وی اظهار داشت: ما انسانها هرساله دمای کره زمین را با روشن کردن چوب و زغال، بخاری، ایجاد کارخانهها و امثالهم افزایش میدهیم به طوری که در ایران طی سالهای اخیر ۰ ٫ ۵ تا ۱ درجه افزایش دما داشتیم.
وی با بیان اینکه میتوان با هم افزایی به سمتی برویم که دانش کشاورزی را بسط و گسترش دهیم و از بروز خسارتها و نابهنجاریهایی که سالهاست به این بخش کشاورزی وارد میشود جلوگیری کرد، افزود: تهدید خشکسالی در کمین کشاورزی است و اگر دستگاههای بهینه سازی آب ایجاد نشود در آینده نه چندان دور کشاورزی نابود خواهد شد.
حقیقت افزود: یکی از جنبههای تأثیر گذار بر کشاورزی گرماست که نباید دمای زمین افزایش یابد اطلاعات هواشناسی در باغبانی، اصلاح نباتات، جنگلها و مراتع و … که در امر تولید مواد غذایی نقش دارند اثربخش است.
وی با بیان اینکه میتوان ۹۷ درصد از مواد غذایی و پروتوئینی را با مدیریت صحیح و هم افزایی در کشور خودمان تولید کرد، گفت: سازمان هواشناسی مرجع تولید دانش و سازمان جهاد کشاورزی متولی بخش کشاورزی است که هم افزایی در این دو فرایند میتواند به نفع جامعه باشد.
وی افزود: کمیسیون هواشناسی کشاورزی در سازمان جهانی هواشناسی با هدف نشان دادن اهمیت دانش کشاورزی تشکیل شده است.
حقیقت عنوان کرد: در سطح ملی و استانی در بخشهای کشاورزی اقداماتی جهت بهبود وضعیت کشاورزی در دست است که ۴۰۹ ایستگاه هواشناسی کشاورزی در سطح کشور فعال است.
وی ابراز داشت: برای رفع مشکلات حوزه کشاورزی از سال ۹۳ نیز سامانه تهک (توسعه هواشناسی کاربردی) در استانهای کشور راه اندازی شده که تا کنون به صورت دستی بوده و امروز سه شنبه این سامانه هوشمند تهک به صورت پایلوت در رفسنجان رونمایی شد.
حقیقت با بیان اینکه کشاورزان میتوانند در سامانه تهک اطلاعات خود و اراضی کشاورزی خود را ثبت کنند، توضیح داد:با ثبت این اطلاعات در زمان بحرانهایی نظیر سرمازدگی، گرمازدگی، باد و طوفان و … خدماتی از جمله ایجاد دود در زمینها، مهپاشی و دیگر خدمات را جهت جلوگیری از بروز خسارات ناشی از این بحرانها دریافت کنند.
انتهای پیام/ح