برخی منابع آگاه، دلیل استعفای کوهن را اختلافات او با ترامپ بر سر افزایش تعرفههای وارداتی اعلام کردهاند.
وی که به طور همزمان مدیریت شورای ملی اقتصاد آمریکا را نیز عهدهدار بود، از مدتها پیش قصد خروج از کاخ سفید را داشت تا جاییکه شایعات زیادی در این باره در رسانهها مطرح شده بود.
استعفای گری کوهن آخرین نمونه از زنجیره استعفاهایی است که از یکماه پس از ورود ترامپ به کاخ سفید آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد.
ترامپ در پی استعفای این مشاور ارشد یهودی خود در واکنشی توام با عصبانیت در توییتر خود نوشت: بهزودی درباره انتصاب یک مشاور اقتصادی جدید تصمیمگیری میکنم. خیلیها خواهان این شغل هستند [اما این بار] عاقلانه انتخاب میکنم!
طبق گزارش سیانان، استعفای گری کوهن زنگ خطر را در واشنگتن و والاستریت به صدا در آورده است؛ چراکه بسیاری او را یک نیروی متعادلکننده در تشکیلات اقتصادی ترامپ میدانستند.
استعفای کوهن اکنون در کنار اقداماتی که ترامپ اخیرا در راستای تحقق سیاست اقتصادی ملیگرایانه خود به عمل آورده است، پرسشهای زیادی را درباره مسیر اقتصادی دولت او ایجاد کرده است.
یک جمهوریخواه ارشد که هم با کاخ سفید همکاری دارد و هم در بازار مالی آمریکا فعالیت میکند، خبر استعفای کوهن را برای والاستریت و جامعه اقتصادی آمریکا، "وحشتناک و شوکهکننده" خواند.
گفتنی است گری کوهن پیش از ورود به کاخ سفید، از مدیران ارشد شرکت خدمات مالی و بانکداری معروف «گلدمن ساکس» آمریکا بود.
هنوز مشخص نیست با اوضاع آشفته کاخ سفید چه کسی جایگزین او در شورای ملی اقتصاد خواهد شد. یک منبع آگاه به سیانان گفته است شاید ترامپ «لری کودلو» دوست و مشاور قدیمی خود را به این سِمت منصوب کند.
روابط کوهن و ترامپ از تابستان گذشته که او از موضع رئیسجمهور آمریکا در قبال حوادث نژادپرستانه شارلوتسویل و حمایت او از طرفداران برتری نژاد سفید انتقاد کرد، تیره شده بود.
ترامپ حتی کوهن را به عنوان یکی از گزینههای اصلی خود برای ریاست بانک مرکزی آمریکا انتخاب کرده بود، اما انتقاد علنی او از اظهاراتش درباره حوادث شارلوتسویل باعث شد که فرد دیگری را برای این جایگاه به سنا معرفی کند.
کوهن در سیاستهای اقتصادی ترامپ بهویژه حمایت او از افزایش تعرفهها، محدودسازی واردات و مقابله با تجارت آزاد نیز چندان با ترامپ همسو و همراه نبود.
انتهای پیام/