را تجربه می‌کند. البته در سال‌های اخیر با ورود به یک دوره بلندمدت خشکسالی در معرض خطر کمبود آب شدیدی قرار گرفته و بخش زیادی از آب‌های زیرزمینی خودش را از دست داده است. در این میان دریاچه‌ها به عنوان بستر نمود میزان تغییر میزان آب کشور همواره در مرکز توجه متخصصان امر قرار گرفته و مشخص شد که آب دریاچه ارومیه که در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است، در سال‌های اخیر با کاهش چشمگیر سطح آب مواجه شده است. این امر تا جایی پیش رفت که گفته شد دریاچه ارومیه از نقشه‌های هوایی کره زمین حذف شده است. البته مسئولان امر دست روی دست نگذاشتند و تلاش کردند که به شیوه‌های مختلف دریاچه ارومیه را احیا کنند و براساس گفته‌های معاون عمرانی استانداری آذربایجان غربی در سی و یکمین نشست هماهنگی خدمات سفر کشور، گویا این تلاش‌ها به نتیجه مطلوبی رسیده است. تقی کهوریان در این نشست گفت: «سطح آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است؛ بنابراین آذربایجان غربی ظرفیت بالایی در جذب گردشگر دارد.» و همه حاضران با شنیدن خبر احیای نسبی دریاچه ارومیه تعجب‌کردند و خوشحال شدند.


یادآور می‌شود؛ رودخانه زاینده‌رود نیز در این روز‌ها وضعیت چندان مناسبی را تجربه نمی‌کند. این رودخانه نیز همچون دریاچه ارومیه از تأثیرات کم‌آبی و خشکسالی در امان نمانده است و این در صورتی است که زاینده‌رود از گذشته تا به امروز یکی از جاذبه‌های گردشگری نصف جهان بوده و هست. این رودخانه و پل‌های تاریخی که روی آن زده شده است، هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خودشان جذب می‌کنند، اما به راستی رودخانه خشک شده چه جذابیتی برای گردشگران دارد و این امر چه تأثیری روی میزان موفقیت شهر اصفهان در جذب گردشگران داخلی و خارجی می‌گذارد؟


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.