اکتشاف منابع هیدورکربنی به عنوان اولین زنجیره ارزش در صنعت نفت نیازمند استفاده از فناوریهای روز در جهت کاهش ریسک در زمینههای اکتشاف است. همچنین با توجه به اینکه اهداف اکتشافی روز به روز سختتر، پیچیدهتر، عمیقتر و حجم آنها نسبت به اکتشافات قبلی به طور قابل ملاحظهای با کاهش روبهرو است از این رو درک بهتر مطالعات زمینشناسی، ژئوفیزیکی، ژئو شیمی، خصوصیات مخزنی، ریسکهای حفاری در جهت میل به اهداف اکتشافی امری گریز ناپذیر و تمامی اینها مستلزم دستیابی و استفاده از فناوری روز دنیا است.
یکی دیگر از اهداف شرکت ملی نفت در توسعه اکتشاف مخازن، استفاده و گسترش مراکز علمی و مهارتی است که این مهم در اکثر شرکتهای بزرگ و بین المللی نفتی تأسیس و خود نقش بسزایی در استفاده کاربردی از پژوهشهای مرتبط با اکتشاف داشته است.
همچنین با توجه به کاربست اقتصاد مقاومتی و دانش طی کردن امور عملیاتی و توسعه همکاریهای پژوهشی و فناورانه در شرکت ملی نفت با دانشگاهها و توسعه شبکه فناورانه و استفاده از شریکهای داخلی و خارجی در انجام امور پژوهشی و فناورانه قراردادهای بلند مدت ۱۰ ساله با ۵ دانشگاه داخلی منعقد میشود.
دانشگاه شهید بهشتی و شهید چمران اهواز در ارتباط با فناوریهای نوین ژئو شیمی اکتشافی، دانشگاه خوارزمی در ارتباط با تدوین فناوریهای نوین مخازن کربنات شکافدار، دانشگاه فردوسی مشهد در ارتباط با فناوریهای تصویرسازی زیر سطحی از لایههای زمین و مرتبط با تکنیکهای ژئو فیزیکی و دانشگاه صنعتی شاهرود در ارتباط با فناوریهای نوین ژئومکانیک در حفاری و مهندسی مخازن از جمله دانشگاههای طرف قرارداد هستند.
با اجرایی شدن این طرحها و راهاندازی مراکز علمی و مهارتی مربوط و بعد از انتقال فناوریهای نوین و بومیسازی فناوریها، انجام و یا ساخت دستگاههای مربوط در داخل کشور امکانپذیر و قابل رقابت با محصول دیگر شرکتهای خارجی خواهد بود.
اکتشافات بعدی با کاهش هزینه و ریسک همراه بوده است، مراکز فناورانه تأسیس شده و به طور مستقل و بدون کمک مالی از طرف شرکت ملی نفت توانایی انجام امور اکتشافی را داشته است، بنابراین به عنوان بنگاههای اقتصادی نقش مهمی در پیشبرد اهداف بلند مدت اقتصاد مقاومتی کشور ایفا خواهد کرد.
انتهای پیام /