سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میرزایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

دستیابی به روش های درمانی امیدبخش برای درمان سرطان/راهکارهای ساده اما موثر در پیشگیری از سرطان

یک متخصص رادیوتراپی آنکلوژی در خصوص راهکارهای پیشگیری از سرطان و روش های نوین درمان توضیحاتی داد.

حمیدرضا میرزایی متخصص رادیوتراپی آنکولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بروز سرطان در کشور بر روی شیب تند قرار دارد و عوامل مختلفی در این مسئله دخیل است، اما در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، تومور در مراحل اولیه و محدود بوده، در نتیجه درمان آن آسانتر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است.

وی با اشاره به اینکه عوامل مهمی در آینده بیماری سرطان، دخیل هستند، افزود: نوع پاتولوژی، مرحله بندی بیماری، زمان تشخیص و ارگان‌های درگیری از مهمترین بخش‌های درمان سرطان به شمار می‌آیند. همچنین برای هر یک از ارگان‌ها که درگیر با بیماری سرطان می‌شوند یک مرحله یا استیجینگ تعریف می‌شود.

آیا سرطان معده قابل درمان است؟

میرزایی با اشاره به اینکه اگر سرطان معده، کارتینو محدود به مخاط باشد و در مراحل اولیه تشخیص داده شود، در ۹۰ درصد از موارد قابل بهبودی کامل است، افزود: اگر سرطان معده پیشرفته باشد به طوری که کبد را درگیر کرده باشد این امر سبب بروز تغییراتی در شکم شده و تقریبا درمان این بیماری با مشکل رو به رو خواهد شد.

این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی گفت: اگر در مراحل اولیه بیماری، زخم بدخیمی در معده دیده شود، با اقدامات آندوسکوپیک می‌توان زخم را برداشت و بیمار را تحت نظارت کامل قرار داد، اگر بیماری کمی پیشرفته‌تر باشد نیز با عمل جراحی می‌توان بیمار را نجات داد یا تحت شیمی درمانی و رادیو تراپی قرار داد، اما در مراحل پیشرفته بیماری، صرفا می‌توان از درمان‌های تسکینی (از طریق دارو و شیمی درمانی) برای کاهش درد و عوارض بیماری بهره گرفت

وی با تأکید بر اینکه اطلاع بیمار و مراجعه بموقع می‌تواند در پیشرفت بیماری و درمان مؤثر باشد عنوان کرد: علائم بالینی این بیماری در بسیاری از موارد به شکل درد قسمت‌های فوقانی شکم و سوزش پشت جناغ سینه، احساس سنگینی و سیری زودرس، بی‌اشت‌هایی و کاهش وزن شدید و بدون توجیه، خونریزی‌های گوارشی به شکل استفراغ خونی یا دفع مدفوع شل قیری رنگ و بدبو، گیر کردن غذا در هنگام بلع در انتهای مری وقسمت فوقانی شکم نمایان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مواد غذایی ناسالم، استرس، فشار‌های روحی روانی، مسائل خانوادگی و اجتماعی، آلودگی محیط و هوا، مواد شیمیایی، همگی در بروز ایجاد سرطان نقش پر رنگ دارند، اذعان داشت: عوامل خانوادگی نیز در شیوع این عارضه دخیل هستند، به طوریکه اگر پدر و مادر یا یکی از اعضاء دچار عارضه سرطان بوده، ژن این بیماری به نسل‌های بعدی منتقل می‌شوند.

راهکارهای پیشگیری از سرطان

میرزایی در خصوص اینکه تغییر سبک زندگی و فرهنگی مهمترین راهکار پیشگیری از بروز سرطان است، گفت: ورزش و فعالیت فیزیکی منظم و مستمر (هفته‌ای ۳ تا ۵ روز) می‌تواند از بروز سرطان پیشگیری کند، همچنین راهپیمایی ساده یا پیشرفته، کاهش مصرف گوشت قرمز، خوردن گوشت سفید و ماهی، استفاده از سبزی به عنوان پایه اساسی تغذیه روزانه، کاهش مصرف مواد غذایی سرخ کردنی و استفاده از میوه‌های بخار پز همچون نخود و لوبیا سبز تا حد زیادی از بروز سرطان جلوگیری می‌کند.

