در این دیدار کرباسیان اظهار کرد: رؤسای جمهور دو کشور در چند ماه قبل گفتگوهایی بایکدیگر داشتند که در همان راستا، باید مباحث مطرح شده، پیگیری شود.
وی افزود: در آستانه سفر رئیس جمهور ایران به جمهوری آذربایجان هستیم که سفر مذکور بر اهمیت این اجلاس می افزاید. تاکنون ۱۲ سند همکاری تنظیم شده که علاوه بر یادداشت تفاهم، در مرحله عقد قرارداد هستیم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی جمهوری آذربایجان در این دیدار با توجه به نتایج دیدارهای چهارساله گذشته، تصریح کرد: در چهار سال گذشته رؤسای جمهور ایران و آذربایجان بیش از ۱۰ دیدار بایکدیگر داشتند که خوشبختانه این دیدارها منجر به نتایج ثمر بخشی شده است.
وی ادامه داد: مواردی همچون هم زیستی در منطقهای مشترک، اشتراک فرهنگی و آداب و رسوم و... موجب تقویت روابط بین جمهوری آذربایجان و ایران شده است.
گفتنی است؛ در این اجلاس هیأتی ۵۰ نفره متشکل از ۵ رئیس سازمان و ۱۴ معاون وزیر برای مذاکره وجود دارد. این دوازدهمین کمیسیون مشترک بین دو کشور است که واعظی نقش بسزایی در این امر داشته است.
کرباسیان ادامه داد: امید می رود در این مراسم، مطابق توافق های اولیه پیشین، موضوعات در قالب چهار کمیته مشترک بررسی شود تا نتیجه ثمربخشی به بار بیاید.
وی بیان کرد: این کمیته ها شامل اقتصادی، تجاری، صنعتی و بانکی، حمل و نقل و ارتباطات، انرژی و محیط زیست، کشاورزی، علمی و تحقیقاتی است.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: علاوه بر این موارد، مذاکره های دوجانبه در چارچوب سوابق همکاری های دوکشور مورد بحث قرار میگیرد.
کرباسیان همکاری های بانکی را از جمله موارد مورد تاکید دو رئیس جمهور در دیدارهای پیشین خواند و گفت: در زمینه همکاری های بانکی باید تمام جوانب مورد بحث قرار بگیرد. فکر می کنم ایران و طرف آذربایجان آماده همکاری با کمیته های مشترک هستند.
وی مذاکره های در زمینه کشاورزی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: اکنون فرصت برای کارشناسان فراهم شده تا زمینه های همکاری را به طور مشخص و دقیق مورد بررسی قرار دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی نظر مثبت آذربایجانیها را در خصوص همکاری های پزشکی یادآور شد و گفت: همکاری های دو کشور در دیدار امروز هیأت جمهوری آذربایجان با وزیر بهداشت و درمان و پزشکی کشورمان توسعه میابد.
کرباسیان همچنین بر تعیین و تکلیف همکاری های گمرکی در مرزهای آذربایجان و نخجوان هم تاکید کرد.
وی با بیان اینکه در پایان نشست کمیسیون مشترک ایران و آذربایجان 12 سند همکاری امضا خواهد شد، بیان کرد: یکی از مهمترین اسناد در خصوص این تفاهم نامه، امضای سند سرمایه گذاری مشترک ایران و آذربایجان است که بر این اساس راه آهن رشت -آستارا با سرمایه گذاری مشترک احداث می شود.
کرباسیان ادامه داد: تامین مالی برای راه آهن رشت-آستارا با سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری از جانب ایران و همچنین سرمایه گذاری متقابل جمهوری آذربایجان به همین میزان، تکمیل خواهد شد.
وی در خاتمه با بیان اینکه سوپاپ گازی هم یکی دیگر از اسناد مهمی است که در این نشست به امضاء می رسد، یادآور شد: سوآپ گازی و نفتی دو کشور ایران و آذربایجان از اسناد مهمی است که امروز به امضاء و تفاهم مشترک می رسد. این قراردادها پس از تعطیلات نوروزی با سفر رییس جمهور ایران به آذر بایجان، نهایی خواهند شد.
انتهای پیام/