سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراخوان اعتراض سراسری به خشونت مسلحانه در آمریکا

فعالان معترض به خشونت‌های مسلحانه در آمریکا خواستار برگزاری راهپیمایی اعتراضی در روز چهاردهم مارس شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی ان ان،  سازمان دهندگان راهپیمایی زنان در واشنگتن از معلمان، دانش آموزان و هواداران آنان درخواست کردند روز چهاردهم مارس (۲۳ اسفند) در اعتراض به خشونت‌های مسلحانه در آمریکا، مدارس را تعطیل کنند و به خیابان‌ها بیایند.  

سازمان دهندگان این رویداد اعتراضی می‌گویند هدف از این اقدام، فشار بر کنگره برای اصلاح قانون سلاح (شخصی) و ایمن سازی مدارس برای کودکان و نوجوانان است.

کلیر شکسنایدر، یکی از سازمان دهندگان جنبش ملی اعتراض به خشونت‌های مسلحانه گفت: وقت آن رسیده است که یکصدا و متحد شویم و از کشته شدن فرزندان مان در کلاس درس، در کلیساها، در سالن تئاتر و در سینما‌ها جلوگیری کنیم. این خشونت‌ها باید متوقف شود و ما می‌توانیم این جنبش را ایجاد کنیم.   

کلیر با اشاره به کارشکنی‌های انجمن ملی سلاح آمریکا در مسیر قانونگذاری گفت: آنان هر کاری انجام می‌دهند تا از اصلاحات در زمینه‌ سلاح شخصی جلوگیری کنند اما همه‌ ما باید یکصدا شویم و فریاد بزنیم کودکان مان با ارزش‌تر از اسلحه‌ها هستند و قانونگذار باید با مردم همراهی کند نه با انجمن ملی سلاح.

رویس مان، دانش آموز ۱۶ ساله‌ای که خود را یکی دیگر از سازمان دهندگان جنبش ملی اعتراض معرفی می‌کند، گفت: این خشونت‌ها و تیراندازی‌ها در حال عادی شدن هستند. نباید اجازه بدهیم چنین اتفاقی بیفتد. ما می‌دانیم که این مشکل را نمی‌توانیم کامل حل کنیم اما با قانونگذاری می‌شود خشونت با سلاح را کاهش داد. ما دانش آموزان به نمایندگانی که به آنان رای دادیم اعلام می‌کنیم باید در برابر ما پاسخگو باشند و به حرف مان گوش بدهند.   

آمریکایی‌ها بیش از شهروندان غیرنظامی هر کشور دیگری در دنیا سلاح شخصی دارند و برآورد‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۵۰ درصد از سلاح‌های غیرنظامی دنیا در دست مردم آمریکا قرار دارد.

راهپیمایی جنبش ملی اعتراض به خشونت با سلاح روز ۱۴ مارس برگزار می‌شود و همه‌ مدارس آمریکا ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی تعطیل می‌شوند و همه‌ دانش آموزان به خیابان‌ها می‌آیند تا از قانونگذاران این کشور بخواهند قانون سلاح را هر چه زودتر اصلاح کنند.

کلیر گفت: ۲۵۰۰ مدرسه در سراسر آمریکا برای پیوستن به این جنبش اعتراضی اعلام آمادگی کرده‌اند و قرار است ۱۷ دقیقه به احترام ۱۷ دانش آموزی که در فلوریدا کشته شدند همه‌ کار‌های خود را تعطیل کنند.  

انجمن ملی سلاح در آمریکا با ارائه‌ دادخواستی به دادگاه فلوریدا، قانونی را که به تازگی با هدف کنترل خشونت با سلاح در این ایالت تصویب شد به چالش کشید و مدعی شد بخش‌هایی از این قانون با قانون اساسی مغایرت دارد. ریک اسکات، فرماندار فلوریدا روز جمعه این قانون را امضا و ابلاغ کرد. قانون یاد شده چند هفته پس از حادثه‌ای امضا می‌شود که نوجوانی مسلح وارد دبیرستانی در پارک لند فلوریدا شد و دانش آموزان را به رگبار بست. در این حادثه، ۱۷ دانش آموز جان باختند.  

بر اساس این قانون، سن خریدار سلاح از ۱۸ سال به ۲۱ سال افزایش یافته است. انجمن ملی سلاح در مخالفت با این قانون گفته نوجوانان ۱۸ ساله بزرگسال به شمار می‌آیند.

دانش آموزان دبیرستان محل حادثه‌ تیراندازی در فلوریدای آمریکا ضمن استقبال از تصویب قانون تازه‌ای در این ایالت که سن خریدار سلاح را از ۱۸ سال به ۲۱ سال افزایش می‌دهد تاکید کردند این قانون لازم است اما کافی نیست.  

یکی از دانش آموزان دبیرستانی با اشاره به اقدام ریک اسکات، فرماندار فلوریدا در تصویب قانون افزایش سن خریداران سلاح در این ایالت گفت: فرماندار اسکات دارد تلاش می‌کند در ظاهر در مخالفت با انجمن ملی سلاح گام بردارد اما ما می‌دانیم که چنین اتفاقی نخواهد افتاد. وقتی می‌بینیم این دو نهاد (فرمانداری و انجمن ملی سلاح) دارند در مسیر درست گام بر می‌دارند رویدادی مثبت اما گامی کودکانه (خیلی جزئی) است.  

کامرون کاسکی، دانش آموز دبیرستان استونمن داگلاس گفت: تصویب و اجرای چنین قانونی بسیار خرسند کننده است و خیلی خوب است که می‌بینیم افرادی دارند برای ایمنی کودکان گام بر می‌دارند نه برای جیب شان اما اطمینان دارم ریک اسکات (فرماندار فلوریدا) ساده‌ترین راه را برای خروج از این وضعیت برگزیده است و ما در حالی که از تلاش‌های او قدردانی می‌کنیم اما تاکید داریم این چیزی نیست که ما را راضی کند.  

پلیس آمریکا نوار مکالمات صوتی تیراندازی در دبیرستان فلوریدا را منتشر و اذعان کرده است که دقایق ابتدایی پس از حادثه سردرگمی در صحنه و در واکنش پلیس حاکم بوده است.

در مکالمه‌ای که از افسر پلیس کشیک منتشر شده شنیده می‌شود: در جریان باشید احتمالا ترقه بازی است، فکر می‌کنم صدای شلیک گلوله بود.

تازه‌ترین یافته‌ها نشان می‌دهد پس از آغاز تیراندازی در دبیرستان، دست کم ۱۱ دقیقه طول می‌کشد تا پلیس وارد ساختمان دبیرستان شود. بر همین اساس گفته شده نیرو‌های پلیس ۵ دقیقه پس از پایان تیراندازی وارد عمل شده اند.

 این در حالی است که والدین نگران و شاهدان عینی از همان ابتدا در تماس با پلیس تاکید می‌کنند صدای شلیک گلوله شنیده‌اند.

مادر یکی از دانش آموزان به پلیس می‌گوید: پسرم همین الان تماس گرفت و گفت: در دبیرستان داگلاس (افرادی) تیراندازی می‌کنند.  اپراتور پلیس در پاسخ می‌پرسد: دبیرستان داگلاس در کدام شهر قرار دارد؟

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.