به گفته وی مصرف قارچ، بامیه، بادمجان، سبزی‌های مختلف به عنوان آب پز و همچنین کاهش مصرف برنج و نان که حاوی نشاسته بوده می‌تواند از بروز چاقی و انواع سرطان‌ها در افراد جلوگیری کنند.

استرس را در بروز سرطان دست کم نگیرید!

امروزه، زندگی در شهر‌های بزرگ با افزایش استرس و فشار‌های روانی همراه است که این موضوع باعث بروز مشکلات جسمی و روحی فراوانی برای ساکنان شهر‌ها شده است. استرس ‏ باعث افزایش ترشح استروئیدی بنام کورتیزول می‌شود کورتیزول در دراز مدت به بدن آسیب می ‏رساند و باعث سرکوب سیستم دفاعی بدن و در نهایت بروز سرطان می‌گردد.

ضرورت اجرای برنامه های جدید برای کاهش هزینه درمان در وزارت بهداشت

وی افزود: سازمان‌های دولتی و وزارت بهداشت در زمینه پیشگیری و غربالگری بیماری سرطان به صورت هدفمند به جوامع ورود پیدا کنند همچنین اقدامات چکاپ با برنامه ریزی برای عموم افراد جامعه انجام شود.

ميرزايي عنوان کرد: برنامه‌های غربالگری با سرمایه گذاری و مشارکت بخش خصوصی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها سودمند است به خصوص آن که برای بخش درمان مباحث مختلفی وجود دارد.


ميرزايي با اشاره به اینکه خوشبختانه به سمتی حرکت می‌کنیم که راهنمای بالینی را داشته و دارو‌هایی با اثر بخشی زیاد و با هزینه مناسب تجویز می شود، ادامه داد: در زندگی افراد دچار حادثه‌های مختلفی شده به طوری که در عرض چند ثانیه در اثر بروز یک تصادف یک عضوی از بدن قطع می‌شود، همچنن باید بدانیم ابتلای افراد به بیماری سرطان خود یک نوع حادثه محسوب می‌شود و باید بپذیریم که اینگونه حوادث برای هر شخصی ممکن است رخ دهد در نتیجه برای آینده بیماران باید برنامه ریزی های خوبی صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه مسئله ابتلای افراد به بیماری سرطان نباید به عنوان پایان زندگی تلقی شود، اظهار کرد: افراد نباید این تصور را داشته باشند که به دلیل ابتلا به سرطان همه چیز را از دست داده‌اند، زیرا امروزه با روش‌های درمانی جدید و تکنولوژی‌های پیشرفته ۹۰ درصد سرطان‌ها به طور کامل درمان می‌شوند و در مواردی که علاج کامل نداشته باشیم بیماران از زندگی خوب و باکیفیتی برخوردار خواهند شد.

این فوق تخصص با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بسیاری از بیماری‌ها دارای علاج قطعی بوده و عوارض درمان کمتر شده است، اظهار کرد: امروزه با روش‌های جدید درمانی تحمل مراحل درمان برای بیماران راحت‌تر شده و درمان‌های شیمی درمانی، هورمون درمانی، رادیوتراپی جدید جایگزین روش‌های درمانی سخت گذشته شده اند.

به گفته وی امروزه دستگاه‌های رادیوتراپی با تکنولوژی جدید و عوارض کم حال بیماران را بهتر کرده است به طوریکه با همین دارو‌ها ریزش مو برای بیماران به وجود نخواهد آمد و افراد راحت‌تر در بین خانواده و جامعه به کار‌های روزمره خود می‌پردازند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.